Instalacija Tigera-backup?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija Tigera-backup?

21.03.2006 | 23:06
na svom PB G4 imam panther. dosao sam do diska tigera i zelio bih ga instalirati. imam cetiri pitanja:

1) DVD sa tigerom je za G5 PPC (Quad). da li ce biti sve u redu ako sa tog DVD-a instaliram tiger na svog power book-a?

2) da li postoji opcija da mi se pored instalacije tigera backupuju filovi: npr. mailovi iz entouraga, mailovi iz mail app., muzika iTunesa....

3) instalirao bih \"preko\" starog OS, tj. NE bih prvo formatirao disk i onda na takav cist disk instalirao tiger - da li je to OK ili je bolje na cist disk instalirati OS?

4) ako je odgovor pod 2) \"Da\", da li zbog sigurnosti da napravim DVD backup kopije najvaznijih filova (i malova) ili je sama instalacija sigurna i nije potrebno praviti backup na DVD?

hvala na odgovorima!
21.03.2006 | 23:56
1 - Nema veze. Kao da pitas da li je bezolovni za Citroen C3 isti kao bezolovni za C5. Bit ce sve u redu. Ako ti Powerbook ima dovoljno snage za Tigra...
2 - postoji - vidi sto si napisao pod cetiri Za svaki slucaj napravi Carbon Copy Cloner diska, da ne bi bilo kuku i lele, ako sto podje po zlu. Ali ne bi trebalo biti zlo nikakvo, ako imas validni (piratski) dvd
3 - mozes slobodno - na taj nacin ti ostaju sve tvoje postavke, svi mailovi, passwordi, muzika...
4 - vidi pod dva.

Sretno!
22.03.2006 | 01:01
marin je napisao:
1 - Nema veze. Kao da pitas da li je bezolovni za Citroen C3 isti kao bezolovni za C5. Bit ce sve u redu. Ako ti Powerbook ima dovoljno snage za Tigra...
Sretno!

Nije bas tako jednostavno...
Mislim, da su neki stari sistemi imali neki checker za HW. Ali nisam siguran, da li je to isto jos uvijek kod Tigra... Znam, da je javio kod instalacije, da nije za taj stroj... Ustvari najbolje da probas, ne mozes nista za***ti.
22.03.2006 | 18:20
marin je napisao:
Za svaki slucaj napravi Carbon Copy Cloner diska, da ne bi bilo kuku i lele, ako sto podje po zlu. Ali ne bi trebalo biti zlo nikakvo, ako imas validni (piratski) dvd

Sretno!

ma nije piratski DVD nego je kolega kupio quad i sa njim je dobio taj DVD tigera! samo da budem jasan da preferiram bar da mi OS bude \"orginal\" ako inista drugo

hvala na odgovorima, danas cu probati instalaciju!
  • EuCryL
  • Posjetitelj
22.03.2006 | 21:35
Ja nisam uspio instalirat svoju verziju za powerebooka na ibooka.. postoji neki način uokolo, ali se nisam trudio..
23.03.2006 | 18:58
morfnaom je napisao:

ma nije piratski DVD nego je kolega kupio quad i sa njim je dobio taj DVD tigera! samo da budem jasan da preferiram bar da mi OS bude \"orginal\" ako inista drugo

hvala na odgovorima, danas cu probati instalaciju!

Hehe, nije piratski ) Kako nije: to sto ga je netko kupio (ako nije kupio obiteljsku licencu, a instalirao ga je na dva kompa) cini tvoju kopiju piratskom. Nije disc piratiziran, nego operativni sistem na tvom kompjuteru.
Kako je prosla instalacija?
23.03.2006 | 20:34
Da, u pravu si, ali disk nije pirartski sam po sebi...

Instalacija nije prosla: javlja mi da OS ne moze biti instaliran na mom kompu i daje mi izbornik da izaberem startup disk i time zaustavlja instalaciju!
Steta...
PB je 15'', 1 GHZ, 1 GB memorije, sa OS 10.3.9
Cini se da ovaj moj PB nije preslab ili star za tigera nego jednostavno taj DVD je za PPC a ne za notebooka, izgleda da tu postoji neka razlika....
24.03.2006 | 18:37
Koliko sam ja shvatio ti imaš INSTALL verziju Tigera za G5 a imaš powerbook i ako sam dobro shvatio to ti sigurno neće ići.
Ali, postoji MAC OS X Tiger UPGRADE DVD sa kojim 100% sigurno možeš dići svoj 10.3. sistem na 10.4 bez obzira na makinu.

pozdrav
25.03.2006 | 00:16
DODO je napisao:
Koliko sam ja shvatio ti imaš INSTALL verziju Tigera za G5 a imaš powerbook i ako sam dobro shvatio to ti sigurno neće ići.
Ali, postoji MAC OS X Tiger UPGRADE DVD sa kojim 100% sigurno možeš dići svoj 10.3. sistem na 10.4 bez obzira na makinu.

pozdrav

Da, odlicno si shvatio i nisam uspio instalirat tigera na PB.
sto se tice tog upgrade diska. lijepo je to znati, ali nemam isti
25.03.2006 | 01:00
Što se tiče UPGRADE DVD-a mogu ti pomoći jer ga ja imam pa ga mogu skopirati i poslati poštom ili ako si iz ZGB možda se možemo naći pa ti dam kopiju DVD-a.

Pozdrav
25.03.2006 | 06:57
ne kuzim u cemu je razlika jeli upgrade ili full install. disc. ja sam uspio instalirat tigera na i-mac b&w koji nema niti dvd drive nego preko externe.. pogledaj da ti nije bundle verzija dvd-a.
25.03.2006 | 08:05
Ne postoji razlika, cijeli trik je u provjeri tipa stroja - to je neka njihova politika kada ti daju OS uz stroj. Instalacija bi ti sasvim ok prošla i na drugom stroju samo da u skripti instalacije editiraš liniju koja provjerava tip stroja. Kvaka je što moraš stvar prije prebaciti na disk da bi mogao petljati po tome. Istu foru ima iLife instalacija koja dolazi uz neki konkretan stroj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 2 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO