U photos nakon cca mjesec dana uđem i piše mi na dnu updating...i tako vec cca par dana...ostavio sam upaljen komp nekih 8 sati i pogledam opet piše isto...a slike iz mobitela se nisu prebacile u Photos
pa ono sto mi je u kompu je vec odavno dodano sa mobitela u komp..ne kuzim sta ima opet slat nazad na oblak...a fale slike iz mobitela...i ima ih cca 30...ali da 30 slika salje vise od sat vremena to mi je suludo...
sad isao gledat na mobitel i u settings pod photos & camera mi stoji - 89 item to Upload....i zasto se nece to uploadati?a spojen sam na wifi i imam vise od 20 % baterije....jer pise da ako je ispod da nece....a back up mi se uredno svaki dan upload na icloud
jos nesto sam nasao...
pokrenuo sam iPhoto i on mi je povukao sve slike sa icloud
medjutim u postavkama na mobitelu pod photos & camera i dalje stoji 99 itmes to upload....
ima tko kakvu ideju?
iphoto povukao slike
photo nije
u mobitelu i dalje pise 99 items to upload
dali možda ima kakve veze dal je port otvoren ili zatvoren?
i to mi se počelo dešavati otprilike od kako sam uzeo max tv
svako malo mi dođe poruka da se spojim na wifi jer da mi nisu uploadne nove slike,a normalno kod kuće sam spojen na wifi
probao sam i vani preko nekog javnog wifija ali nece
Nece ti pomoci ali ja sam jednostavno obrisao Photos i vratio se na iPhoto. Ovo je poluproizvod i ne znam koji k.... je Appleu u zadnje vrijeme, to su vec napravili sa Final Cut-om i trebalo im je valjda godinu dana da program profunkcionira onako kako je trebao raditi prvog dana.
jucer sam ugasio photo na mobitelu tj izlogirao sa se clouda...ponovno se ulogirao i naravno nakon izlogiranja su se obrisale sve slike..nakon logiranja su se sve slike prebacile ali mi sad stoji 9 photos to download...i nece da mrdne...
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?