Sa starog na novi Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sa starog na novi Mac Mini

05.11.2014 | 19:08
Imam eksterni USB Time Machine,običan USB disk,nije Time Machine, u petak dolazi novi Mac Mini (2012).

Pitanje : Kako prebaciti SVE što imam na trenutnom starom Mac Mini na novi?
Dali je dovoljno uštekati USB sa Time Machine Back up u novi Mac Mini ili?

Molim malo detaljnije obašnjenje pošto mi je to prvi put.

Hvala
05.11.2014 | 19:49
Kad te novi Mac pita imaš li stari, samo ih spoji međusobno ethernet kabelom i pokreni na starom migration assistant
05.11.2014 | 20:04
"Pokreni na starom"?
Valjda novi Mac preuzima podatke sa starog; dakle na novom treba dati naredbu "Import from..." i onda on pokupi sve što je na tom Time Machine USB disku.
Ja sam uvijek tako radio. Ne znam za ovu obrnutu metodu...

Time Machine preuzima sve (i OS X i podatke), a Migration Assistant samo podatke i postavke (aplikacije, dokumente, mailove, slike, glazbu...).
05.11.2014 | 20:04
Ustekaj disk sa TM Backupom u novi Mini i na njemu pokreni Migration Assistant, dalje je stvarno jednostavno. Mozes i preko etherneta ili bezicno ali usb ce ti biti brzi.
05.11.2014 | 21:47
Moje je iskustvo da povlačenje s TM backupa ne napravi *TAKO* identičan setup kao kad napraviš migration assistant direktno sa starog Maca. Zato sam opisao postupak kako povući sve direktno sa starog Maca. A za to se mora na novom Macu, ali se mora i na starom Macu pokrenuti program koji se zove Migration Assistant. Radio sam to neki dan. WTF?
05.11.2014 | 23:24
Nisam znao za ovo s eth kabelom. Cool.
06.11.2014 | 07:07
Obični ethernet ili crossover?
06.11.2014 | 09:09
Nije bitno. Macovi imaju autosense portove. Spojiš ih običnim ethernet kabelom, a jedan od njih preokrene svoje pinove i naprave crossover konekciju.
Inače, ne mora biti ethernet kabel, može biti i firewire kabel, ali to u zadnje vrijeme ispada ekstra komplikacija jer stari Mini je imao FW400, novi ima FW800, pa ti onda treba još i takav kabel ili neki adapter, pa ovo, ono... i na kraju imaš fw400 brzinu koja je niža od 1Gb etherneta čak i uz sve overheadove IP stacka.
06.11.2014 | 10:35
ako kažeš da ih povežem kabelom, čemu onda Time Machine back up-ovi?
uglavnom oću da mi bude sve isto kao i na starom, a ne da mi nešto fali i to mi je bitno,pošto poslije taj stari Mac Mini ide na formatiranje i novom vlasniku.
i šta ide brže? USB Time Machine ili ethernet kabelom?
Firewire kabel nemam.
06.11.2014 | 10:53
Jbte sto ga komplicirate, mogao si vec biti gotov 10 puta! Povezi ih bilo kako ili ustekaj disk sa TM backupom u novi komp, pokreni Migration Assistant i biraj sto ces povuci.
06.11.2014 | 11:25
Tko "komplicirate"? Čovjek je pitao, ja sam mu dao ultrajednostavan, najbrži i najpouzdaniji način. A onda ste vi krenuli nešto pojašnjavat.
m_linc - brže je ethernet kabelom s drugog Maca
Čemu Time Machine backup? Pa - to je backup. Sigurnosna kopija. Ako ti krahira disk u kompu, da se kasnije možeš oporaviti.
06.11.2014 | 11:32
to si mu naveo jednu od metoda kako da to napravi, mozda je tebi najbolja/najjednostavnija ali definitivno nije jedina
06.11.2014 | 13:13
Dobro, ali otkud onda na kraju ispade da ja kompliciram? Čovjek pita. Ja odgovorim. Onda MacSlavko i ti krenete - a mogao si ovako, a mogao si onako, a zar se to može onako, a ja sam mislio da se to radi obratno, a je li plavo ili zeleno... I na kraju ti kažeš "Jbg što komplicirate." Mi kompliciramo, a ti pojednostavljuješ. A možda je i obratno.

Nije bitno, evo, sad je čovjek temeljito zbunjen pa će vjerojanto nosit u servis da mu to naprave.
06.11.2014 | 14:52
Kako se ono kaže: "Puno babica, kilavo dijete..."
06.11.2014 | 15:33
Hvala svima na pomoći

smayoo ako se ne prebaci sve,tražit ću te povećalom

šala mala
06.11.2014 | 16:22

Spomenuti postupak sam do sad napravio tri puta:
- Mini 2007 na Mini 2010
- MBP L2008 na MBP M2012
- opet Mini 2007 na Mini 2012

Jamčim da se prebaci sve. Ako ti je na kraju napisao da je uspješno sve prebacio, onda je sve prebacio.

Kad kreneš raditi s novim strojem, preporučam napraviti friški inicijalni prekonoćni TM backup na friški vanjski disk jer ako budeš radio inkrementalni, na dosadašnji TM backup disk imat ćeš ogroman inkrement, zbog novog OS-a i novog stroja.
06.11.2014 | 17:44
U pravu je Smayoo, za konekciju kabelom dva Maca treba Assistant pokrenuti i na starom i na novom. Ako imaš Time Capsule - možeš prebacite sve i putem Wi-Fi mreže, sa istim Migration Assistantom ali sa kapsule - funkcionira li ta metoda sa Wi-Fi diskovima drugih proizvođača, vjerojatno - ne znam...
07.11.2014 | 20:10
Učinjeno
Identično

Hvala svima
09.12.2014 | 15:48
valjda nije kasno da se ubacim. s TM-a se ne prebaci baš sve. npr. adobe softver ne radi nakon prebacivanja s TM-om te je potrebno ponovo instalirati software, unijeti serial number, etc.

i još, sve adobe-ove softvere treba "odjaviti" online prije prebacivanja svega na novi komp.
10.12.2014 | 08:42
smayoo kaže:
Moje je iskustvo da povlačenje s TM backupa ne napravi *TAKO* identičan setup kao kad napraviš migration assistant direktno sa starog Maca. Zato sam opisao postupak kako povući sve direktno sa starog Maca.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, jura22, Maxxy, rkoren5, temeljnik, tino1, Tito, Anonimci (469)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO