System volume information problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

System volume information problem

05.09.2014 | 13:36
Pozdrav svima!

Vec neko vrime iman problem sa fileovima na externom HDD.Sta se dogadja?
Jednostavno nestanu ili budu preimenovani u neki “system volume information” ili
“unix executable file” koje nemogu otvorit ili su prazni. Kada iden ponovo kopirat ti file
na ex. HDD pise mi da vec postoji.
Dok je ex. hard disk spojen u smecu se nalaze ti spomenuti fileovi koje nemogu nikako izbrisat.
Ima bi da su to neki “ostaci” od windowsa pa bi molija ako neko zna kako se rijesit ovoga SMECA.
Prilozi:
05.09.2014 | 13:38
Diskeeper makni s kompa!
Govno i sranje je!
05.09.2014 | 13:44
Ma to je pokupija sa nekoga PC-ija.
Mac OSX 10.9.4 neman nikakvog Diskeepera.
05.09.2014 | 14:00
Kako koristiš taj disk? U kojim situacijama? Nad kojim OS-om? Koji je format tog diska?
05.09.2014 | 14:14
Format diska je NTFS a operativni je Maverick. Disk koristin kao back up za slike dokumente filmove itd...
05.09.2014 | 14:24
Koristiš samo sa mac osx-om? Ako je to slučaj onda ga rađe prebaci u HFS+ ili exFAT format osim ako nema potrebe za tim diskom negdje drugdje (na nekim win okolinama).
05.09.2014 | 14:29
Da, samo sa osx-om.Kako ga prebacit i di cu sa datotekon?Negdje drugdje jeli ukljucuje i smart tv?
05.09.2014 | 14:45
Nema drugog rijesenja osim formatiranja u HFS+?
05.09.2014 | 14:59
Macalek kaže:
Da, samo sa osx-om.Kako ga prebacit i di cu sa datotekon?Negdje drugdje jeli ukljucuje i smart tv?

Zato sam te i pitao u kojim situacijama koristiš taj disk. Dakle nije samo backup, ajde lijepo navedi u kojim sve scenrijima se radi read/write na taj disk i koji OS/uređaj je u igri?

hfs+ nije jedini format, zato i pitam da vidimo koji bi format bio najbolji. Datoteke se ne gube tek tako same od sebe.
05.09.2014 | 15:43
Koristi ga kcer za crtice i filmove (neki veci od 4gb) te ja za backup slika i dokumenata.
Spaja se samo na macbook pro osx maverick i lg smart tv.
05.09.2014 | 16:45
Jesi li isključio TV kao izvor koji ti možda zezne fileove na disku? Si možda probao sa nekim drugim diskom, ili USB stickom, onako čisto za probu?
05.09.2014 | 17:27
Ne,definitivno je problem u ova dva filea skupljena sa windowsa.
Primjerice spojin hard sa mac-on te pribacin film u folder recimo XY. Zatim isljucin ex.hard te ga odma spojin sa mac-on.
Folder bude a u njemu ili system volume information ili unix executable file. Kad opet pokusat pribacit film u ti isti folder pise da file vec postoji ali ga ja nemogu vidit
niti otvorit.
USB stickovi su uredu.

Primjer drugi na slici.
Titl za film mi svaki put "pojede" taj unix file od neke serije davno izbrisane.

I svaki put kad spojin hard, u smecu isti fileovi koje nemogu nikako obrisat.
Prilozi:
06.09.2014 | 06:58
To se meni desavalo s WDTV-om jer sam sa samim uredjajjem prebacivao datoteke iz jednog foldera u drugi. Datoteke filmova ostanu, a titlovi i coveri se pretvore u nesto drugo. Disk je bio formatiran u HfS+ formatu. Sad mi WDTV koristi samo i iskljucivo za reprodukciju i nikakvih problema nema.
Ja sumnjam u TV. Naravno, napravi kopiju datoteka isformatiraj disk i vrati natrag. Onda vidi da li ima problema.
06.09.2014 | 10:25
Macalek kaže:
Ne,definitivno je problem u ova dva filea skupljena sa windowsa.
Primjerice spojin hard sa mac-on te pribacin film u folder recimo XY. Zatim isljucin ex.hard te ga odma spojin sa mac-on.
Folder bude a u njemu ili system volume information ili unix executable file. Kad opet pokusat pribacit film u ti isti folder pise da file vec postoji ali ga ja nemogu vidit
niti otvorit.
USB stickovi su uredu.

Primjer drugi na slici.
Titl za film mi svaki put "pojede" taj unix file od neke serije davno izbrisane.

I svaki put kad spojin hard, u smecu isti fileovi koje nemogu nikako obrisat.

čekaj već sam te pitao u kojim scenarijima koristiš disk i tek sada spominješ Windows stroj. Dakle koristiš ga na Mac OSX, TVu i Win stroju? Definitivno probaj preformatirati disk u neki od prethodno navedenih formata (HFS+ ili exFAT) pa ćeš onda vidjeti da li se problem ponavlja
06.09.2014 | 16:27
Nekad koristen na Windowsima, vise NE.
Formatiran u HFS+ i problem rijesen sta se tice onoga "smeca" ali....
LG media player ne cita taj format.
Nema veze bitno da vise nema "nestajanja" fileova..
Zahvaljujem na pomoci.
06.09.2014 | 16:32
probaj ga staviti u exFAT. Mislim da će te ti TV supportirati uredno. Meni TV čita EXT4 i exFAT format uredno, a isti će ti raditi bez problema i na Macu. Ako budeš stavljao exFAT (preko Disk Utilitya) imaj na umu da ćeš imati problema sa Win okolinama. Ukoliko želiš i da rade TV/Mac/Win okoline sa exFat formatom kako spada, preporučam ti da napraviš formatiranje tog diska preko Win7 stroja na navedeni format.
09.09.2014 | 12:12
Jedan externi ostavija u HFS+ (za backup) a drugi ponovo formatira u NTFS jer LG podrazava samo ti format (exFAT i HFS+ ne rade).
10.09.2014 | 07:40
Čudno? Ja imam LG TV star 5-6 godina koji uredno čita FAT32, FAT16, exFAT i ext3 (Linux), ali NTFS - ne.
10.09.2014 | 10:16
LG 42lb671v i LG 26lv5500 samo NFTS i FAT32.
10.09.2014 | 14:25
Ja sam na svom LG-u dvaput radio firmware update. Skineš s LG sitea, staviš na stick, ubodeš u TV, upališ TV, pričekaš. Si radio to?
11.09.2014 | 10:47
Obe imaju zadnji firmware. Veca (smart) ima automatski update.
11.09.2014 | 12:25
Jbg onda... Ako si možeš priuštiti, kupi si Paragon NTFS za MAC. Ako ne, instaliraj Ubuntu na VirtualBox pa iz njega zapisuj na NTFS vanjski disk (sporo, ali besplatno).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 14 minuta
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO