Sa starog na novi Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sa starog na novi Mac Mini

05.11.2014 | 19:08
Imam eksterni USB Time Machine,običan USB disk,nije Time Machine, u petak dolazi novi Mac Mini (2012).

Pitanje : Kako prebaciti SVE što imam na trenutnom starom Mac Mini na novi?
Dali je dovoljno uštekati USB sa Time Machine Back up u novi Mac Mini ili?

Molim malo detaljnije obašnjenje pošto mi je to prvi put.

Hvala
05.11.2014 | 19:49
Kad te novi Mac pita imaš li stari, samo ih spoji međusobno ethernet kabelom i pokreni na starom migration assistant
05.11.2014 | 20:04
"Pokreni na starom"?
Valjda novi Mac preuzima podatke sa starog; dakle na novom treba dati naredbu "Import from..." i onda on pokupi sve što je na tom Time Machine USB disku.
Ja sam uvijek tako radio. Ne znam za ovu obrnutu metodu...

Time Machine preuzima sve (i OS X i podatke), a Migration Assistant samo podatke i postavke (aplikacije, dokumente, mailove, slike, glazbu...).
05.11.2014 | 20:04
Ustekaj disk sa TM Backupom u novi Mini i na njemu pokreni Migration Assistant, dalje je stvarno jednostavno. Mozes i preko etherneta ili bezicno ali usb ce ti biti brzi.
05.11.2014 | 21:47
Moje je iskustvo da povlačenje s TM backupa ne napravi *TAKO* identičan setup kao kad napraviš migration assistant direktno sa starog Maca. Zato sam opisao postupak kako povući sve direktno sa starog Maca. A za to se mora na novom Macu, ali se mora i na starom Macu pokrenuti program koji se zove Migration Assistant. Radio sam to neki dan. WTF?
05.11.2014 | 23:24
Nisam znao za ovo s eth kabelom. Cool.
06.11.2014 | 07:07
Obični ethernet ili crossover?
06.11.2014 | 09:09
Nije bitno. Macovi imaju autosense portove. Spojiš ih običnim ethernet kabelom, a jedan od njih preokrene svoje pinove i naprave crossover konekciju.
Inače, ne mora biti ethernet kabel, može biti i firewire kabel, ali to u zadnje vrijeme ispada ekstra komplikacija jer stari Mini je imao FW400, novi ima FW800, pa ti onda treba još i takav kabel ili neki adapter, pa ovo, ono... i na kraju imaš fw400 brzinu koja je niža od 1Gb etherneta čak i uz sve overheadove IP stacka.
06.11.2014 | 10:35
ako kažeš da ih povežem kabelom, čemu onda Time Machine back up-ovi?
uglavnom oću da mi bude sve isto kao i na starom, a ne da mi nešto fali i to mi je bitno,pošto poslije taj stari Mac Mini ide na formatiranje i novom vlasniku.
i šta ide brže? USB Time Machine ili ethernet kabelom?
Firewire kabel nemam.
06.11.2014 | 10:53
Jbte sto ga komplicirate, mogao si vec biti gotov 10 puta! Povezi ih bilo kako ili ustekaj disk sa TM backupom u novi komp, pokreni Migration Assistant i biraj sto ces povuci.
06.11.2014 | 11:25
Tko "komplicirate"? Čovjek je pitao, ja sam mu dao ultrajednostavan, najbrži i najpouzdaniji način. A onda ste vi krenuli nešto pojašnjavat.
m_linc - brže je ethernet kabelom s drugog Maca
Čemu Time Machine backup? Pa - to je backup. Sigurnosna kopija. Ako ti krahira disk u kompu, da se kasnije možeš oporaviti.
06.11.2014 | 11:32
to si mu naveo jednu od metoda kako da to napravi, mozda je tebi najbolja/najjednostavnija ali definitivno nije jedina
06.11.2014 | 13:13
Dobro, ali otkud onda na kraju ispade da ja kompliciram? Čovjek pita. Ja odgovorim. Onda MacSlavko i ti krenete - a mogao si ovako, a mogao si onako, a zar se to može onako, a ja sam mislio da se to radi obratno, a je li plavo ili zeleno... I na kraju ti kažeš "Jbg što komplicirate." Mi kompliciramo, a ti pojednostavljuješ. A možda je i obratno.

Nije bitno, evo, sad je čovjek temeljito zbunjen pa će vjerojanto nosit u servis da mu to naprave.
06.11.2014 | 14:52
Kako se ono kaže: "Puno babica, kilavo dijete..."
06.11.2014 | 15:33
Hvala svima na pomoći

smayoo ako se ne prebaci sve,tražit ću te povećalom

šala mala
06.11.2014 | 16:22

Spomenuti postupak sam do sad napravio tri puta:
- Mini 2007 na Mini 2010
- MBP L2008 na MBP M2012
- opet Mini 2007 na Mini 2012

Jamčim da se prebaci sve. Ako ti je na kraju napisao da je uspješno sve prebacio, onda je sve prebacio.

Kad kreneš raditi s novim strojem, preporučam napraviti friški inicijalni prekonoćni TM backup na friški vanjski disk jer ako budeš radio inkrementalni, na dosadašnji TM backup disk imat ćeš ogroman inkrement, zbog novog OS-a i novog stroja.
06.11.2014 | 17:44
U pravu je Smayoo, za konekciju kabelom dva Maca treba Assistant pokrenuti i na starom i na novom. Ako imaš Time Capsule - možeš prebacite sve i putem Wi-Fi mreže, sa istim Migration Assistantom ali sa kapsule - funkcionira li ta metoda sa Wi-Fi diskovima drugih proizvođača, vjerojatno - ne znam...
07.11.2014 | 20:10
Učinjeno
Identično

Hvala svima
09.12.2014 | 15:48
valjda nije kasno da se ubacim. s TM-a se ne prebaci baš sve. npr. adobe softver ne radi nakon prebacivanja s TM-om te je potrebno ponovo instalirati software, unijeti serial number, etc.

i još, sve adobe-ove softvere treba "odjaviti" online prije prebacivanja svega na novi komp.
10.12.2014 | 08:42
smayoo kaže:
Moje je iskustvo da povlačenje s TM backupa ne napravi *TAKO* identičan setup kao kad napraviš migration assistant direktno sa starog Maca. Zato sam opisao postupak kako povući sve direktno sa starog Maca.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 45 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds