RAID-startup problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

RAID-startup problem

11.02.2007 | 22:31
Pozdrav!

Imam jedan mali problem.. Prije instalacije Tigera(sa originalnog instalacijskog diska) formatirao sam dva third-party(Barracuda 320Gb) sata diska u stripe RAID. Sada kad restartam računalo prilikom podizanja sustava na ekranu se pojavi čista siva podloga i tako stoji minutu-dvije, a tek onda se sistem počne dizati.
Kad restartam računalo drzeci tipku Option pojave se dva diska(disk1 i disk2), a trebao bi se valjda pojaviti jedan startup disk sa zadanim nazivom(MacHD). Diskovi su, ako to išta znači, montirani na računalu u bay 2 i bay 3. Kako natjerati sistem da se odmah diže kako spada? Računalo je inače MacProQuad2GHz Intel Xeon

Hvala!
12.02.2007 | 01:35
Zasto opce stavljat Tigra na RAID polje?
12.02.2007 | 03:03
Koliko ja znam ubrzava se sustav i rad aplikacija. Čini mi se da kod starijih strojeva(diskova) sistem se nije mogao staviti na RAID set. Kod novih strojeva odnosno sistema(Tiger) ne navodi se da se sistem ne može instalirati na RAID, dapače, radi odlično(osim ovog mog malog problema).
12.02.2007 | 03:34
Sta se tice ubrzavanja sistema,tu neces dobit puno.10% max,a Photoshop i onako mozes instalirat na bilo koji interni ili externi disk.Moja preporuka je-Sistem na orginal MacPro disk (eventualno WD Reptor 150,ako lova nije problem),a RAID za zahtjevne Aplikacije.
12.02.2007 | 03:45
Zanimljivo je kako meni Photoshop CS3 radi bolje na externom disku,iako nije nista brzi od internog.
12.02.2007 | 04:17
I meni se čini da bi bilo dobro sistem (kako god disk bio formatiran) staviti na originalni disk. Kad se sistem diže sa originalnog diska formatiranog u RAID-u sa drugim ne-Apple diskom, onda nemam problema, ali sa dva ne-Apple diska malo steka u početku.
Sta se tice brzine, evo bas sam otprilike mjerio: Kopiranje podataka oko 70% kreće, pregledavanje fotki u iView Media Pro-u oko 40% brže, a Photoshop je brži 10%. Tako mi ispada.. Da, RAID definitivno za zahtjevne aplikacije, iako renderiranje i enkodiranje jos nisam probao usporediti, ali sigurno je znatno brže u RAID-u.
12.02.2007 | 04:28
Aha, znači imaš Betu. To mi je čudno, a kako je spojen taj eksterni, USB2.0 ili FireWire400,800?
Meni se CS2 na MacPro-u stalno ruši i zamrzava, znam da nije rađen za nove Intele, al opet tako.. na staroj G4-vorki se rijetko tj.nikad ne ruši.
To ti je tako kupiš novi mac pa moraš čekat novi software, trebao sam uzet G5..
12.02.2007 | 05:28
FW400.Nemoj se opce gnjavit sa CS2.Instaliraj CS3 betu,leti i zasad mi je 100% stabilna.
12.02.2007 | 05:52
Inače USB2.0 ti je nesto mrvu brži, al nije sve ni u brzini Da, skinit ću je, to bi trebalo bit to za Mac Intel.
12.02.2007 | 07:04
USB jest brzi u teoriji,al u praksi je FW zakon.
12.02.2007 | 11:11
Ovisi i o brzini diska..
  • Anonimac
  • Posjetitelj
12.02.2007 | 20:32
USB 2.0 ima peak brzinu 480 Mb/s - što bi značilo da je to najveća brzina koju može postići u prijenosu..

FW pak ima brzinu od 393.216 Mb/s što je sporije od usb2.0., ali - ova brzina je konstantna..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 50 minuta
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO