MacBook - ništa dalje od log on
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook - ništa dalje od log on

26.10.2014 | 16:07
Radi se o sljedećem problemu. Naime, uključim MacBook, ulogiram se sa šifrom i onda nastane problem...krene podizanje sustava, pojava ikonica na Desktopu i onda se samo odjednom sve vrati na dio da ponovno upišem pristupnu lozinku...znači MacBook pokazuje znakove života ali neće više da podigne sustav...ovo mi se prvi put dogodilo. Što bi mogao biti problem?
26.10.2014 | 18:46
Za početak probaj Safe Boot. Stisni Shift key nakon zvuka startupa i drži ga dok se ne pojavi Appleov logo.
26.10.2014 | 19:02
Pozdrav...napravio i dođem do faze kad trebam upisat pristupnu lozinku s time da ovaj put piše da se radi o Safe Boot ali ništa se ne pokreće, samo ponovno vrati na upisivanje pristupne lozinke i tako stalno. Što dalje ako se ima što dalje za napraviti?
26.10.2014 | 19:19
A da ti nije disk krepao?
26.10.2014 | 19:23
Onda probaj s popravkom dozvola (permissions) u Recovery modu. Prilikom startupa drži Option key da ti se pokužu svi diskovi koji imaju mogućnost boota. Odaberi Recovery (ili kako se disk već zove na tvom sistemu) i napravi Repairing Permissions preko Disk Utilitya.
26.10.2014 | 19:23
Ne razumijem se toliko u to...možda je možda nije ali vidit ću što će mi ljudi predložiti ovdje na forumu sto se da napraviti ako se sto da napraviti. Malo mi je čudno sve to...vidiš ti da on vrti, krene otvarat i sve super ali onda odustane i vrati se na dio kada treba upisat pristupnu lozinku...ali vidit ću prijedloge ekipe ovdje.
26.10.2014 | 19:39
Kao što je joskocurkovic rekao, treba napraviti popravak permisija putem Disk Utility-a, te isto tako vidjeti da ti disk nije pretrpan, to se znalo nekad događati kad na disku ima manje od 300mb prostora.
26.10.2014 | 20:40
Ima li još koji korisnički account na tom Macu ili samo taj jedan jedini?
Moguće je da problem stvara neka aplikacija koja je (automatskim postupkom instalacije ili svjesnom akcijom korisnika) postavljena kao login item (da se automatski pokreće nakon logina korisnika.
Ako postoji drugi korisnički account, treba probati s njim.
Ako ne postoji, može se aktivirati temeljni, root account pa onda iz njega kreirati neki drugi korisnički account pa provjeriti da li su problemi prisutni i tamo.
Postupak aktiviranja roota je različit skoro pa na svakoj verziji OSX. Zato pitanje - koja verzija OSX je u pitanju?
26.10.2014 | 22:12
Ovo sto je predložio joskocurkovic ne ide jer kad sam upalio MacBook i pritisnuo OptionKey prikazao mi se moj jedan disc i nemam ja sad nikakav pristup Disc Utility nego mogu samo kliknut na disc i opet me odvede na log in i sve ostalo je stara priča.

Inače imam jedan samo account.
26.10.2014 | 22:14
I da....imam MacBook koji je prvi izišao i na njemu snowleopard čisto da se zna.
26.10.2014 | 22:19
Da odgovorim i drugima koji su se uključili u rješavanje problema...
Na disc-u ima vise nego dovoljno prostora, preko 15 Gb, a sto se neke aplikacije da je postavljena kao login item sto je komentirao smayoo uistinu ne vjerujem jer sam ja radio na kompu sasvim normalno, zapravo surfao netom i samo odjednom se to dogodilo iz čista mira...katastrofa
27.10.2014 | 13:31
Samo pristune na forumu obavještavam da sam danas kontaktirao iKliniku i rekli su mi da bi trebao napravit Recovery, ali nažalost ja CD-a nemam, a da i imam MacBook mi ne čita CD, stoga nema druge nego preko USB, a sad da to netko ima i to još za moju staru verziju MacBook...hmmmm.
27.10.2014 | 14:04
Dox gdje si ti?
27.10.2014 | 14:07
Kako misliš gdje sam? Ako misliš da nemam pojma oko Mac-a to je istina..ne bavim se time
27.10.2014 | 14:43
mislim lokacijski, teritorijalno da ti pomogne složiti SL usb stick
27.10.2014 | 15:55
Dox, treba ti USB stick (8GB ili veći) na kojeg staviš bootabilni disk image sa Snow Leopard retail instalacijom. Ubodeš, upališ komp, držiš ALT, uz tvoj disk ti se pojavi i USB, dvoklik na njega, bootaš dok se ne pojavi prozor za početak instalacije OS-a, ali onda ne ideš odmah u instalaciju, reinstalaciju i slično, nego u toj fazi u meniju imaš nekoliko korisnih alata. Disk utility za provjeriti da li je disk valjan, apple hardware test za provjeriti da nemaš neki problem s memorijom i slično, te možeš uključiti roota, kreirati novog korisnika i sl.

Dakle, kao što Rusty pita - gdje si?
27.10.2014 | 16:15
Bok smayoo, hvala na preciznom odgovoru...još da sve to upali jebeno...ja sam ti u novom zg. Možemo se dalje dogovorit na PM ako si za.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 30 minuta
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO