Upgrade od Sierre na hi sierru sa postojecim win10
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Upgrade od Sierre na hi sierru sa postojecim win10

11.12.2017 | 18:03
Kao kaj naslov kaze, imam sierru na mc book pro 2015 i zelim napraviti upgrade na hi sierru. Ali mi to neda zbog bootcamp (win 10) jer kaze: this partition map modification would make a windows partition unbootable...

Ista stvar mi se dogodila, kad sam napravio usb stick sa hi sierrom.

Kako to napravito?

Imam backup (image) cijelog diska po particijama sa paragon hard disk manager i to radi sa usb sticka od paragona.
na disku imam: EFI, Sierru, Radnu particiju (NTFS koja je vidljiva iz win 10 i Sierre (Imam NTFs read/write), Bootcamp (win 10) te recovery partition za mac.

E sad, ako to nikako ne ide, da instaliram hi sierru na particiju od Sierre, da li onda da izbrisem cijeli disk, instaliram hi sierru, ali kaj onda sa postojecim win 10 --> kak cu to vratiti nazad sa image od paragona?

Ima li ko kakvu ideju....
Hvala unaprijed
11.12.2017 | 18:16
Ja imam ideju koja ti se ne bi svidjela...
11.12.2017 | 19:47
Što si ti u životu zgriješio pa da si sad u kazni i da moraš koristiti Win10
11.12.2017 | 19:56
Ma, možda nije u kazni, nego je svojom voljom odabrao put patnje i čemera.
11.12.2017 | 20:33
Lakše je rižu u kut prosuti i klečati 1/2 sata dnevno.
11.12.2017 | 20:53
Pretpostavljam da je to neki stroj koji nema u sebi dva diska? Elegantno bi bilo razdvojiti Boot Camp potpuno od Macovog diska, govorim za inače, ne sada za ovu konkretnu situaciju.

E sada, ne znam jesu li se ti Win 10 nešto modernizirali, imaju li oni sada nešto nalik na Macov Time Machine? Ako imaju, zašto ne izvesti tako nešto?

Inače, taj tvoj problem, mora imati neki specifičan uzrok, tko zna kada i kako je to sve bilo formatirano? Govorim iz iskustva - imam jedan takav iMac gdje su godinama na istom disku Windowsi (neki normalni, nije 10 mislim) i stroj se bez ikakvih problema upgradeao na High Sierru. Windowsi su gore radi par igara kojih nema za Mac, a ostale povremene Win potrebe sasvim ok odradi VirtualBox u emulaciji unutar macOS-a.
11.12.2017 | 22:01
imaju li oni sada nešto nalik na Macov Time Machine?

• Dijete
  • Posjetitelj
11.12.2017 | 22:22
Decki se zezaju jer su u festive modu...

Sa WinClone kloniraj bootcamp particiju na vanjski disk...

twocanoes.com/products/mac/winclone-2/

Nakon tog makni bootcamp particiju sa bootcamp assistantom...

Upgrejdaj na high sierru

Napravi ponovo bootcamp particiju sa bootcamp assistantom, i restoraj particiju sa wincloneom...
11.12.2017 | 22:32
I onda ponovi to još 2-3 puta jer ti prvi put neće raditi driver od nečega, drugi put će ti sve raditi, ali će ti windowsi ostati u perpetual updating-please-don't-turn-off-your-computer modu, a treći puta za svaki slučaj.
12.12.2017 | 09:20
Korisniku Dijete zelim zahvaliti na odgovoru. Znaci moze tako sve ispocetka, i vratiti win 10.

imam image od win 10 particije sa paragon hard disk managerom, nadam se da ce i to biti OK. Da ne kupujem winclone, jer vidim da nije besplatan.

a ostalima kaj se sale na racun win, sve je to OK, svako ima pravo na svoje misljenje...

a meni win treba zbog posla kad radim od kuce... (no to za moje pitanje i ovu temu uopce nije vazno)

hvala...
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.12.2017 | 11:19
Ako ti aplikacije za posao nisu zahtjevne, mozda bi mogao upogonit windowse kroz virtualku.

VirtualBox je besplatan. I radi.
12.12.2017 | 16:17
Sve petljarije koje si radio s paragonom zaboravi! S winclone napravi backup win10 particije. Kad instalacije HS ti se file sistem s obzirom da imaš ssd u kompu nadogradi na apfs. Upravo taj apfs nije u mogućnosti čitati boot za windowse nego moraš to odraditi ručno pri pokretanju držeći option. Dakle winclone backup win10, upgrade sa siere na high sierru i kad hoćeš win pri restartu option. Ukoliko iz nekog razloga neće startati windowse obrišeš particiju s win10 s internog diska i pomoću napravljenog winclone backupa vratiš na ektsterni disk.
12.12.2017 | 16:23
OK, hvala, probat cu tako...sa winclone..

PS.
na windowsima imam NX i Catia6 i trebaju mu za posao, i mislim da to nemoze na virtualku...

i to je samo za ispomoc kad ne radim u uredu, ali mi treba tako..
16.12.2017 | 13:25
Uspio sam, i ovom priliko zelim informirati kako sam to napravio, uz dosta citanja foruma po netu.
Image Bootcamp particije sa Paragon Hard Disk Managerom (kupljeni ne freeware). Inace Paragon mi se svidja jer nije samo backup odnosno image tool, nego i za partcioniranje diska, za sada ne podrzava APFS, ali rade na tome.

Onda cista instalacija Hi sierre sa USB sticka, sa time da je cijeli disk izbrisan i particioniran u samo jednu particiju APFS.
Nakon instalacije pokusaj sa BOOTCAMP --> E tu nista nije islo jer je prekidao instalaciju i javljao da nemoze particionirati disk za BOOTCAMP.
Problem je u Time Machine koji vrti neke snapschoot programe u pozadini iako nije aktiviran.
Rjesenje - Napravit Backup cijelog diska sa Time machine. Restart, izbrisati cijeli disk ponovno i napraviti APFS system samo sa jednom particijom.
Bootati ponovno i vratiti image cijelog diska napravljenog sa Time Machine.
Bottati Mac, i napraviti BOOTCAMP ispocetka sa novim cistim windovsima samo privremeno da pokupi drivere i sve ostalo --> Napravljeno.
Instalacija Windowsa prosla i ima dvije Particeje, jednu Win 10 NTFS, i drugu za Hi Sierra sa APFS.
Particionariao disk tako da sam dodao trecu particiju za zajednicke fileove od Win i Mac i to u extfat da Disk Utillity - sve proslo OK.
Restar i boot u Paragon Hard Disk Manager (naravno samo za Mac) bootable usb i vracim stari image od originalnog Windowsa --> sve Ok i sve radi.
EXTRA:
Dok sam u tom Paragon Hard Disk Manageru koji moze sluziti i za particioniranje diska, a ne samo za image iliti backup. spojim prazni hod diska koji je napravio kad je radio BOOTCAMP. Taj dio spajam sa Postojecom trecom particijom extfat za sheranje zajednickih fileova Mac i WIn i to tako da napravim delete te particije (koja je napravljena sa disk utillity od mac) i automatski se spoji sa slobodnom prostorom od stvaranja BOOTCAMP --> kreiram ponovnu tu trecu particiju za seranje i to u sistemu NTFS.

Bootam natrag mac, win10 radi, Hi Sierra radi, i postoji treca particija zajednicka u NTFS.

Instaliram Paragon za NTFS (kupljeni, koji vec podrzava APFS) tako da Mac moze citati te fileove.

Eto to je moje iskustvo, i nadam se da ce nekome pomoci ako ga zanima takav slucaj.

A za kraj, zelio bih se zahvaliti clanovima foruma, koji su mi dali svoje savjete...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO