Brightness pitanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brightness pitanje

31.10.2017 | 21:04
Mac mini High sierra 2 monitora. U system Preferencess nema slider za Brightness,tipke F1 iF2 nemaju nikakvu funkciju.Radio Reset NVRAM,pokusao i sa USB tastaturom(znaci nije HW) da neko nije imao slican problem ??
31.10.2017 | 21:14
Niti na mojim. Podšavanje na monitoru.
  • Dijete
  • Posjetitelj
31.10.2017 | 21:45
Nisam radio danasnji update...

Al na mbp i mp 5,1 na HS imam slider i rade f1 i f2
31.10.2017 | 21:50
I prije update bio je isti problem,izgleda da ta opcija radi samo na apple monitorima,bar koliko sam uspio naci na netu.Koja glupost
  • Dijete
  • Posjetitelj
31.10.2017 | 23:54
Meni to nikad nije radilo na nonApple monitorima... koristio sam Samsung i Dell...
01.11.2017 | 07:08
Ne radi. To se vidi kad se na MacBook ili MacBookPro usteka monitor.
Ako su oba ekrana aktivna tada svjetlina radi na integriranom, ali ako je samo vanjski aktivan, tada je funkcija onemogucena.
Nisam tocno siguran da li je to radilo ba 10.3 ili 10.4.
01.11.2017 | 18:54
Ček, zašto glupost? Brightness nema veze s generatorom slike (grafuljom), nego sa samim monitorom i njegovim pozadinskim osvjetljenjem. Koliko je meni poznato, ni HDMI, ni DVI ne definiraju neki standardizirani protokol upravljanja tim i drugim parametrima monitora. Dakle, na 3rd party monitoru imaš tipke i njegom on-screen menu za to podesiti. Na Apple monitoru nemaš ni jedne tipke jer je predviđeno da to što treba podesiš s Maca.
01.11.2017 | 19:17
Kako radi podešavanej svjetline na Apple monitorima ako komunikacija ne ide preko HDMI/DVI kabela?
01.11.2017 | 21:45
Koji se to Apple monitor spaja preko HDMI kabela? Moj se spaja preko Thunderbolta. Oni stariji preko (Mini)DisplayPorta, a oni još stariji preko DVI. Oni muzejski preko onog nekog Apple specifičnog interfacea.
Ali nije to ni bitno. Čak i da je preko HDMI, poanta je u tome da ne postoji STANDARDIZIRANI protokol upravljanja monitorom ni kao dio HDMI standarda, ni kao dio DVI standarda (ni DisplayPort standarda). Apple je implementirao neki svoj, naravno. To su sve digitalni busevi (DVI, HDMI, DP) i standard ostavlja prostor za proprietary dodatke.
01.11.2017 | 23:18
Komentarisao sam da je glupost iz razloga da kada npr spojis macbook sa externim monitorom preko DP mozes koristiti tipke F1 i F2 i to za svaki display zasebno a kada spojis npr na MM koji nema monitora nemas cak ni opciju slide Brightness.Ja licno imam problem zato sto su mi spojena 2 monitora(jedan uz drugi) pa nije bas zgodno svaki put rastavljati da bih dosao do tipki na monitoru za brightness.
02.11.2017 | 12:48
Znači, ISTI monitor spojen na MB (onaj 12" gay model? ) prima brightness komande s tipkovnice Maca, a spojen na Mac Mini ne? A koja je generacija tog MM? Možda nije hardverski implementirana ta dodatna komunikacija? Kao što npr. MBP late 2008 ne pušta audio van na HDMI (preko MDP/HDMI adaptera), a MBP mid 2012 pušta.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, dperec, IgorD, m@xym, Riba, robee, Anonimci (622)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO