Triple boot? Jel to moze?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Triple boot? Jel to moze?

09.12.2006 | 04:48
Zanima me da li se moze (i da li je itko probao) instalirat i VIstu na Mac. Da li se to moze napravit tako da ostanu i windowsi? I kako u tom slucaju napravit jos jednu particiju? Jer BootCamp stvori particiju Za Windoze bez da formatira MacOsX partciciju. A u DiskUtility pise da se pomocu njega disk moze reparticionirati samo uz brisanje svih datoteka (uh sta sam ga zakomplicirao).

Ako to nemoze, nadam se da se na particiju na kojoj je bio Xp instalirat Vista (naravno uz formatiranje C particije) i da svi driveri za hardver dobro rade. Jel ko probao?

*neznam kuda sa ovom temom pa je slobodno premjestite
11.12.2006 | 22:37
Nisam probao moram priznati međutim možda bi te zadovoljio Paralles Desktop.
Znam da mene je, lagano preparticioniranje i deinstalacija Bootcampa je nakon toga usljedila.
Ovo što mi treba sa Windowsa radi savršeno preko Paralelsa
12.12.2006 | 11:14
Teoretski bi trebalo bit moguće... trebat će ti driveri i za vistu i za xp, stvoreni od strane bootcampa...
E sad.. onaj malo kompliciraniji dio, koji bi u praksi mogao stvarati probleme... Nisam siguran da li Vista podržava ikoji drugi sistem i kako reagira na shwitchanje među winblowzama.. dal je f8 kod boot screena ili nešto drugo. Teoretski bi trebao imapit prilično velik disk.. jer sama instalacija thi 2 winblowza je caa 6 gb... Trebao bi preformatirati disk na dodatne dvije particije, unutar winblowza.. isto nisam siguran da je moguće... a onda je još pitanje kako doći do izborničkog menija za switchanje sustava... između samih winbowza...
al iskreno... zaboravi...
nisam probo niti imam namjeru, jer mi tako nešto STVARNO ne treba...
koristim Vistu zadnje dvije godine... (Tiger)
  • User
  • Posjetitelj
12.12.2006 | 16:42
Mika je napisao:
nisam probo niti imam namjeru, jer mi tako nešto STVARNO ne treba...
koristim Vistu zadnje dvije godine... (Tiger)

Joj nemoj tako...

Vidio sam i probao Vistu, al nije ni u pola ko Tiger, pogotovo jer se jos uvijek drze Registryja i sl. stvari koje ih drze u zaostatku.

Microsoft je, kao i Apple, odavno trebao odabrat neki UNIX-based sistem kao ono sta ce strpat ispod haube sistema i imali bi sistem s odlicnim mreznim mogucnostima i visokom razinom stabilnosti. Problem je sta oni ne koriste vec postojece i dokazane tehnologije vec im kopiraju nacin rada (i to u mnogo slucajeva lose) i zatim taj proizvod objave pod svojim imenom.

A i NT (New Technology) tehnologija vise nije toliko nova s obzirom da datira iz pocetka devedesetih. Xp je jos koristi, a i Vista ce .

btw Vista izgleda lijepo, to moram priznat, ali nema onu dozu prakticnosti i elegancije koju nosi Appleov software skupa s hardwareom
14.12.2006 | 15:50
Joj nemoj tako...

Kako bi Ameri rekli.. just a fugure of speach
19.12.2006 | 03:27
Oxigenium:
Zanima me da li se moze (i da li je itko probao) instalirat i VIstu na Mac. Da li se to moze napravit tako da ostanu i windowsi?

Nisam probao, jerbo sam na PPC, a ti vidi...

www.hardmac.com/articles/63/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, kdrazen, Maxxy, Riba, temeljnik, Anonimci (516)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO