Zapela instalacija Sierre na MBP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zapela instalacija Sierre na MBP

18.07.2017 | 09:45
Pozdrav ekipa. Znači MBP mid 2010, počela instalacija i došla do nekih 85% i stala, i tako stoji par sati. Tad mi je sinulo da sam telac i da mi se to dogodilo i zadnji put,prošle godine kad sam probao instalirati Sierru (na terenu sam bio tada i sad)... Nakon toga sam ga odlučio restartati, nakon white screena bar se opet postavio u poziciju gdje je zapeo (odmah). Probao sam restart u safe modu, opet isto. U recovery može. Probao reset NVRAM, i bar kreće ispočetka, dolazi do kraja i opet staje. Safe mode i dalje ne prolazi... E sad, mogao bi napraviti recovery kad se vratim doma, ali imam neke stvari koje nisu na backupu pa me zanima da li se to ikako može izvući? I što dalje, ima li tko ideje?
18.07.2017 | 10:32
1. poištekavaj sve USB periferije koje eventualno imaš uštekane u komp pa probaj onda opet

2. zavrti AHT (ako imaš odakle, nisam siguran za 2010 model da li je AHT na instalacijskom mediju, recovery particiji ili ga vuče s neta) jer ti takvo zapinjanje pri instalaciji može značiti hardverski kvar

3. nakon što si tako temeljito izgazio taj disk, to što želiš izvući je vjerojatno uništeno . Sad si valjda naučio pa treći put napravi backup PRIJE nego se upuštaš u neke invazivne akcije. Ono što možeš probati, ako možeš to nekako izvesti - bootaj s nekog vanjskog medija, bilo koji OS. S DVD-a, sticka ili s vanjskog diska, ako imaš neki ili ga možeš napraviti na nekom drugom Macu (Mac bootabilni USB stick napravljen s Windowsa uglavnom ne radi) i onda pokušaj pristupiti disku koji je u Macu pa skini podatke s njega (ako su preživjeli). Osim toga, ako imaš još jedan Mac i firewire kabel, možeš probuditi svoj Mac u target modu (drži T dok ga pališ) pa spojiti na drugi Mac preko FW kabela i ovaj će disk tvog Maca vidjeti kao vanjski disk.
18.07.2017 | 10:42
Ništa nije bilo spojeno. Hardverski problem nije bio prvi puta, vidjet ćemo sad. Mislim da će na servisu završiti... Imate koji za preporučiti? (u zg)
18.07.2017 | 14:34
Nažalost, nijedan nema "100% score" pa je možda bolje da ne preporučujemo nijedan, da ne ispadne da nekog favoriziramo ili reklamiramo, a bez pokrića.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?