problem sa instalacijom os x
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa instalacijom os x

27.03.2017 | 18:53
E ovako, prvo bih zeleo pozdraviti sve.

Imam jedan problem sa macbook pro (early 2011). Prebacio sam ssd sa HP-a na kome je naravno instaliran windows. Sada pokusavam da instaliram mac os x ali nikako ne uspevam, pregledao previse tutorijala i napravio bootabilan usb i dvd takodje ali ponovo nista. Da li je problem instalacija (na starom hardu pokrece instalaciju) kada pretisnem cmd onda izadje opcija samo windows. Sta bi mogao da bude problem? Hvala unapred
Prilozi:
27.03.2017 | 19:23
Pozdrav! Trebas nam dati vise informacija, "nikako ne uspijevam" je prilicno opsirno.

U cemu je problem? Pretpostavljam da ti ne nudi SSD za instalaciju? Kod boota sa instalacijskom medija u jednom trenutku odi na meni i pokreni Disk Utility. Ako je moja pretpostavka točna, moraš obrisati i inicijalizirati SSD da bi mogao instalirati OS X na njega.

Ako pretpostavka nije točna, daj više detalja!
27.03.2017 | 19:25
Na SSD postoji windows, i nemam nijednu opciju osim da izaberem boot za windows. Takodje kada pokusam C na samom startu nista se ne desava?
27.03.2017 | 19:30
Dodao sam sliku pa mozes baciti pogled
27.03.2017 | 19:45
Napravi što je Riba rekao. Dakle ako želiš instalirati macOS na to računalo onda ćeš morati obrisati (formatirati) disk prije nego kreneš u instalaciju. Dakle bootaj sa USBa kojeg si napravio i kada uđeš u instalaciju na vrhu ćeš imati izbornik preko kojeg ćeš moći pokrenuti Disk Utility. Preko njega prvo obriši disk i formatiraj ga kao macos extended journaled. Nakon toga izađi iz disk utilitya i nastavi sa instalacijom.
27.03.2017 | 19:48
Ne mogu uopste da pokrenem tj da bootam (ne mogu doci do tog koraka gde mi daje te opcije).
27.03.2017 | 20:28
Vjerojatno zato jer ga ne bootas s usba. Cim stisnes gumb za paljenje, drzi option tipku dok ne dobijes opciju da bootas s usba.
27.03.2017 | 20:39
to uradim ali dobijem opciju kao na slici
27.03.2017 | 20:41
onda znači da USB nije dobro napravljen u protivnom bi ga vidio uz Windows disk oznaku. Napravi ga opet. Koje upute si koristio za to? Za to ti je poteban drugi mac. Da li mu imaš pristup?
27.03.2017 | 21:02
nazalost ne, da li mogu na windowsu to uraditi?
27.03.2017 | 21:27
Zasto kompliciras nepotrebno? Early 2011 podupire Internet Recovery. Drzi Command+Option+R dok se boota i pokreni instalaciju kroz Internet Recovery.
27.03.2017 | 21:40
Pokusao sam, konektuje se na internet i to je to, nista se ne desava, trebam sacekati malo duze mozda?
28.03.2017 | 09:38
Stefann96 kaže:
nazalost ne, da li mogu na windowsu to uraditi?

Ne. Postavlja se pitanje kako si onda napravio inicijalni USB boot. Pogledaj malo koja je točno procedura: www.macworld.com/article/3092900/macs/ho...installer-drive.html

Naravno ovo što je Songoku napisao bi također trebalo raditi uredno.
28.03.2017 | 09:50
Najbolje je da nadjem drugi macbook i na njemu napravim bootabilni flesh?
28.03.2017 | 09:58
Pa to je jedna od opcija. Ideja je da ti treba mac računalo, macos koji želiš u konačnici instalirati i usb stick (dovoljno velik). Nemaš baš previše izbora. Druga je da na windows računalu složiš privremeno virtualni mac i preko njega napraviš cijelu ovu proceduru oko sticka, ali bojim se da će to biti samo dodatna komplikacija.

Sve u svemu, Mac računalo je potrebno za izradu, pravo ili virtualno.

Da li ti i dalje ne radi Internet recovery na prijedlog Songokua?
28.03.2017 | 16:03
Radi ali kad pokrenem instalaciju pise da je templorary disable, citao sam da je problem u icloudu nisam oznacio koji os x zelim i sada ne mogu da pokrenem. Da li mogu nekako to da uradim ili da uzmem neciji icloud ko ima to i da uradim. Hvala no pomoci
28.03.2017 | 16:03
Treba cekati dugo za Interner Recovery jer ipak mora skinuti par gb podataka.
28.03.2017 | 16:11
Imam problem koji sam naveo gore, kako to sada da resim?
28.03.2017 | 18:27
Dakle intalaciju preko IR zaboravi. Očito da pod svojim icloud accountom nisi kupio/downloadirao OS i sada ti je ta mogućnost nedostupna. Dakle ostaje ti kreiranje USB sticka i instalacija iz nule.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 7 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa