ima li neko prevod mac os x 10.4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

• antemati
  • Posjetitelj
12.04.2006 | 22:58
pitao sam ove iz apple.hr i vele da su ga preveli
određenije powercomsistemi.hr
13.04.2006 | 06:36
Što će ti to pobogu?
  • antemati
  • Posjetitelj
13.04.2006 | 15:21
hrvacki je iznad svega
nisam ja englez u duši

kome treba tu sam nabavio sam ga
odnosno poslali su mi ga ljudi
koji rade i na prevodu leoparda
samo nek se prevodi
13.04.2006 | 17:58
SVAKA lokalizacija operativnog sustava, a pogotovo malih nacija, uvijek ima problema. Na stranu to što je teško uopće se složiti o tome kako prevesti pojedine stručne izraze, a da ostanu razumljivi, pravi problem su indirektno prouzročeni problemi sa softverom.

Stari hrvatski OS 9 je imao čak i takve probleme da neke aplikacija na njemu jednostavno nisu htjele raditi. Trenutni službeni engleski OS, kada se odabere Hrvatska kao prvi izbor u System Prefsima, poruši pola servisa - ne radi System Update, neke video aplikacije se ruše, neke je nemoguće instalirati itd... zamisli tek koji sve skriveni problemi bi se pokazali da je po više toga \"operirano\"...

Nije to neka \"Mac fora\", Windowsi su još gori. Još uvijek se sjećam problema s instalacijom lokaliziranog softvera u bivšoj firmi. Na kraju nam je službeni support javio da instaliramo ilegalnu englesku kopiju! Krasno.

Inače da, slažem se da ima mnogo ljudi koji bi naučili govoriti hrvatski kada bi im OS bio na materinjem jeziku. No, možda je bolje to činiti na prirodnije načine i u komunikaciji s drugima.
14.04.2006 | 21:13
dpasaric je napisao:
SVAKA lokalizacija operativnog sustava, a pogotovo malih nacija, uvijek ima problema. Na stranu to što je teško uopće se složiti o tome kako prevesti pojedine stručne izraze, a da ostanu razumljivi, pravi problem su indirektno prouzročeni problemi sa softverom.

Mac OS X ima potpuno novu i jedinstvenu arhitekturu lokalizacije. Lokalizacija nikad nije bila jednostavnija: treba samo sjesti i dogovoriti se tko to zeli napraviti.
Nije tesko. Koliko je god lako lokalizirati Safarija, moze se i OS X. No koliko je god bilo problema s pravima u lokalizaciji Safarija, bilo bi jos vecih u lokalizaciji sustava. Slijepi birokrati i usidjelice u lokalnim generalnim zastupnistvima.

Ako i to pustimo na stranu, lokalizacija Tigra nema vise smisla. Za 7-8 mjeseci izaci ce Leopard, pa puno toga treba opet procesljati, narocito help datoteke. A kad se opet ruke neslozne sjete uhvatiti posla, izici ce neka nova inacica. I tako unedogled.

Ukratko, nema smisla.
Bolje bi bilo da razvijamo rjecnik hrvatskog koji bi radio na razini OS X -- na to Powercom i nijedan generalni zastupnik ili lokalna glavesina nema autorsko pravo i nema nikakvo pravo sprijeciti takav pothvat.
14.04.2006 | 23:00
Ti znaš tko je Stepa Srbin ?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 30 minuta
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO