Internet recovery ne radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Internet recovery ne radi

11.04.2017 | 08:22
Pozdrav svima. Imac je 27' late 2011. Kupljen došao s MacOs Lion i redovno je ažuriran sa novim sustavom. Zadnji os na njemu je bio Sierra sa novim update-om. Na njemu je također bio bootcamp sa windows 7. Bootcamp je instaliran prije nego je napravljen update sa Sierru i sve je radilo ok. S obzirom da imam potrebu i za Windowsima htio sam provući image koji imam napravljen na svom kompu sa acronis true image da malo komp sredim prije nove sezone posla no međutim iz nekog razloga on nece pokrenuti cd kao što je do sada sve radilo. Image sam provlačio već nekoliko puta i uvijek je bilo dobro. U macosu sam otišao na bootcamp, uklonio stari Win, spojio particije nazad u jednu i pokušao ponovno napraviti čistu instalaciju windowsa no čim se komp restarta da instalacija krene on stoji, blinka crtica za pisanje na crnom ekranu i ništa se ne događa. Čitajući na webu da i drugi imaju problem našao sam na podatak da bootcamp u sierri ne podržava win7. Kako nemam ništa važno u MacOs-u odlučio sam napraviti internet recovery da ga vratim na Lion i instaliram Bootcamp pa ga onda nadogradim nazad na Sierru kako je i bilo no internet recovery nakon što napiše da je pokrenut i napuni onu crtu do kraja ne pokreće se dalje. Na ekranu stoji jabuka i dalje ništa. Disk sam naravno obrisao da napravim čistu instalaciju. Zadnje sam ostavio da stoji punih 8 sati i ništa se nije dogodilo. Prije dok sam radio internet recovery sa skinuti os trebalo je i nekoliko sati a sada se ova crta napuni za nekih pola sata iako je brzina interneta kod mene ostala ista (10mb). Od nekad kad je sve radilo do danas na macu nisu rađeni nikakvi popravci osim što sam dodao 8gb rama koji normalno rade.

Majstori za Mac šta naraviti?
11.04.2017 | 09:03
Sad, kad si već napravio toliko štete, nemoguće je ovako na daljinu utvrditi u čemu je problem. Ko slon u staklarnici, jbt.
Prvo, nekad kod bootanja pri instalaciji os-a znaju praviti probleme razni usb uređaji (printeri, hubovi, wifi i ethernet adapteri...). Poištekavaj s usb-a sve što nije miš i tipkovnica.
Drugo, nekad zna praviti problem to što koristiš bluetooth miša i/ili tipkovnicu. Isključi (izvadi baterije) iz bežičnog miša i tipkovnice i spoji obični žičani usb miš i tipkovnicu. Može i od pc-a.
Treće, nabavi/izradi neki stariji mac os installer na usb sticku pa probaj bootati s njega i vidjeti što se događa, zavrtjeti disk utility za test diska...
Četvrto, Apple Hardware Test. Ali ne znam kako. Na tvom iMacu bi se on trebao pokrenuti s emergency recovery particije koju si vjerojatno još odavno pregazio i uništio.
11.04.2017 | 09:11
Mis je obicni i ukljucen. Od ostalih uredaja nema nista spojeno. Recovery postoji na disku ali za sierru.
11.04.2017 | 09:15
Nema veze za koji je os. Pokreni onda emergency recovery pa disk utility i hardware test. Ako imaš neispravnost hardvera, da ne gubiš dalje vrijeme.
Koji je to softver koji zahtijeva bootcamp sa win7, a da ne bi radio s 8 ili 10? Kako bi s tim sofverom radio da imaš neki noviji komad pc hardvera? Jesi li siguran da ti to ne bi radilo u virtualki?
11.04.2017 | 09:25
Radi u virtualki ali sporo. Rijec je o obradi videa... Budem probao sto si rekao pa javim
11.04.2017 | 09:31
O obradi videa? Pod win 7... Aj dobro...
11.04.2017 | 09:34
Svirac kaže:
Radi u virtualki ali sporo. Rijec je o obradi videa... Budem probao sto si rekao pa javim

Obradu videa raditi na macu koji vrti windowse? Koji je to program da za mac ne postoji nesto sto radi posao jednako dobro ili bolje?
11.04.2017 | 09:35
Ne dizem 8 ili 10 zato sto 7 imam original jer ga moram imat original nazalost a bas mi se lova ne daje za tih par sitnica koje mi trebaju u windowsima.
11.04.2017 | 09:38
Osobno radimu final cut-u ali rendat tude stvari moram u vegas pro 13 u cemu ostala ekipa radi... Uglavnom to je nebitno za sta mi treba a treba mi. Ako mozete pomoc ok ako ne opet ok.
11.04.2017 | 10:46
Pretpostavljam da ekipa koja radi u vegasu ima novije i jače pc kante od tvog imaca za kojeg nisi dao specifikacije, pa renderiranje kod tebe nije baš logično; mislim dok se projekt i fajlovi presele za to vrijeme se izrenderira pola jednosatnog materijala. Savjet si dobio, napravi na nekom drugom mac-u instalacijski usb s capitanom, jer u sierri si naletio na problem koji na capitanu nije prisutan; ne čačkaj s acronisom po disku s macovim particijama koje u acronisu nisu podržane, backup i restore windows particija na macu radiš sa winclone-om; Znači capitan, win7 i savjet za ekipu da nabave barem imac kao tvoj pa se onda počnu baviti video produkcijom (valjda ćete nešto i zaraditi pa i mac pro nije nedostižan-naravno onaj iz 2012. recimo)
11.04.2017 | 19:21
Windows 10 licenca je, koliko sam ja čuo (možda sam krivo čuo?) bila besplatna za vlasnike legalnih licenci Win 7 i 8 prvih godinu dana od izdavanja.
Ali dobro, svatko ima pravo na sebi forsirati mazohistička twisted rješenja.
Kako reče Smet, savjet si dobio, pa ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 minuta
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO