problem sa instalacijom os x
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa instalacijom os x

27.03.2017 | 18:53
E ovako, prvo bih zeleo pozdraviti sve.

Imam jedan problem sa macbook pro (early 2011). Prebacio sam ssd sa HP-a na kome je naravno instaliran windows. Sada pokusavam da instaliram mac os x ali nikako ne uspevam, pregledao previse tutorijala i napravio bootabilan usb i dvd takodje ali ponovo nista. Da li je problem instalacija (na starom hardu pokrece instalaciju) kada pretisnem cmd onda izadje opcija samo windows. Sta bi mogao da bude problem? Hvala unapred
Prilozi:
27.03.2017 | 19:23
Pozdrav! Trebas nam dati vise informacija, "nikako ne uspijevam" je prilicno opsirno.

U cemu je problem? Pretpostavljam da ti ne nudi SSD za instalaciju? Kod boota sa instalacijskom medija u jednom trenutku odi na meni i pokreni Disk Utility. Ako je moja pretpostavka točna, moraš obrisati i inicijalizirati SSD da bi mogao instalirati OS X na njega.

Ako pretpostavka nije točna, daj više detalja!
27.03.2017 | 19:25
Na SSD postoji windows, i nemam nijednu opciju osim da izaberem boot za windows. Takodje kada pokusam C na samom startu nista se ne desava?
27.03.2017 | 19:30
Dodao sam sliku pa mozes baciti pogled
27.03.2017 | 19:45
Napravi što je Riba rekao. Dakle ako želiš instalirati macOS na to računalo onda ćeš morati obrisati (formatirati) disk prije nego kreneš u instalaciju. Dakle bootaj sa USBa kojeg si napravio i kada uđeš u instalaciju na vrhu ćeš imati izbornik preko kojeg ćeš moći pokrenuti Disk Utility. Preko njega prvo obriši disk i formatiraj ga kao macos extended journaled. Nakon toga izađi iz disk utilitya i nastavi sa instalacijom.
27.03.2017 | 19:48
Ne mogu uopste da pokrenem tj da bootam (ne mogu doci do tog koraka gde mi daje te opcije).
27.03.2017 | 20:28
Vjerojatno zato jer ga ne bootas s usba. Cim stisnes gumb za paljenje, drzi option tipku dok ne dobijes opciju da bootas s usba.
27.03.2017 | 20:39
to uradim ali dobijem opciju kao na slici
27.03.2017 | 20:41
onda znači da USB nije dobro napravljen u protivnom bi ga vidio uz Windows disk oznaku. Napravi ga opet. Koje upute si koristio za to? Za to ti je poteban drugi mac. Da li mu imaš pristup?
27.03.2017 | 21:02
nazalost ne, da li mogu na windowsu to uraditi?
27.03.2017 | 21:27
Zasto kompliciras nepotrebno? Early 2011 podupire Internet Recovery. Drzi Command+Option+R dok se boota i pokreni instalaciju kroz Internet Recovery.
27.03.2017 | 21:40
Pokusao sam, konektuje se na internet i to je to, nista se ne desava, trebam sacekati malo duze mozda?
28.03.2017 | 09:38
Stefann96 kaže:
nazalost ne, da li mogu na windowsu to uraditi?

Ne. Postavlja se pitanje kako si onda napravio inicijalni USB boot. Pogledaj malo koja je točno procedura: www.macworld.com/article/3092900/macs/ho...installer-drive.html

Naravno ovo što je Songoku napisao bi također trebalo raditi uredno.
28.03.2017 | 09:50
Najbolje je da nadjem drugi macbook i na njemu napravim bootabilni flesh?
28.03.2017 | 09:58
Pa to je jedna od opcija. Ideja je da ti treba mac računalo, macos koji želiš u konačnici instalirati i usb stick (dovoljno velik). Nemaš baš previše izbora. Druga je da na windows računalu složiš privremeno virtualni mac i preko njega napraviš cijelu ovu proceduru oko sticka, ali bojim se da će to biti samo dodatna komplikacija.

Sve u svemu, Mac računalo je potrebno za izradu, pravo ili virtualno.

Da li ti i dalje ne radi Internet recovery na prijedlog Songokua?
28.03.2017 | 16:03
Radi ali kad pokrenem instalaciju pise da je templorary disable, citao sam da je problem u icloudu nisam oznacio koji os x zelim i sada ne mogu da pokrenem. Da li mogu nekako to da uradim ili da uzmem neciji icloud ko ima to i da uradim. Hvala no pomoci
28.03.2017 | 16:03
Treba cekati dugo za Interner Recovery jer ipak mora skinuti par gb podataka.
28.03.2017 | 16:11
Imam problem koji sam naveo gore, kako to sada da resim?
28.03.2017 | 18:27
Dakle intalaciju preko IR zaboravi. Očito da pod svojim icloud accountom nisi kupio/downloadirao OS i sada ti je ta mogućnost nedostupna. Dakle ostaje ti kreiranje USB sticka i instalacija iz nule.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 8 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO