System volume information problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

System volume information problem

05.09.2014 | 13:36
Pozdrav svima!

Vec neko vrime iman problem sa fileovima na externom HDD.Sta se dogadja?
Jednostavno nestanu ili budu preimenovani u neki “system volume information” ili
“unix executable file” koje nemogu otvorit ili su prazni. Kada iden ponovo kopirat ti file
na ex. HDD pise mi da vec postoji.
Dok je ex. hard disk spojen u smecu se nalaze ti spomenuti fileovi koje nemogu nikako izbrisat.
Ima bi da su to neki “ostaci” od windowsa pa bi molija ako neko zna kako se rijesit ovoga SMECA.
Prilozi:
05.09.2014 | 13:38
Diskeeper makni s kompa!
Govno i sranje je!
05.09.2014 | 13:44
Ma to je pokupija sa nekoga PC-ija.
Mac OSX 10.9.4 neman nikakvog Diskeepera.
05.09.2014 | 14:00
Kako koristiš taj disk? U kojim situacijama? Nad kojim OS-om? Koji je format tog diska?
05.09.2014 | 14:14
Format diska je NTFS a operativni je Maverick. Disk koristin kao back up za slike dokumente filmove itd...
05.09.2014 | 14:24
Koristiš samo sa mac osx-om? Ako je to slučaj onda ga rađe prebaci u HFS+ ili exFAT format osim ako nema potrebe za tim diskom negdje drugdje (na nekim win okolinama).
05.09.2014 | 14:29
Da, samo sa osx-om.Kako ga prebacit i di cu sa datotekon?Negdje drugdje jeli ukljucuje i smart tv?
05.09.2014 | 14:45
Nema drugog rijesenja osim formatiranja u HFS+?
05.09.2014 | 14:59
Macalek kaže:
Da, samo sa osx-om.Kako ga prebacit i di cu sa datotekon?Negdje drugdje jeli ukljucuje i smart tv?

Zato sam te i pitao u kojim situacijama koristiš taj disk. Dakle nije samo backup, ajde lijepo navedi u kojim sve scenrijima se radi read/write na taj disk i koji OS/uređaj je u igri?

hfs+ nije jedini format, zato i pitam da vidimo koji bi format bio najbolji. Datoteke se ne gube tek tako same od sebe.
05.09.2014 | 15:43
Koristi ga kcer za crtice i filmove (neki veci od 4gb) te ja za backup slika i dokumenata.
Spaja se samo na macbook pro osx maverick i lg smart tv.
05.09.2014 | 16:45
Jesi li isključio TV kao izvor koji ti možda zezne fileove na disku? Si možda probao sa nekim drugim diskom, ili USB stickom, onako čisto za probu?
05.09.2014 | 17:27
Ne,definitivno je problem u ova dva filea skupljena sa windowsa.
Primjerice spojin hard sa mac-on te pribacin film u folder recimo XY. Zatim isljucin ex.hard te ga odma spojin sa mac-on.
Folder bude a u njemu ili system volume information ili unix executable file. Kad opet pokusat pribacit film u ti isti folder pise da file vec postoji ali ga ja nemogu vidit
niti otvorit.
USB stickovi su uredu.

Primjer drugi na slici.
Titl za film mi svaki put "pojede" taj unix file od neke serije davno izbrisane.

I svaki put kad spojin hard, u smecu isti fileovi koje nemogu nikako obrisat.
Prilozi:
06.09.2014 | 06:58
To se meni desavalo s WDTV-om jer sam sa samim uredjajjem prebacivao datoteke iz jednog foldera u drugi. Datoteke filmova ostanu, a titlovi i coveri se pretvore u nesto drugo. Disk je bio formatiran u HfS+ formatu. Sad mi WDTV koristi samo i iskljucivo za reprodukciju i nikakvih problema nema.
Ja sumnjam u TV. Naravno, napravi kopiju datoteka isformatiraj disk i vrati natrag. Onda vidi da li ima problema.
06.09.2014 | 10:25
Macalek kaže:
Ne,definitivno je problem u ova dva filea skupljena sa windowsa.
Primjerice spojin hard sa mac-on te pribacin film u folder recimo XY. Zatim isljucin ex.hard te ga odma spojin sa mac-on.
Folder bude a u njemu ili system volume information ili unix executable file. Kad opet pokusat pribacit film u ti isti folder pise da file vec postoji ali ga ja nemogu vidit
niti otvorit.
USB stickovi su uredu.

Primjer drugi na slici.
Titl za film mi svaki put "pojede" taj unix file od neke serije davno izbrisane.

I svaki put kad spojin hard, u smecu isti fileovi koje nemogu nikako obrisat.

čekaj već sam te pitao u kojim scenarijima koristiš disk i tek sada spominješ Windows stroj. Dakle koristiš ga na Mac OSX, TVu i Win stroju? Definitivno probaj preformatirati disk u neki od prethodno navedenih formata (HFS+ ili exFAT) pa ćeš onda vidjeti da li se problem ponavlja
06.09.2014 | 16:27
Nekad koristen na Windowsima, vise NE.
Formatiran u HFS+ i problem rijesen sta se tice onoga "smeca" ali....
LG media player ne cita taj format.
Nema veze bitno da vise nema "nestajanja" fileova..
Zahvaljujem na pomoci.
06.09.2014 | 16:32
probaj ga staviti u exFAT. Mislim da će te ti TV supportirati uredno. Meni TV čita EXT4 i exFAT format uredno, a isti će ti raditi bez problema i na Macu. Ako budeš stavljao exFAT (preko Disk Utilitya) imaj na umu da ćeš imati problema sa Win okolinama. Ukoliko želiš i da rade TV/Mac/Win okoline sa exFat formatom kako spada, preporučam ti da napraviš formatiranje tog diska preko Win7 stroja na navedeni format.
09.09.2014 | 12:12
Jedan externi ostavija u HFS+ (za backup) a drugi ponovo formatira u NTFS jer LG podrazava samo ti format (exFAT i HFS+ ne rade).
10.09.2014 | 07:40
Čudno? Ja imam LG TV star 5-6 godina koji uredno čita FAT32, FAT16, exFAT i ext3 (Linux), ali NTFS - ne.
10.09.2014 | 10:16
LG 42lb671v i LG 26lv5500 samo NFTS i FAT32.
10.09.2014 | 14:25
Ja sam na svom LG-u dvaput radio firmware update. Skineš s LG sitea, staviš na stick, ubodeš u TV, upališ TV, pričekaš. Si radio to?
11.09.2014 | 10:47
Obe imaju zadnji firmware. Veca (smart) ima automatski update.
11.09.2014 | 12:25
Jbg onda... Ako si možeš priuštiti, kupi si Paragon NTFS za MAC. Ako ne, instaliraj Ubuntu na VirtualBox pa iz njega zapisuj na NTFS vanjski disk (sporo, ali besplatno).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 45 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?