High Sierra 10.13.6 i blokirani developeri.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

High Sierra 10.13.6 i blokirani developeri.

03.08.2018 | 07:51
Pokušavam pokrenuti Smart sync od dropboxa, za to moram dozvoliti System extension klikom na "Alow" u "System preferences" i dozvoliti da se instalira .kext koji bi to odradio. Ali kad to napravim ne dešava se ništa.
A u About This Mac u Disabled Software mi stoji taj .kext kao blokiran.

Ima li neki workaround da to napravim u terminalu?
03.08.2018 | 09:07
Kext je driver za hardware. Kakav hw driver treba Dropbox?
03.08.2018 | 10:38
Dropboxu ne, ali treba proširenje systema da bi automatski sinkronizirao sa mac-om. To je u biti "driver" za mac kojim on pokreće sinkronizaciju sa dropboxom?
04.08.2018 | 05:13
Dropbox upotrebljava javno dostupne APIs od Apple-a i Microsofta, da programira jedan mini filter driver koji omogućava obradu foldera i podataka u real time.
04.08.2018 | 10:41
Disabled software je onaj koji je zatečen na kompu kod updatea OS-a, a koji iz nekog razloga ne može raditi nakon updatea OS-a pa je zato disabled.
04.08.2018 | 10:48
Ok, i sad? Trebam li ga skinuti i ponovo instalirati ili?
04.08.2018 | 17:18
Nemam pojma jer uopće ne razumijem što to radiš i što želiš.

Ja imam Dropbox, na 10.11.6, sync mu radi normalno. Ne znam što je "smart sync" i u čemu je razlika u odnosu na ovaj moj "stupid sync" Ne kužim zašto mu treba kext za to i ne kužim zašto ti je disabled osim što mogu pretpostaviti da je zato što ne bi radio pod 10.13.6
07.08.2018 | 07:24
razlika između običnog i smart sync je u tome što smart sync sinkronizira svaku izmjenu na dropbox serverima a obični tek cijeli dokument. To znači da obični zauzima puno više prostora na tvom računalu od smart sync. Ali sve to je sve jedno. Jer postavljam pitanje kako zajebati preprku zabrane ili blokade tuđih proširanja systema 10.13.6 generalno (neki jailbreak). A za to mora postajati neka terminal komanda. Kad je iskopam objavit ću ju ovdje
14.08.2018 | 18:59
Ovo je interesantno za svakoga ko zapne u instalaciji nekog software-a koji nije App Store ili idetified developers software. Naime ako vam Mac sa insatliranim High Sierra ne da da instalirate takav software, a i " allow" u system perfomance vam nije aktivan ima pomoći i to:

1. Pogledajte u "about this mac" u "system reportu" u "disabled software" ime tog Software-a. (mora izgledati ovako nekako: RGB7385E8Y - com.alsoft.Preview" ) Zapišite si ovaj broj RGB7385E8Y, normalno koji je pripadajuću vašem ne prihvaćenom software-u.
2. Ugasite računalo i upalite ga ponovo.
3. Pri paljenju držite stisnutu "command" i "R" tipku da vam se računalo pokrene u Recovery modu.
4. Otvorite "Terminal".
5. Upišite komandu: spctl kext-consent add RGB7385E8Y s tim da je ovo vaš code neprihvaćenog software-a.
6. restartajte opet računalo i radit će sve kako treba.

Ako imate pitanja ili zapnete negdje pitajte i biti će vam pomognuto.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, dperec, Riba, temeljnik, Anonimci (795)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO