Imam naime neki glupi problem XD OS X 10.10.3 iMac late 2009
znači finder nevidi usb stickove, externe hardiskove... Ali nakon što otvorim disk utility odmah se pojave u finderu,probano više usb stickova tako da tamo nije problem, isprobani svi usbovi utori na iMacu...
U biti neće ih mountati dokle god ja ne pokrenem disk utility(tamo ništa nediram nego samo pokrenem aplikaciju) pa eto ako netko zna ovo rješit, hvala
otvori Finder, pa na meniju klik na Go, pritisni i drži ALT na tipkovnici, pa na padajućem izborniku uklikaj Library. U finder prozoru ti se pojavi sadržaj ~/Library foldera. Nađi i otvori Preferences. Pa onda unutra nađi dokument com.apple.Finder.plist. Odvuci ga nekamo izvan tog foldera, može i na desktop. Napravi log out pa ponovno log in. Probaj uštekati USB stick pa vidi da li je problem riješen ili je i dalje prisutan. Ako je i dalje prisutan, možeš onaj plist vratiti natrag u ~/Library/Preferences
Piše u prvom postu da je probano više usb stickova.. uglavnom su FAT zbog kompatibilnosti.. ma nema,formatirao ih sve u disk utilityu.. ovaj OS X imam gore već 5god skoro,samo updateam xD možda bi stvarno trebao sve rasčistit i nanovo stavit OS X, samo mi je glupo zbog toga rušit sve..
Evo nažalost odnedavno i ja imam isti problem, samo što sam napravio sve što se pričali ovdje i meni nažalost ne pomaže... Naime, meni uopće ne učitava hdd, od dva koja koristim stalno jedan uopće ne prepoznaje.. U disk utility kad uđem nemogu ga mountati niti ista... Prije sam imao MacKeeper ali ubrzo nakon instaliranja ga i maknuo.. I jos mi se jedna cudna stvar pocela dogadjat koju sam primjetio prilikom resetiranja Mac-a, kada ga pokuam resetirat jednostavno nece, kliknem reset i on krene sa resetiranjem ali onaj sugavi krug na ekranu ostane samo vrtiti i tako moze ostati u nedogled... Imam MacBook Pro 15 Late 2011 OS X Yosemite.
Zahvaljujem unaprijed na pomoci!
A onaj trivijalni prvi korak? Siguran si da nije elektronika diska crkla? Kad ga uštekaš u neki drugi komp, da li se tamo pojavi?
To što se ne želi resetirati pripisujem Mac Keeperu. Da li si siguran da si ga kompletno maknuo? Ili si samo odvukao aplikaciju u smeće?
Kada ga ustekam u drugi laptop radi, tako da je elektronika u redu..Sto se tice MacKeepera nisam ga samo odvukao u trash, maknuo sam iz Library-a isto..Kao sto sam rekao pokusao sve sto je opisano gore u prethodnim postovima.
OK, znači imaš dva hdd, jednog uvijek bez problema pokaže, a drugog nikad nikako? Usporedi što je na ta dva HDD-a isto, a što različito?
Imaju li oba po jednu particiju?
Kakva im je particijska shema? MBR ili GUID? Oba isto ili jedan ovako, drugi onako?
Kakvi su formati particija? HFS+, NTFS, FAT, exFAT?
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?