Finder nevidi USB
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Finder nevidi USB

19.04.2015 | 18:59
Imam naime neki glupi problem XD OS X 10.10.3 iMac late 2009
znači finder nevidi usb stickove, externe hardiskove... Ali nakon što otvorim disk utility odmah se pojave u finderu,probano više usb stickova tako da tamo nije problem, isprobani svi usbovi utori na iMacu...
U biti neće ih mountati dokle god ja ne pokrenem disk utility(tamo ništa nediram nego samo pokrenem aplikaciju) pa eto ako netko zna ovo rješit, hvala
19.04.2015 | 19:15
otvori Finder, pa na meniju klik na Go, pritisni i drži ALT na tipkovnici, pa na padajućem izborniku uklikaj Library. U finder prozoru ti se pojavi sadržaj ~/Library foldera. Nađi i otvori Preferences. Pa onda unutra nađi dokument com.apple.Finder.plist. Odvuci ga nekamo izvan tog foldera, može i na desktop. Napravi log out pa ponovno log in. Probaj uštekati USB stick pa vidi da li je problem riješen ili je i dalje prisutan. Ako je i dalje prisutan, možeš onaj plist vratiti natrag u ~/Library/Preferences
19.04.2015 | 19:22
Evo probao pa neće.. vratio nazad makar je on napravio novi pa ga pregazio sa starim.
19.04.2015 | 19:33
Napravio još reset i vratio nazad com.apple.Finder.plist i sad valja
Hvala
23.04.2015 | 10:05
Problem se povremeno vrati ima netko još nekakvu ideju?
23.04.2015 | 12:06
Da nemaš ti slučajno (ili si imao) instaliran nekakav "antivirus"?
23.04.2015 | 12:07
Ili nešto od onog smeća "MacKeeper", "MacCleaner" i slične malwareove?
24.04.2015 | 11:08
Imao sam davno prije clean my mac ali nemam to na macu već preko god dana a ovo me zeza zadnja 2 tjedna..
24.04.2015 | 11:18
Probavaš uvijek istim stickom? Koji je format? Ima li gore neki hidden file (s točkom na početku imena) koji ga zbunjuje?
25.04.2015 | 12:29
Piše u prvom postu da je probano više usb stickova.. uglavnom su FAT zbog kompatibilnosti.. ma nema,formatirao ih sve u disk utilityu.. ovaj OS X imam gore već 5god skoro,samo updateam xD možda bi stvarno trebao sve rasčistit i nanovo stavit OS X, samo mi je glupo zbog toga rušit sve..
25.04.2015 | 13:29
A možda je stvarno i vrijeme za novi čisti os
25.04.2015 | 14:52
Mac OS X nije Windows. Ne postoji *nijedan* razlog radi kojeg bi trebalo gaziti cijeli sustav na nulu. Za svaki problem postoji točno jasan razlog.

Lihto, probaj neki stick formatirati na HFS+, čisto da vidimo da li će se i on ponašati isto ili neće.
25.04.2015 | 17:36
Zašto FAT a ne FAT32?
Meni se to nije nikad desilo na MAC-u.
25.04.2015 | 17:40
Na Macu piše "FAT", ali to je "FAT32" zapravo. FAT16 se ne koristi nigdje više.
29.06.2015 | 05:38
Evo nažalost odnedavno i ja imam isti problem, samo što sam napravio sve što se pričali ovdje i meni nažalost ne pomaže... Naime, meni uopće ne učitava hdd, od dva koja koristim stalno jedan uopće ne prepoznaje.. U disk utility kad uđem nemogu ga mountati niti ista... Prije sam imao MacKeeper ali ubrzo nakon instaliranja ga i maknuo.. I jos mi se jedna cudna stvar pocela dogadjat koju sam primjetio prilikom resetiranja Mac-a, kada ga pokuam resetirat jednostavno nece, kliknem reset i on krene sa resetiranjem ali onaj sugavi krug na ekranu ostane samo vrtiti i tako moze ostati u nedogled... Imam MacBook Pro 15 Late 2011 OS X Yosemite.
Zahvaljujem unaprijed na pomoci!

Poz
29.06.2015 | 07:17
A onaj trivijalni prvi korak? Siguran si da nije elektronika diska crkla? Kad ga uštekaš u neki drugi komp, da li se tamo pojavi?
To što se ne želi resetirati pripisujem Mac Keeperu. Da li si siguran da si ga kompletno maknuo? Ili si samo odvukao aplikaciju u smeće?
29.06.2015 | 12:50
Kada ga ustekam u drugi laptop radi, tako da je elektronika u redu..Sto se tice MacKeepera nisam ga samo odvukao u trash, maknuo sam iz Library-a isto..Kao sto sam rekao pokusao sve sto je opisano gore u prethodnim postovima.
29.06.2015 | 13:03
OK, znači imaš dva hdd, jednog uvijek bez problema pokaže, a drugog nikad nikako? Usporedi što je na ta dva HDD-a isto, a što različito?

Imaju li oba po jednu particiju?
Kakva im je particijska shema? MBR ili GUID? Oba isto ili jedan ovako, drugi onako?
Kakvi su formati particija? HFS+, NTFS, FAT, exFAT?
29.06.2015 | 20:04
Ovaj drugi koji ne čita komp, da li ga je ikad čitao ili ne?
Kako spajaš diskove, direktno na komp ili preko HUB-a?

Meni MBP ne može upogoniti disk od 1TB (2,5") kada je on uštekan u HUB koji je bez napajanja. Dok diskovi od 500GB i manji rade bez problema.
14.07.2015 | 00:48
smayoo kaže:
Mac OS X nije Windows. Ne postoji *nijedan* razlog radi kojeg bi trebalo gaziti cijeli sustav na nulu. Za svaki problem postoji točno jasan razlog.

Lihto, probaj neki stick formatirati na HFS+, čisto da vidimo da li će se i on ponašati isto ili neće.

Zaboravio odgovorit XD, probao sam i to pa ništa.. nego updateo na 10.10.4 neki dan i sad sve normalno.. valjda neki bug na 10.10.3..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 8 minuta
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?