Kako “izvući” epub iz iBooksa?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako “izvući” epub iz iBooksa?

20.03.2015 | 16:49
Pozdrav ljudi!
Imam pitanje što se tiče epub fileova koje sam ubacio u iBooks aplikaciju.
Zanima me kako mogu određeni file, e-knjigu, izvaditi iz te aplikacije?
Da preformuliram pitanje, kako tom određenom fileu pristupiti bez iBooks appa?
Htio bih ga poslati mailom, a iz aplikacije ne ide nikako.
Eto, to je to - i hvala Vam unaprijed na odgovorima!
20.03.2015 | 17:18
Knjige ti se nalaze ovdje: system disk -> Users -> tvoj račun -> Library -> Containers -> com.apple.BKAgentService -> Data -> Documents -> iBooks -> Books

iBooks im promjeni ime sa nekim svojim šiframa, ali nije ih problem negdje iskopirati i promjeniti ime.
20.03.2015 | 18:17
Hvala. Sad ispadam totalna neznalica - ali moram pitat i to - ovo system disc - kako ulazim na to - di je to - Finder ili kako?
Dopuna. Desktop, Macintosh HD. Sorry. Stvarno nekada ispadnem idiot, to je nevjerojatno...

I samo još nešto, kada uđem u disk - tamo su Applications, Library, System i Users folderi. Kada uđem u moj folder, library nema, međutim u guest folderu - ima.
Samo mi u guest folder svaki podfolder ima minus gore jer nemam pristup tome
Ne shvaćam.
Ima li nei workaround za to ili?
20.03.2015 | 19:11
Šank, našo sam - išao sam preko spotlighta na Library - bez problema. Samo su knjige označene brojevima a ne imenom, pa se malo oteglo dok sam našao koju sam tražio - ali to je to. Hvala ti puno - karma gore!
20.03.2015 | 19:21
Kad si već u temi @Kloba, da te pitam nešto. Kome si se ti, to zamjerio pa ti karma stalno opada?
20.03.2015 | 20:15
E vjeruj mi Cairblanco, nemam blage veze i živo me zanima.
Imo sam 19 kada si mi to povećao, ali mi je neko negdje spustio dva puta i nije ispalo 20 nego 18. I od tada sam “na putu prema dole”...
Ne znam, neko me ne voli - a šta da radim?
Sva sreća pa nisam političar da moram pratiti ankete popularnosti i brinuti se oko toga:)
20.03.2015 | 20:50
Normalno da to nije najvažnija stvar na forumu, više sam htio pitati općenito, a vidio sam tvoj primjer. Hoću reći da me ne zanima tko mi je dao karmu, niti tko mi je skinuo...uostalom to mi obični useri i ne možemo vidjeti, nego staff. Nadam se da staff ponekad prati to, pa da se spriječe moguće zlouporabe tipa, da ti jedan član to namjerno radi
20.03.2015 | 21:22
Ma i da radi - tehnički ima pravo.
Može mu se "ne sviđati" svaki moj komentar - i to je to.
Baš me zanima, možda čita ovo - pročitat će ovih sati ili dana sigurno - i hoću li se još spustiti na 10, ili single digits čak:)
20.03.2015 | 21:35
Ja ne mogu vidjeti tko daje karme. Možda admini mogu, ali mi moderatori - ne.
25.03.2015 | 07:10
Samo dodatak u vezi Library.
Evo, na ovom linku upravo našao da se na Yosemiteu Library skriva, iako je zapravo tu.
Samo treba pod Finderom ući u User, i pod Wiew otići na Show View Options ili skraćeno cmd + J i stisnuti kvačicu kraj Show Library.
Eto, sad mi je lakše, već sam mislio da sam nešto napravio s vlastitom Library datotekom...
A kako mi se uvijek kada bi nanovo uštekao USB u laptop svi fileovi pomiješali, super iznenađenje mi je bilo što se u Wiew Options može odmah porihtati i da se svugdje fileovi slažu redom kojim hoćeš, po imenu recimo...
Ma, stvarno korisna informacija za slabije upućene. Evo link
www.macworld.com/article/2057221/how-to-...er-in-mavericks.html
P.S.
Ovo porihtavanje ipak ne vrijedi za USB - svakim novim uštekavanjem disk gubi prijašnja podešavanja, pa se mora ispočetka. To me dosta živcira u Macu...
25.03.2015 | 12:42
Ovisi o file sistemu. Ako je FAT ili NTFS tada ne radi, a za Mac formate radi.
26.03.2015 | 16:50
zabac kaže:
Ovisi o file sistemu. Ako je FAT ili NTFS tada ne radi, a za Mac formate radi.

Hvala na informaciji!
To je to onda. Jer sam na H1 operateru, i dobio sam prijemnik sa USB utorom pomoću kojeg gledam serije ili filmove, ali čita samo stickove FAT formata, čak niti NTFS.
To je znači to.
Hvala Žabac
27.03.2015 | 09:51
Kloba kaže:
Samo dodatak u vezi Library.
Samo treba pod Finderom ući u User, i pod Wiew otići na Show View Options ili skraćeno cmd + J i stisnuti kvačicu kraj Show Library.

Skrili su je zbog bedaka koji su kopali po njoj i bacali stvari van pa si ubili sistem
Ali imaš lakšu opciju, iz Go menija možeš dobiti Library kao nekad, ako prije klika na Go držiš command i alt zajedno mislim.

Ovo porihtavanje ipak ne vrijedi za USB - svakim novim uštekavanjem disk gubi prijašnja podešavanja, pa se mora ispočetka. To me dosta živcira u Macu...

Kako su ti rekli - mora USB biti HFS formatiran da bi to popamtio, ako je FAT ili NTFS onda batali jer ti filesystemi ne razumiju što im je to OS X rekao da zapamte
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 31 minuta
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, marioart, Riba, rkoren5, tino1, Zoki, Anonimci (497)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO