Puno pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Puno pitanja

09.12.2017 | 17:05
Može li mi netto objasniti kako da snimim pjesme na Mac,u mapu?

Na koji nacin mogu napisati dokument, seminarski rad?

Hvalaaa
09.12.2017 | 17:20
1. Drag and drop,a ako ti mislis komponovati,snimati onda preporucujem neki profesionalni studio.)probaj tacno definisati sta ti treba.
2.Besplatnih office programa ima dosta a mozes i kupiti Microsoft office.Sve zavisi sta i kako hoces,imas i apple programa.
09.12.2017 | 17:30
Deadea, moraš se bolje potruditi jer iz takvih pitanja ti nitko ne može dati bolji odgovor od ovog kojeg si već dobila.
Što točno imaš? Koji Mac, koji OS na njemu (klik na jabučicu gore lijevo pa about this mac), koje aplikacije, je li novi, polovni, posuđeni,...?
S čega to želiš snimiti pjesme? S interneta? Ili...?
09.12.2017 | 18:43
Želim imati u mapi neke svoje pjesme , recimo da mogu preslušavati kad negdi di nema wi fi... imam Mac Book Air ...
09.12.2017 | 18:46
Kupila sam u ISTYLE ducanu ,Mac Book Air 13... OS X valjda heheh...novi 2017.... Želim snimiti pjesme s interneta?
09.12.2017 | 19:33
Ja mislim da je tebi dosadno, pa nas zaebavaš
09.12.2017 | 19:45
Znači ovako... Na kompjuteru imaš već instalirane programe Pages (za pisanje seminarskih radova i sl.), Numbers (za tablice) i Keynote (za prezentacije). Oni ne koriste uobičajene MS Office formate, ali možeš svaki dokument snimiti u word/excel/power point formatu i svaki takav dokument možeš otvoriti, samo što neke stvar neće biti "na mjestu".
Ako ti treba "čvršća" kompatibilnost, imaš besplatni libre office ili open office (googlaj, skine se DMG datoteka s njihovog sitea, otvara se dvoklikom i instalira tako da mišem odvučeš .APP datoteku u Applications folder), isto kao za windowse ili linux. Osobno koristim Libre Office. Uz njega možeš dodatno skinuti i hrvatski jezični paket, prijevod je vrlo solidan.
Ako imaš Microsoft Office 365 licencu (učeničku, studentsku, kupljenu...), idi na njihove stranice i skini odande MS Office za Mac. Ali ne preporučam jer je loš i bugovit. Libre Office je upotrebljiviji.

Za skidanje pjesama s youtubea imaš npr. ovo
www.mediahuman.com/youtube-to-mp3-converter/
09.12.2017 | 19:50
Ne znam na sto se misli "snimiti pjesme s interneta"

Svoje pjesme, koje vjerojatno imas na nekom vanjskom disku ili gdje vec.... Copy/Paste u Music folder ili ih importiraj u iTunes (naravno prije toga spoi taj vanjski disk ili USB stick ili sta vec sa laptopom )

Pjesme s interneta.... ako mislis na torrente i slicno, mislim da si na krivom forumu....

Ponuda... Deezer app.... music streaming service, radi u HR. Kao pretpaltnik, (ako se ne varam radi se o 8,99 eura mjesecno) Mozes unutar app-a downloadati sta god hoces za slusane off line....

Dokument mozes napisati na samo jedan nacin.... tipkanjem po tipkovnici A koji ce app za to koristiti, kako ti rekose ima besplatnih ima placenih.... ovisi sta ti treba. Uglavnom, za tekstualni dokument bi ti navjerojatnie pomogao neki text editor Pages, Word, Open Office, Libre Office tid.

Ako nas zaebavas kako cariblanco rece.... eto mojih pet minuta si uzela
09.12.2017 | 21:24
Baš ste blesavi, zasto bi vas zezala ne studiram racunarstvo da znam sva ta cuda...prvi put koristim Mac Book Air i puno stvari neznam ...
09.12.2017 | 21:30
E onda malo sjedi i citaj postove na forumu. Siguran sam da ces za par sati vecinu stvari naci. Imas u gornjem desnom uglu trazilicu. Svakako sve sto te zanima prvo potrazi pa onda pitaj ali pokusaj sloziti pitanje koje ima smisla
09.12.2017 | 21:31
Evo ja sam nešto instalirala, sad mi je na radnoj površini kao taj ikona YOUTUBE TO MP3... I DALJE NEZNAM KAKO DOWNLODAT PJESME S INTERNETA U NEKU MAPU NA MAC
09.12.2017 | 21:32
Dobro,hvala...pokušat cu pronac odgovore..
09.12.2017 | 21:55
Tipkanje velikim slovima se u komunikaciji na internetu smatra VIKANJEM. Molim te, dakle, ne viči na nas. Pogotovo ne viči na nas ako želiš pomoć.

Dakle, ako si s interneta skinula Youtube to MP3 converter s onog linka kojeg sam ti poslao, da li ti se pojavio prozor kao ovaj?

ScreenShot2017-12-09at21.42.37.png

Ako nije, onda na radnoj površini imaš samo ikonicu poput ove

ScreenShot2017-12-09at21.44.24.png

Dakle, dupli klik na tu ikonicu i otvorit će ti se prozor sa slikom kao iznad.
I onda jednostavno napravi to što ti je nacrtano. Dakle, odvuci mišem ikonicu s lijeva na folder s desna i pričekaj par sekundi da se to kopira. To ti je to, program je instaliran.

Onda desni klik bilo kamo unutar tog prozorčića i odaberi Eject (odnosno "Izbaci" ako ti je OS na hrvatskom). Nakon toga onu ikonicu s radne površine možeš odvući mišem u smeće.

Program možeš pokrenuti s launch pada (to je ono što dobiješ kad pritisneš F4 tipku), odakle i sve ostale. Kad ga pokreneš, u njega pejstaš linkove s youtubea, vimea ili čega već. Dakle, u Safariju nasurfaš pjesmu koju želiš, kopiraš link (desni klik u adress bar pa "Kopiraj"), i u ovom programu samo klik na +. Kad si naslagala sve linkove koje želiš, onda klik na onu strelicu "Download all" s desne strane i pričekaj. Sve MP3 ćeš naći u svom home folderu, pa u Music folderu unutar njega.
12.12.2017 | 17:39
Isprike zbog vikanja najprije.Hvala puno na iscrpnom odgovoru.Sad cu po uputama ici ,nadam se da cu bit uspješna.Hvala još jednom : )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 3 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, jura22, Riba, temeljnik, Anonimci (825)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO