MacBook - ništa dalje od log on
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook - ništa dalje od log on

26.10.2014 | 16:07
Radi se o sljedećem problemu. Naime, uključim MacBook, ulogiram se sa šifrom i onda nastane problem...krene podizanje sustava, pojava ikonica na Desktopu i onda se samo odjednom sve vrati na dio da ponovno upišem pristupnu lozinku...znači MacBook pokazuje znakove života ali neće više da podigne sustav...ovo mi se prvi put dogodilo. Što bi mogao biti problem?
26.10.2014 | 18:46
Za početak probaj Safe Boot. Stisni Shift key nakon zvuka startupa i drži ga dok se ne pojavi Appleov logo.
26.10.2014 | 19:02
Pozdrav...napravio i dođem do faze kad trebam upisat pristupnu lozinku s time da ovaj put piše da se radi o Safe Boot ali ništa se ne pokreće, samo ponovno vrati na upisivanje pristupne lozinke i tako stalno. Što dalje ako se ima što dalje za napraviti?
26.10.2014 | 19:19
A da ti nije disk krepao?
26.10.2014 | 19:23
Onda probaj s popravkom dozvola (permissions) u Recovery modu. Prilikom startupa drži Option key da ti se pokužu svi diskovi koji imaju mogućnost boota. Odaberi Recovery (ili kako se disk već zove na tvom sistemu) i napravi Repairing Permissions preko Disk Utilitya.
26.10.2014 | 19:23
Ne razumijem se toliko u to...možda je možda nije ali vidit ću što će mi ljudi predložiti ovdje na forumu sto se da napraviti ako se sto da napraviti. Malo mi je čudno sve to...vidiš ti da on vrti, krene otvarat i sve super ali onda odustane i vrati se na dio kada treba upisat pristupnu lozinku...ali vidit ću prijedloge ekipe ovdje.
26.10.2014 | 19:39
Kao što je joskocurkovic rekao, treba napraviti popravak permisija putem Disk Utility-a, te isto tako vidjeti da ti disk nije pretrpan, to se znalo nekad događati kad na disku ima manje od 300mb prostora.
26.10.2014 | 20:40
Ima li još koji korisnički account na tom Macu ili samo taj jedan jedini?
Moguće je da problem stvara neka aplikacija koja je (automatskim postupkom instalacije ili svjesnom akcijom korisnika) postavljena kao login item (da se automatski pokreće nakon logina korisnika.
Ako postoji drugi korisnički account, treba probati s njim.
Ako ne postoji, može se aktivirati temeljni, root account pa onda iz njega kreirati neki drugi korisnički account pa provjeriti da li su problemi prisutni i tamo.
Postupak aktiviranja roota je različit skoro pa na svakoj verziji OSX. Zato pitanje - koja verzija OSX je u pitanju?
26.10.2014 | 22:12
Ovo sto je predložio joskocurkovic ne ide jer kad sam upalio MacBook i pritisnuo OptionKey prikazao mi se moj jedan disc i nemam ja sad nikakav pristup Disc Utility nego mogu samo kliknut na disc i opet me odvede na log in i sve ostalo je stara priča.

Inače imam jedan samo account.
26.10.2014 | 22:14
I da....imam MacBook koji je prvi izišao i na njemu snowleopard čisto da se zna.
26.10.2014 | 22:19
Da odgovorim i drugima koji su se uključili u rješavanje problema...
Na disc-u ima vise nego dovoljno prostora, preko 15 Gb, a sto se neke aplikacije da je postavljena kao login item sto je komentirao smayoo uistinu ne vjerujem jer sam ja radio na kompu sasvim normalno, zapravo surfao netom i samo odjednom se to dogodilo iz čista mira...katastrofa
27.10.2014 | 13:31
Samo pristune na forumu obavještavam da sam danas kontaktirao iKliniku i rekli su mi da bi trebao napravit Recovery, ali nažalost ja CD-a nemam, a da i imam MacBook mi ne čita CD, stoga nema druge nego preko USB, a sad da to netko ima i to još za moju staru verziju MacBook...hmmmm.
27.10.2014 | 14:04
Dox gdje si ti?
27.10.2014 | 14:07
Kako misliš gdje sam? Ako misliš da nemam pojma oko Mac-a to je istina..ne bavim se time
27.10.2014 | 14:43
mislim lokacijski, teritorijalno da ti pomogne složiti SL usb stick
27.10.2014 | 15:55
Dox, treba ti USB stick (8GB ili veći) na kojeg staviš bootabilni disk image sa Snow Leopard retail instalacijom. Ubodeš, upališ komp, držiš ALT, uz tvoj disk ti se pojavi i USB, dvoklik na njega, bootaš dok se ne pojavi prozor za početak instalacije OS-a, ali onda ne ideš odmah u instalaciju, reinstalaciju i slično, nego u toj fazi u meniju imaš nekoliko korisnih alata. Disk utility za provjeriti da li je disk valjan, apple hardware test za provjeriti da nemaš neki problem s memorijom i slično, te možeš uključiti roota, kreirati novog korisnika i sl.

Dakle, kao što Rusty pita - gdje si?
27.10.2014 | 16:15
Bok smayoo, hvala na preciznom odgovoru...još da sve to upali jebeno...ja sam ti u novom zg. Možemo se dalje dogovorit na PM ako si za.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 45 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?