Dual boot Sierra & Win10
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dual boot Sierra & Win10

12.12.2016 | 07:43
Pozdrav svima,

molim za savijet kako sto bezbolnije napraviti sljedece. Dakle ponovio sam iMac sa ssd diskom 525gb. Trenutno je spojen sa racunalom preko usb 3.0 a na njega instalirana clean instalacija Sierre. E sada kako sam do sada imao dual boot tj. preko boot campa i win 10 sada bih ako je ikako moguce htio samo te win 10 preslikati i na ssd pa da mi oba OS-a budu na tom ssd jer mi se ne da instalirati jos jednom windoze. Kako sam napomenuo za sada je ssd spojen preko usb 3.0 sucelja ali u proljece je plan poslati disk na ugradnju a do tada radi ovako. Sve mi leti u odnosu na 5400rpm hdd pa sam cak razmisljao da mozda i ne rastavljam racunalo kad ovako radi i vise nego odlicno i brzo.

E sad znaci kako prekopirati tu instalaciju OS-a na ssd. Dali se moze to uopce i kako?
Po nekom mom nahodjenju, znaci nekako bih trebao napraviti jos jednu particiju, i to u NTFS-u i onda na nju nekako prekopirati OS. E sada kojim softwareom to napraviti a da radi i ne shebe mi postojeci OS na disku ?

Hvala i LP !
12.12.2016 | 08:22
Nisam osobno nikada radio, ali nalazim da se u osnovi treba zasebno klonirato OS X a zatim Boot camp particija. Svi spominju WinClone alat koji nazalost nije besplatan ali se cini kao koristan tool.

Pogledaj proceduru ovdje:
www.startupcto.com/server-tech/macosx/ma...ternal-drive-upgrade
12.12.2016 | 08:57
Da ovo izgleda kao da bi moglo posluziti. Samo eto sto ja nisam klonirao macOS vec bas napravio clean instalaciju i sada bin jos na postojeci disk htio preseliti i windoze a neda mi se ponovo ih instalirati. Pogledam dali ima negdje trial verzija programa jer mi se bas ne placa za nesto sto je pitanje dali ce mi ikada vise trebati a opet ako treba zbog ustede cu i instalirati jos jednom windoze ali pare ne dam.

Primam jos prijedloga ako ima tko sta za reci u moju korist ...

Hvala i LP !
12.12.2016 | 10:18
Javi se meni, imam ja Winclone Pro i rijesit ces problem...
12.12.2016 | 13:01
drlovric kaže:
Javi se meni, imam ja Winclone Pro i rijesit ces problem...

Pozdrav,

poslao sam ti PP.

LP !
12.12.2016 | 13:05
Eh da, zaboravih pitati. Znaci sada je na ssd-u napravljen clean instal OS-a i eto nadam se kad dodjem doma da cu rijesiti i pitanje prebacivanje windoza i onda zaboravih pitati kada posaljem racunalo i ssd na ugradnju dali cu morati samo odrediti odakle da vuce OS ili cu morati ponovo raditi instalaciju ili vracati backup jer se mjenja sucelje sa kojeg ide OS. Sa usba na sata.
Nadam se da je dovoljno samo odrediti odakle da vuce OS i to je to.

Hvala i LP !
12.12.2016 | 13:39
Da, dovoljno je. Nisu to Windowsi.
12.12.2016 | 16:07
Windowsi ne budu radili problema nako seljenja diska u kuciste?
12.12.2016 | 21:41
Sata 3 ima teoretski 6 gbps brzinu, a usb 3.0 ima 5 gbps. Koji ssd i sučelje imaš i na kojem ga usb koristiš. Kako imaš iMac on je stalno na stolu, kao i taj vanjski ssd disk. Ja bi mu našao neko dobro mjesto i nebi ga niti ugrađivao. Ugradnja košta a pitanje je kako će se sve to zaklopiti, da nebi bilo problema s prašinom iznutra, koji su imali neki modeli iMac_a. Ako ga neugradiš, sigurno će se grijati manje, a postojeći disk u kompu iskoristi za svoju multimediju ili nešto slični.
13.12.2016 | 09:38
@cariblanco

ma da, spojen je na usb 3.0 direktno preko usb 3.0 ladice. Radi se u iMac 21,5" Retina model od prosle godine. Cuj im meni sve to nekako super radi. Frend istu kombinaciju koristi vec barem 5 godina na svom iMacu bez problema i zadovoljan je brzinom. Znam da se tu spominjalo da to nije to i da moze bolje i bez ali meni nakon internog hdd na ono malo RPM-a ovo je brzina svijetlosti.
Nisam ni ja odlucio dali da idem na rastavljanje racunala ili ne. Za sada dok je u garanciji ostaje ovako a nakon toga bumo videli. Pitas koji disk sam uzeo. Radi se o Crucial MX300 modelu od 525gb sa Sata3.
13.12.2016 | 15:36
Hm, kažeš to nije to, mislim da za 10-15% bolje performanse diska, se neisplati s tim zaebavati, neka me netko ispravi ako griješim. Uostalom, ako ti jednom krepa, lakše ga je zamjeniti
13.12.2016 | 17:00
To je onaj koji se šugavo otvara?
Pa moraš ga cijeloga raskopati.
13.12.2016 | 18:22
Imamo www.ifixit.com sam to obaviš i hvališ se da si hackintosh Imam par dana g.o. pa ću ja probati onaj svoj novi komp haknuti na OSX, nemogu fulat, ako ne uspijem, ostaje mi linux
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO