Instalacija Tigera-backup?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija Tigera-backup?

21.03.2006 | 23:06
na svom PB G4 imam panther. dosao sam do diska tigera i zelio bih ga instalirati. imam cetiri pitanja:

1) DVD sa tigerom je za G5 PPC (Quad). da li ce biti sve u redu ako sa tog DVD-a instaliram tiger na svog power book-a?

2) da li postoji opcija da mi se pored instalacije tigera backupuju filovi: npr. mailovi iz entouraga, mailovi iz mail app., muzika iTunesa....

3) instalirao bih \"preko\" starog OS, tj. NE bih prvo formatirao disk i onda na takav cist disk instalirao tiger - da li je to OK ili je bolje na cist disk instalirati OS?

4) ako je odgovor pod 2) \"Da\", da li zbog sigurnosti da napravim DVD backup kopije najvaznijih filova (i malova) ili je sama instalacija sigurna i nije potrebno praviti backup na DVD?

hvala na odgovorima!
21.03.2006 | 23:56
1 - Nema veze. Kao da pitas da li je bezolovni za Citroen C3 isti kao bezolovni za C5. Bit ce sve u redu. Ako ti Powerbook ima dovoljno snage za Tigra...
2 - postoji - vidi sto si napisao pod cetiri Za svaki slucaj napravi Carbon Copy Cloner diska, da ne bi bilo kuku i lele, ako sto podje po zlu. Ali ne bi trebalo biti zlo nikakvo, ako imas validni (piratski) dvd
3 - mozes slobodno - na taj nacin ti ostaju sve tvoje postavke, svi mailovi, passwordi, muzika...
4 - vidi pod dva.

Sretno!
22.03.2006 | 01:01
marin je napisao:
1 - Nema veze. Kao da pitas da li je bezolovni za Citroen C3 isti kao bezolovni za C5. Bit ce sve u redu. Ako ti Powerbook ima dovoljno snage za Tigra...
Sretno!

Nije bas tako jednostavno...
Mislim, da su neki stari sistemi imali neki checker za HW. Ali nisam siguran, da li je to isto jos uvijek kod Tigra... Znam, da je javio kod instalacije, da nije za taj stroj... Ustvari najbolje da probas, ne mozes nista za***ti.
22.03.2006 | 18:20
marin je napisao:
Za svaki slucaj napravi Carbon Copy Cloner diska, da ne bi bilo kuku i lele, ako sto podje po zlu. Ali ne bi trebalo biti zlo nikakvo, ako imas validni (piratski) dvd

Sretno!

ma nije piratski DVD nego je kolega kupio quad i sa njim je dobio taj DVD tigera! samo da budem jasan da preferiram bar da mi OS bude \"orginal\" ako inista drugo

hvala na odgovorima, danas cu probati instalaciju!
  • EuCryL
  • Posjetitelj
22.03.2006 | 21:35
Ja nisam uspio instalirat svoju verziju za powerebooka na ibooka.. postoji neki način uokolo, ali se nisam trudio..
23.03.2006 | 18:58
morfnaom je napisao:

ma nije piratski DVD nego je kolega kupio quad i sa njim je dobio taj DVD tigera! samo da budem jasan da preferiram bar da mi OS bude \"orginal\" ako inista drugo

hvala na odgovorima, danas cu probati instalaciju!

Hehe, nije piratski ) Kako nije: to sto ga je netko kupio (ako nije kupio obiteljsku licencu, a instalirao ga je na dva kompa) cini tvoju kopiju piratskom. Nije disc piratiziran, nego operativni sistem na tvom kompjuteru.
Kako je prosla instalacija?
23.03.2006 | 20:34
Da, u pravu si, ali disk nije pirartski sam po sebi...

Instalacija nije prosla: javlja mi da OS ne moze biti instaliran na mom kompu i daje mi izbornik da izaberem startup disk i time zaustavlja instalaciju!
Steta...
PB je 15'', 1 GHZ, 1 GB memorije, sa OS 10.3.9
Cini se da ovaj moj PB nije preslab ili star za tigera nego jednostavno taj DVD je za PPC a ne za notebooka, izgleda da tu postoji neka razlika....
24.03.2006 | 18:37
Koliko sam ja shvatio ti imaš INSTALL verziju Tigera za G5 a imaš powerbook i ako sam dobro shvatio to ti sigurno neće ići.
Ali, postoji MAC OS X Tiger UPGRADE DVD sa kojim 100% sigurno možeš dići svoj 10.3. sistem na 10.4 bez obzira na makinu.

pozdrav
25.03.2006 | 00:16
DODO je napisao:
Koliko sam ja shvatio ti imaš INSTALL verziju Tigera za G5 a imaš powerbook i ako sam dobro shvatio to ti sigurno neće ići.
Ali, postoji MAC OS X Tiger UPGRADE DVD sa kojim 100% sigurno možeš dići svoj 10.3. sistem na 10.4 bez obzira na makinu.

pozdrav

Da, odlicno si shvatio i nisam uspio instalirat tigera na PB.
sto se tice tog upgrade diska. lijepo je to znati, ali nemam isti
25.03.2006 | 01:00
Što se tiče UPGRADE DVD-a mogu ti pomoći jer ga ja imam pa ga mogu skopirati i poslati poštom ili ako si iz ZGB možda se možemo naći pa ti dam kopiju DVD-a.

Pozdrav
25.03.2006 | 06:57
ne kuzim u cemu je razlika jeli upgrade ili full install. disc. ja sam uspio instalirat tigera na i-mac b&w koji nema niti dvd drive nego preko externe.. pogledaj da ti nije bundle verzija dvd-a.
25.03.2006 | 08:05
Ne postoji razlika, cijeli trik je u provjeri tipa stroja - to je neka njihova politika kada ti daju OS uz stroj. Instalacija bi ti sasvim ok prošla i na drugom stroju samo da u skripti instalacije editiraš liniju koja provjerava tip stroja. Kvaka je što moraš stvar prije prebaciti na disk da bi mogao petljati po tome. Istu foru ima iLife instalacija koja dolazi uz neki konkretan stroj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Riba, tino1, Anonimci (392)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO