Disk sleep u X-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Disk sleep u X-u

11.11.2003 | 03:09
OK, našsao sam još jednu stvar koju je OS 9 imao predivno napravljenu, a na X-u je površna. Dobro, moram biti korektan, pa reći da je na starom sistemu to bio 3rd party proizvod, ali je bio jedan od onih must-have-all-time-evergreen-utila koji se uvijek prvi instaliraju nakon postavljanja sistema. Da, pogodili ste - stari dobri Sleeper.

Gdje je problem? Nervira me što ne mogu zasebno podesiti hard-disk sleep vrijeme za svaki disk, nego samo globalno. Da li je netko gdje vidio kakvu dobru soluciju za to pod X-om?
11.11.2003 | 13:10
Da li ti sto govori cinjenica da je MacOS X - UNIX? Tu ne postoji sleep. Npr, jedan od boljih razloga je swap. To mora stalno bit dostupno.

I da, kad smo vec kod swapa. Ima nekakova aplikacijica koja malo sanira te swap fileove?
11.11.2003 | 13:57
Ma kakav swap... kada imas tonu RAM-a on ne swapa nekada i satima... i to je moj slucaj - i tada mi baci primarni disk u sleep i kada konacno dodje do toga da ipak mora swapnuti, onda moram cekati spin-up... naravno, zelio bih da mogu podesiti da mi primarni disk nikada ne ide u sleep, a drugi, koji koristim prvenstveno kao backup za projekte stalno bude u sleepu.
12.11.2003 | 03:47
Mislim da postojanje swapa ne iskljucuje postojanje sleepa. Naime, nakon upotrebe swapa, kao sto kaze Davor, moze nastupiti dugotrajno razdoblje neaktivnosti i tada ima puno smisla sve to uspavati.
12.11.2003 | 13:34
Ima smisla uspavat, to stoji, ali... UNIX kernel ti to nece dozvolit. Ako disk ima active swap particiju, sleep za taj disk nece nikad doc. Nemoj zaboravit da je swap dio aktivne memorije i bez obzira da li ga ti trebao ili ne, kernel ce stalno provjeravat je li to dostupno ili ne.
12.11.2003 | 18:00
Erole, očigledno u praksi ipak nije tako! Evo, meni primarni disk ode u sleep i po pola sata je "down" dok npr. odgovaram na newse ili nešto... tek kada dodje prva potreba za diskom on napravi spin-up... ja bih to želio izbjeći, ali ne control panel ne nudi zasebno definiranje odlaska u sleep po diskovima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 58 minuta
  • Bertone: *Ne znam...
  • Bertone: Ne znak kako je posloženo tamo kamo si htio napraviti upload slike, ali mi smo si na poslu (na internom forumu) postavili limit na veličinu slike od 2k.
  • Bertone: Ne previše nego je nešto preveliko.
  • Yonkis: Jabučari, što ovo znači? Da imam puno slika u odgovoru na neki komentar? [link]
  • dpasaric: :D
  • Bertone: Čovjek Vam je na realnom primjeru objasnio Starcraft pravila i sad opet ne valja :D
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO