Sa starog na novi Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sa starog na novi Mac Mini

05.11.2014 | 19:08
Imam eksterni USB Time Machine,običan USB disk,nije Time Machine, u petak dolazi novi Mac Mini (2012).

Pitanje : Kako prebaciti SVE što imam na trenutnom starom Mac Mini na novi?
Dali je dovoljno uštekati USB sa Time Machine Back up u novi Mac Mini ili?

Molim malo detaljnije obašnjenje pošto mi je to prvi put.

Hvala
05.11.2014 | 19:49
Kad te novi Mac pita imaš li stari, samo ih spoji međusobno ethernet kabelom i pokreni na starom migration assistant
05.11.2014 | 20:04
"Pokreni na starom"?
Valjda novi Mac preuzima podatke sa starog; dakle na novom treba dati naredbu "Import from..." i onda on pokupi sve što je na tom Time Machine USB disku.
Ja sam uvijek tako radio. Ne znam za ovu obrnutu metodu...

Time Machine preuzima sve (i OS X i podatke), a Migration Assistant samo podatke i postavke (aplikacije, dokumente, mailove, slike, glazbu...).
05.11.2014 | 20:04
Ustekaj disk sa TM Backupom u novi Mini i na njemu pokreni Migration Assistant, dalje je stvarno jednostavno. Mozes i preko etherneta ili bezicno ali usb ce ti biti brzi.
05.11.2014 | 21:47
Moje je iskustvo da povlačenje s TM backupa ne napravi *TAKO* identičan setup kao kad napraviš migration assistant direktno sa starog Maca. Zato sam opisao postupak kako povući sve direktno sa starog Maca. A za to se mora na novom Macu, ali se mora i na starom Macu pokrenuti program koji se zove Migration Assistant. Radio sam to neki dan. WTF?
05.11.2014 | 23:24
Nisam znao za ovo s eth kabelom. Cool.
06.11.2014 | 07:07
Obični ethernet ili crossover?
06.11.2014 | 09:09
Nije bitno. Macovi imaju autosense portove. Spojiš ih običnim ethernet kabelom, a jedan od njih preokrene svoje pinove i naprave crossover konekciju.
Inače, ne mora biti ethernet kabel, može biti i firewire kabel, ali to u zadnje vrijeme ispada ekstra komplikacija jer stari Mini je imao FW400, novi ima FW800, pa ti onda treba još i takav kabel ili neki adapter, pa ovo, ono... i na kraju imaš fw400 brzinu koja je niža od 1Gb etherneta čak i uz sve overheadove IP stacka.
06.11.2014 | 10:35
ako kažeš da ih povežem kabelom, čemu onda Time Machine back up-ovi?
uglavnom oću da mi bude sve isto kao i na starom, a ne da mi nešto fali i to mi je bitno,pošto poslije taj stari Mac Mini ide na formatiranje i novom vlasniku.
i šta ide brže? USB Time Machine ili ethernet kabelom?
Firewire kabel nemam.
06.11.2014 | 10:53
Jbte sto ga komplicirate, mogao si vec biti gotov 10 puta! Povezi ih bilo kako ili ustekaj disk sa TM backupom u novi komp, pokreni Migration Assistant i biraj sto ces povuci.
06.11.2014 | 11:25
Tko "komplicirate"? Čovjek je pitao, ja sam mu dao ultrajednostavan, najbrži i najpouzdaniji način. A onda ste vi krenuli nešto pojašnjavat.
m_linc - brže je ethernet kabelom s drugog Maca
Čemu Time Machine backup? Pa - to je backup. Sigurnosna kopija. Ako ti krahira disk u kompu, da se kasnije možeš oporaviti.
06.11.2014 | 11:32
to si mu naveo jednu od metoda kako da to napravi, mozda je tebi najbolja/najjednostavnija ali definitivno nije jedina
06.11.2014 | 13:13
Dobro, ali otkud onda na kraju ispade da ja kompliciram? Čovjek pita. Ja odgovorim. Onda MacSlavko i ti krenete - a mogao si ovako, a mogao si onako, a zar se to može onako, a ja sam mislio da se to radi obratno, a je li plavo ili zeleno... I na kraju ti kažeš "Jbg što komplicirate." Mi kompliciramo, a ti pojednostavljuješ. A možda je i obratno.

Nije bitno, evo, sad je čovjek temeljito zbunjen pa će vjerojanto nosit u servis da mu to naprave.
06.11.2014 | 14:52
Kako se ono kaže: "Puno babica, kilavo dijete..."
06.11.2014 | 15:33
Hvala svima na pomoći

smayoo ako se ne prebaci sve,tražit ću te povećalom

šala mala
06.11.2014 | 16:22

Spomenuti postupak sam do sad napravio tri puta:
- Mini 2007 na Mini 2010
- MBP L2008 na MBP M2012
- opet Mini 2007 na Mini 2012

Jamčim da se prebaci sve. Ako ti je na kraju napisao da je uspješno sve prebacio, onda je sve prebacio.

Kad kreneš raditi s novim strojem, preporučam napraviti friški inicijalni prekonoćni TM backup na friški vanjski disk jer ako budeš radio inkrementalni, na dosadašnji TM backup disk imat ćeš ogroman inkrement, zbog novog OS-a i novog stroja.
06.11.2014 | 17:44
U pravu je Smayoo, za konekciju kabelom dva Maca treba Assistant pokrenuti i na starom i na novom. Ako imaš Time Capsule - možeš prebacite sve i putem Wi-Fi mreže, sa istim Migration Assistantom ali sa kapsule - funkcionira li ta metoda sa Wi-Fi diskovima drugih proizvođača, vjerojatno - ne znam...
07.11.2014 | 20:10
Učinjeno
Identično

Hvala svima
09.12.2014 | 15:48
valjda nije kasno da se ubacim. s TM-a se ne prebaci baš sve. npr. adobe softver ne radi nakon prebacivanja s TM-om te je potrebno ponovo instalirati software, unijeti serial number, etc.

i još, sve adobe-ove softvere treba "odjaviti" online prije prebacivanja svega na novi komp.
10.12.2014 | 08:42
smayoo kaže:
Moje je iskustvo da povlačenje s TM backupa ne napravi *TAKO* identičan setup kao kad napraviš migration assistant direktno sa starog Maca. Zato sam opisao postupak kako povući sve direktno sa starog Maca.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, rusty, tino1, zoranowsky, Anonimci (793)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO