Zadnjih dana poceli su mi se otvarati prozori Safarija sami od sebe s raznim reklamama da bi se iza njih pojavila stranica MacKeeper-a. Pregledao sam forum i pronasao nacin da pogledam u Terminalu ne bih li pronaso nesto u vezi s tim. Na moje cudjenje pronasao sam ovo :
Datoteka za prilog:
Naziv datoteke: PIDlog.txt Veličina datoteke: 8 KB
Neman instaliran MacKeeper ali imam na "Library/Caches/com.zeobit.MacKeeper.Uninstaller" i ne znam kako je to dospjelo tu i sto s tim. Baciti u smece ili ne ? A sta je s "anonymus"?
Je*o vas Safari. Safari već mjesecima ima sigurnosnu rupu veličine svemira, koju MacKeeper i slični malwareovi koriste da se instaliraju bez da korisnik mora unijeti svoj password. MacKeeper ti se vjerojatno instalirao, odnosno počeo instalirati pa si ga možda prekinuo u tome (quitanjem safarija, rebootom, tako nečim).
Ne znam ti pomoći da popraviš Safari jer ja ne koristim Safari i ne bavim se njime. Probaj pobrisati sve njegove .plistove, isprazniti cache, resetirati, obrisat cookies, nemam pojma, izresetirat ga cijelog...
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.