26.01.2018 | 16:11
Evo mbp opet u pogonu samo sada sa 10.11.6.
Generalni dojam dobar, čitaj nije lošiji ... a sve važnije u pogonu kako sam zamišljao.
2 prigovora Appleu!
1. zašto stalno mjenjaju multitouch gestures? Tko vodi taj dio posla odmah otkaz! Na leopard i snow leopard je bilo najbolje. Onda su promjenili na neki užas, onda je Yosemite bio nešto bolji, ne kao prva verzija ali ok. I sada je opet lošije. U svakom slučaju neda mi se stalno mjenjati navike oko funkcija koje nebih trebao primječivati već ih raditi automatski.
2. Upgrejdanje njihovog softwera, za odogovornu osobu ne otkaz, zatvor!

Za razne bilješke koristim Notes.app. Imam dio na iCloudu (bilješke koje djelim s kolegama) i on my mac, koje ne djelim. Ranije sam prenosio te podatke tako da sam otišao u ondaj notesov folder u ~/Libaray i kopi pejstao to u novom OSu. Ali ne sada, upgrejdana verzija aplikacije to ne šljivi. Mislim si OK, staviti ću sve na iCloud, pa će se pojaviti i na novom OSu. Napravim, i truba. Ja ne vidim ništa, a kolegica vidi sve moje bilješke (ona je još na Yosemiteu).
Gugl kaže da iCloud, web verzija Notesa ne razumije oba OSa istovremeno, ili ili. Glavno da oni rade sve, pa se nisu mogli dogovoriti između sebe.
Imao sam ovakvo iskustvo sa Pages, gdje mi NOVA verzija softvera nije htjela otvoriti file STARE verzije?!?!? Ne kao keynote da kaže da bi mogao layout biti loš, nego je ne može uopće otvoriti!!!
Ovim službeno odustajem od korištenja bilo kakvog njihovog softvera osim samog OSa ... i valjda FIndera

, a bojim se da skoro ni to ne budem.
Notes ću zamjeniti valjda Evernoteom or smtn...
eto ... pozdrav