High Sierra 10.13.6 i blokirani developeri.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

High Sierra 10.13.6 i blokirani developeri.

03.08.2018 | 07:51
Pokušavam pokrenuti Smart sync od dropboxa, za to moram dozvoliti System extension klikom na "Alow" u "System preferences" i dozvoliti da se instalira .kext koji bi to odradio. Ali kad to napravim ne dešava se ništa.
A u About This Mac u Disabled Software mi stoji taj .kext kao blokiran.

Ima li neki workaround da to napravim u terminalu?
03.08.2018 | 09:07
Kext je driver za hardware. Kakav hw driver treba Dropbox?
03.08.2018 | 10:38
Dropboxu ne, ali treba proširenje systema da bi automatski sinkronizirao sa mac-om. To je u biti "driver" za mac kojim on pokreće sinkronizaciju sa dropboxom?
04.08.2018 | 05:13
Dropbox upotrebljava javno dostupne APIs od Apple-a i Microsofta, da programira jedan mini filter driver koji omogućava obradu foldera i podataka u real time.
04.08.2018 | 10:41
Disabled software je onaj koji je zatečen na kompu kod updatea OS-a, a koji iz nekog razloga ne može raditi nakon updatea OS-a pa je zato disabled.
04.08.2018 | 10:48
Ok, i sad? Trebam li ga skinuti i ponovo instalirati ili?
04.08.2018 | 17:18
Nemam pojma jer uopće ne razumijem što to radiš i što želiš.

Ja imam Dropbox, na 10.11.6, sync mu radi normalno. Ne znam što je "smart sync" i u čemu je razlika u odnosu na ovaj moj "stupid sync" Ne kužim zašto mu treba kext za to i ne kužim zašto ti je disabled osim što mogu pretpostaviti da je zato što ne bi radio pod 10.13.6
07.08.2018 | 07:24
razlika između običnog i smart sync je u tome što smart sync sinkronizira svaku izmjenu na dropbox serverima a obični tek cijeli dokument. To znači da obični zauzima puno više prostora na tvom računalu od smart sync. Ali sve to je sve jedno. Jer postavljam pitanje kako zajebati preprku zabrane ili blokade tuđih proširanja systema 10.13.6 generalno (neki jailbreak). A za to mora postajati neka terminal komanda. Kad je iskopam objavit ću ju ovdje
14.08.2018 | 18:59
Ovo je interesantno za svakoga ko zapne u instalaciji nekog software-a koji nije App Store ili idetified developers software. Naime ako vam Mac sa insatliranim High Sierra ne da da instalirate takav software, a i " allow" u system perfomance vam nije aktivan ima pomoći i to:

1. Pogledajte u "about this mac" u "system reportu" u "disabled software" ime tog Software-a. (mora izgledati ovako nekako: RGB7385E8Y - com.alsoft.Preview" ) Zapišite si ovaj broj RGB7385E8Y, normalno koji je pripadajuću vašem ne prihvaćenom software-u.
2. Ugasite računalo i upalite ga ponovo.
3. Pri paljenju držite stisnutu "command" i "R" tipku da vam se računalo pokrene u Recovery modu.
4. Otvorite "Terminal".
5. Upišite komandu: spctl kext-consent add RGB7385E8Y s tim da je ovo vaš code neprihvaćenog software-a.
6. restartajte opet računalo i radit će sve kako treba.

Ako imate pitanja ili zapnete negdje pitajte i biti će vam pomognuto.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO