Skype - problem s mikrofonom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Skype - problem s mikrofonom

13.03.2007 | 03:18
Nedavno sam skinuo Skype verziju za Mac OS X, kupio slusalice s mikrofonom i pokusao uzivati u besplatnom telefoniranju. Zapelo je vec na prvom koraku - ispitivanju ispravnosti mikrofona na Skype Test Call.

Izmijenjao sam sve postavke u Sound. Input level je uvijek isti osim kad je na slusalicama glazba. Onda se pokrece u ritmu.

Prijatelj iz USA mi kaze da je i kod njega bilo isto dok nije uzeo USB konekciju i sve je onda bilo u redu. Prodavac u Makarskoj mi kaze isto ali nitko ne zna zasto je to tako ako na Mac-u imam dva ulaza za mini jack : slusalice ( zvucnici) i mikrofon.
Problem je i u tome sto sam slusalice Trust sa mini jack-ovima platio 150 kn, a najjeftinije sa USB konekcijom kostaju dodatnih 300 kn. Onda vise nema govora o besplatnom telefoniranju.

Molim znalce koji su se susreli s ovim problemom ili znaju u cemu je stos da se jave. Vjerujem da nisam jedini kojemu se ovo dogadja.
13.03.2007 | 03:28
Ako se ne varam, mikrofonski ulaz za Mac zahtjeva mikrofon sa pretpojačalom, tj. mislim da je to line-in a ne mic. Jeftini headseti naravno nemaju pretpojačalo. Tako je to bilo na starijim mašinama pa pretpostavljam da je isti slučaj i na novima.
Inače, USB headset je manje od 200 kuna, isto Trustov:
www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=11802
...no bilo bi dobro prije provjeriti da će ga OS X prepoznati kao audio device. Inače za istu svrhu možeš koristiti i bluetooth headset (isti onaj koji se koristi uz mobitele), a cijene su im oko 300-400 kuna. Radi isprobano (ako imaš Mac sa ugrađenim bluetoothom).
13.03.2007 | 07:05
dobro zbori riba, to je line in.
nego o kojem macu se radi? nisam bas skuzio jel laptop ili ne.

ja kod laptopa koristim samo slusalice da ne dobivam echoe i razne mikrofonije i razgovor bude ugodniji. a kolega ce te cuti sasvim dobro ako koristis built-in mikrofon jer nema bas razlike dal pricao sebi u bradu ili u \"ekran\" ok, osim ako ne vodite neke xxx razgovore, neznam dal iMac i ostala desktop racunala to imaju.
iako bi mi bilo jako cudno da desktop to nema.

d
13.03.2007 | 19:28
Radi se o desktop racunalu 450MHz PowerPC G4, 1.25 GB SDRAM, 120 GB, ....

Prijatelj iz USA mi je napisao :

\"Upravo sam zavrsio razgovor sa Appelom!

Varijante su, kaze Apple, slijedece.

Mikrofon koji ima svoje pojacalo sa USB ili sa djekom. Uglavnom svaki USB mikrofon ima pojacalo.

Ako mikrofon, bez USB, ima veliki djek treba nabaviti adapter sa velikog djeka na mini djek. Samo neki mikrofoni sa mini djekom imaju pojacalo. Tvoj nema!!!

Slusalice nisu problem. One mogu biti posebne i njih vec imas. Puno njih imaju posebno microfon a posebno slusalice.

D\"

Dakle, stvari su jasne. Zahvaljujem svima na pomoci i nadam se da ce mnogima olaksati nepotrebna lutanja.

A
13.03.2007 | 20:45
Dakle kao sto smo ti i mi rekli...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 34 minuta
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO