Kako napraviti boot SD sa Yosemite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako napraviti boot SD sa Yosemite?

18.11.2015 | 15:19
Pokušavam instalirati Yosemite na SD karticu. Za to sam koristio DiskMaker X 5.
Nakon Resarta sa SD kartice krene proces instalacije, ali kaže da ne može na SD karticu jer nedostaje 1.14 GB.
Svugdje vidim da piše da je 8 GB dovoljno. Ja imam SD karticu od 16 GB, ali meni kaže da nije dovoljno.

Da li je moguće napraviti bootabilnu SD karicu sa Yosemite koja ima 16 GB ili je to premalo pa da ne pokušavam više?
18.11.2015 | 16:58
Probao sam i ja ovo ali SD kartica je prespora da bi se to dalo koristiti. Pogledaj koji ti write/read speed ima kartica pa ce ti sve biti jasno. Mozda je kartica i dovoljno brza ali SD slot na mom Macu je bio usko grlo.
18.11.2015 | 18:13
Mislim da ovaj moj iMac 27, Mid 2011, 2,7 GHz, i5, 12 GB RAM vidi
ovu SD karticu (UHS speed class 1 (U1) - 10 MB/s) kroz svoj
SDXC card slot kao USB 2.0 _ 480 Mb/s.
Uza sve to, u ovoj prilici mi brzina nije toliko važna, htio bih postići samo da radi.

Htio bih bapraviti boot karticu jer mi treba Yosemite,
a usput i naučiti kao se to radi, pa možda jednog dana opet dođe od koristi.

Buni me to što svugdje spominju da je 8 GB dovoljno, a meni nije ni 16 GB dovoljno.
Ne znam da li nešto pogrešno radim ili postoji neki trik za kojeg ja ne znam.
Pročitao sam brdo opisa, pogledao dosta filmića na tu temu, probao i kroz terminal komande,
krajnji rezultat je uvijek isti.
18.11.2015 | 18:43
Dakle na SD kartici od 16GB imaš i instalaciju i nju želiš kao destinaciju za OS? To je onda premalo za taj manevar. U biti nisam ni siguran da ćeš to moći izvesti.

Dakle ako želiš da ti kartica bude 'disk' na kojem ćeš imati Yosemite i da ćeš sa nje moći raditi boot, onda ti savjetujem da samu instalaciju Yosemite (bilo bi bolje Elcapitan staviti) pripremiš sa DiskX makerom na neki drugi uređaj.

Također instalacija će na tu SD karticu trajati cca 2-3 sata ovisno o tome što ti je izvor instalacije, a boot sa nje neće biti baš pretjerano brz. No ako ti je to samo za potrebe sigurnosne kopije sa koje možeš bootati funkcionalan OS onda je ideja na mjestu.
24.11.2015 | 10:37
Želi bih da mogu bootati Yosemite sa SD kartice.
Da li je moguće napraviti instalaciju Yosemite negdje na disku i onda iskopirati ili na neki drugi način samo preseliti na SD karticu?
24.11.2015 | 11:00
osxdaily.com/2014/06/09/install-os-x-yos...e-on-external-drive/

Ovaj će ti link sve objasniti. Slijedi upute korak po korak i ne možeš fulati ništa.
24.11.2015 | 11:02
možeš napravit install na nekom drugom disku, zatim ga spremiti kao image i onda taj image resotrati na SD. Dakle može. Trebati će ti 1 instalacija OSa preko koje češ raditi u konačnici restore na SD karticu i naravno nova instalcija (to je ova koju ćeš restorati na SD karticu) koju ćeš prvo napraviti na nekom drugom disku/particiji umjesto da je izvodiš direktno na SD.

Po meni ti je brža ova solucija, ali ako imaš dodatni USB mislim da ti je to lakše
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 9 minuta
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO