Puno pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Puno pitanja

09.12.2017 | 17:05
Može li mi netto objasniti kako da snimim pjesme na Mac,u mapu?

Na koji nacin mogu napisati dokument, seminarski rad?

Hvalaaa
09.12.2017 | 17:20
1. Drag and drop,a ako ti mislis komponovati,snimati onda preporucujem neki profesionalni studio.)probaj tacno definisati sta ti treba.
2.Besplatnih office programa ima dosta a mozes i kupiti Microsoft office.Sve zavisi sta i kako hoces,imas i apple programa.
09.12.2017 | 17:30
Deadea, moraš se bolje potruditi jer iz takvih pitanja ti nitko ne može dati bolji odgovor od ovog kojeg si već dobila.
Što točno imaš? Koji Mac, koji OS na njemu (klik na jabučicu gore lijevo pa about this mac), koje aplikacije, je li novi, polovni, posuđeni,...?
S čega to želiš snimiti pjesme? S interneta? Ili...?
09.12.2017 | 18:43
Želim imati u mapi neke svoje pjesme , recimo da mogu preslušavati kad negdi di nema wi fi... imam Mac Book Air ...
09.12.2017 | 18:46
Kupila sam u ISTYLE ducanu ,Mac Book Air 13... OS X valjda heheh...novi 2017.... Želim snimiti pjesme s interneta?
09.12.2017 | 19:33
Ja mislim da je tebi dosadno, pa nas zaebavaš
09.12.2017 | 19:45
Znači ovako... Na kompjuteru imaš već instalirane programe Pages (za pisanje seminarskih radova i sl.), Numbers (za tablice) i Keynote (za prezentacije). Oni ne koriste uobičajene MS Office formate, ali možeš svaki dokument snimiti u word/excel/power point formatu i svaki takav dokument možeš otvoriti, samo što neke stvar neće biti "na mjestu".
Ako ti treba "čvršća" kompatibilnost, imaš besplatni libre office ili open office (googlaj, skine se DMG datoteka s njihovog sitea, otvara se dvoklikom i instalira tako da mišem odvučeš .APP datoteku u Applications folder), isto kao za windowse ili linux. Osobno koristim Libre Office. Uz njega možeš dodatno skinuti i hrvatski jezični paket, prijevod je vrlo solidan.
Ako imaš Microsoft Office 365 licencu (učeničku, studentsku, kupljenu...), idi na njihove stranice i skini odande MS Office za Mac. Ali ne preporučam jer je loš i bugovit. Libre Office je upotrebljiviji.

Za skidanje pjesama s youtubea imaš npr. ovo
www.mediahuman.com/youtube-to-mp3-converter/
09.12.2017 | 19:50
Ne znam na sto se misli "snimiti pjesme s interneta"

Svoje pjesme, koje vjerojatno imas na nekom vanjskom disku ili gdje vec.... Copy/Paste u Music folder ili ih importiraj u iTunes (naravno prije toga spoi taj vanjski disk ili USB stick ili sta vec sa laptopom )

Pjesme s interneta.... ako mislis na torrente i slicno, mislim da si na krivom forumu....

Ponuda... Deezer app.... music streaming service, radi u HR. Kao pretpaltnik, (ako se ne varam radi se o 8,99 eura mjesecno) Mozes unutar app-a downloadati sta god hoces za slusane off line....

Dokument mozes napisati na samo jedan nacin.... tipkanjem po tipkovnici A koji ce app za to koristiti, kako ti rekose ima besplatnih ima placenih.... ovisi sta ti treba. Uglavnom, za tekstualni dokument bi ti navjerojatnie pomogao neki text editor Pages, Word, Open Office, Libre Office tid.

Ako nas zaebavas kako cariblanco rece.... eto mojih pet minuta si uzela
09.12.2017 | 21:24
Baš ste blesavi, zasto bi vas zezala ne studiram racunarstvo da znam sva ta cuda...prvi put koristim Mac Book Air i puno stvari neznam ...
09.12.2017 | 21:30
E onda malo sjedi i citaj postove na forumu. Siguran sam da ces za par sati vecinu stvari naci. Imas u gornjem desnom uglu trazilicu. Svakako sve sto te zanima prvo potrazi pa onda pitaj ali pokusaj sloziti pitanje koje ima smisla
09.12.2017 | 21:31
Evo ja sam nešto instalirala, sad mi je na radnoj površini kao taj ikona YOUTUBE TO MP3... I DALJE NEZNAM KAKO DOWNLODAT PJESME S INTERNETA U NEKU MAPU NA MAC
09.12.2017 | 21:32
Dobro,hvala...pokušat cu pronac odgovore..
09.12.2017 | 21:55
Tipkanje velikim slovima se u komunikaciji na internetu smatra VIKANJEM. Molim te, dakle, ne viči na nas. Pogotovo ne viči na nas ako želiš pomoć.

Dakle, ako si s interneta skinula Youtube to MP3 converter s onog linka kojeg sam ti poslao, da li ti se pojavio prozor kao ovaj?

ScreenShot2017-12-09at21.42.37.png

Ako nije, onda na radnoj površini imaš samo ikonicu poput ove

ScreenShot2017-12-09at21.44.24.png

Dakle, dupli klik na tu ikonicu i otvorit će ti se prozor sa slikom kao iznad.
I onda jednostavno napravi to što ti je nacrtano. Dakle, odvuci mišem ikonicu s lijeva na folder s desna i pričekaj par sekundi da se to kopira. To ti je to, program je instaliran.

Onda desni klik bilo kamo unutar tog prozorčića i odaberi Eject (odnosno "Izbaci" ako ti je OS na hrvatskom). Nakon toga onu ikonicu s radne površine možeš odvući mišem u smeće.

Program možeš pokrenuti s launch pada (to je ono što dobiješ kad pritisneš F4 tipku), odakle i sve ostale. Kad ga pokreneš, u njega pejstaš linkove s youtubea, vimea ili čega već. Dakle, u Safariju nasurfaš pjesmu koju želiš, kopiraš link (desni klik u adress bar pa "Kopiraj"), i u ovom programu samo klik na +. Kad si naslagala sve linkove koje želiš, onda klik na onu strelicu "Download all" s desne strane i pričekaj. Sve MP3 ćeš naći u svom home folderu, pa u Music folderu unutar njega.
12.12.2017 | 17:39
Isprike zbog vikanja najprije.Hvala puno na iscrpnom odgovoru.Sad cu po uputama ici ,nadam se da cu bit uspješna.Hvala još jednom : )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 14 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Maxxy, tino1, Tito, yvann11, ZeljkoB, Zoki, Anonimci (489)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO