Problem fontovi - convert to path 2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem fontovi - convert to path 2

16.01.2006 | 13:39
I dalje nažalost imam probleme sa FreeHandu MX a instalirana verzija je 11.0.2 Build 92 i convert to paths.
Malo sam se raspitivao i vidim da i po drugim firmama imaju problema s tim ali nitko nema kvlitetno rjesenje za problem.

Naime sistem je Tiger 10.4.2, fontovi s kojima imam problem su FS fontovi koji su u 9-ci normalno šljakali, naime radim nekaj u FreeHandu MX i sve izgleda OK dok ih nepretvorim u krivulje - sve pretvori normalno osim slova Čč i Ćć.

Jel se ima kakvo rjesenje?
Dajte ljudi sad je već panika, kompletno smo prešli na 10-ku i frka je. Jel ima kakav znalac?
16.01.2006 | 15:38
Nix je napisao:

Dajte ljudi sad je već panika, kompletno smo prešli na 10-ku i frka je. Jel ima kakav znalac?

Ne ljuti nse, ali niste kompletno presli na 10-ku, jer jos zivite pod 9-kom. Trebaju ti moderna Unicode pisma, to je prvo, i prave OS X aplikacije, a ne Freehand MX.

Glede pomoci za slova -- bez obzira kako OS X translatira priitisak na tipkovnicu i ima li pismo nekakav pametni header, sami znak (glyph) koji stvara problem se nalazi opisan krivuljama u tom HR Mac Roman pismu i mozda ti obicni

Search > Replace

pomogne. Otvori font nekako, vidi gdje se zaista nalazi problematicni znak (HR Mac Roman raspored -- gdje se nalazi nasi znakovi, na kojim ANSI kodovima?) i vidi koji mu je ANSI kod te ga umetni rucno, jer ocito sistem to ne radi tocno (zbunjuje ga pismo bez headera) jer umece Unicode kodove.
16.01.2006 | 16:55
Mrak - napokon mi se rasvjetlilo kako stvari funkcioniraju. Hvala na pomoći. Još jedno pitanjce dali znate neku free alikaciju za editiranje fontova?
16.01.2006 | 17:05
Zvonimir je napisao:
Nix je napisao:

Ne ljuti nse, ali niste kompletno presli na 10-ku, jer jos zivite pod 9-kom. Trebaju ti moderna Unicode pisma, to je prvo, i prave OS X aplikacije, a ne Freehand MX.

Glede pomoci za slova -- bez obzira kako OS X translatira priitisak na tipkovnicu i ima li pismo nekakav pametni header, sami znak (glyph) koji stvara problem se nalazi opisan krivuljama u tom HR Mac Roman pismu i mozda ti obicni

Search > Replace

pomogne. Otvori font nekako, vidi gdje se zaista nalazi problematicni znak (HR Mac Roman raspored -- gdje se nalazi nasi znakovi, na kojim ANSI kodovima?) i vidi koji mu je ANSI kod te ga umetni rucno, jer ocito sistem to ne radi tocno (zbunjuje ga pismo bez headera) jer umece Unicode kodove.

1. Da li ima kakvih naznaka da će MX uskoro napraviti kao Unicod aplikaciju?
2. Da li znate da li netko kod nas nudi Unicode pisma (za prodat)?
3. Kad kažeš \"obicni Search > Replace\" to misliš da se napravi unutar neke apl. za editiranje fontova ili unutar samog teksta?
17.01.2006 | 02:17
Nix je napisao:

1. Da li ima kakvih naznaka da će MX uskoro napraviti kao Unicod aplikaciju?
2. Da li znate da li netko kod nas nudi Unicode pisma (za prodat)?
3. Kad kažeš \"obicni Search > Replace\" to misliš da se napravi unutar neke apl. za editiranje fontova ili unutar samog teksta?

1. Freehand je vjerojatno mrtav. Adobe kupio Macromediu. Zivjet ce samo Illustrator.

2. Unicode pisma ti nece pomoci ako nemas pravu OS X aplikaciju. Predlazem ti da umjesto Freehanda koristis InDesign + Illustrator. Pravih Unicode pisama s nasim znakovima ima, ali malo. Ja koristim ona koja Adobe donosi u svojoj OpenType izvedbi -- to su sva ona koja zavrsavaju na Pro (Minion Pro, Myriad Pro, Adobe Caslon Pro i sl.).

3. Search > Replace radi posvuda kod tih nasih znakovnih problema. Recimo, ako imas tekst napisan u Win CE rasporedu, trebas zamijeniti neke kodove (znakove) s drugim kodovima da bi ih ispravno prikazao na Macu u nekom HR Mac Roman fontu. Isto tako vrijedi za Mac Roman -> Unicode i obratno.
Search > Replace izvodis na razini teksta, a ne u samom fontu. Za to ti ne treba font editor vec tekst editor.
17.01.2006 | 15:00
Hvala. Šaljem mailom PDF
21.01.2006 | 15:19
Nix je napisao:
Hvala. Šaljem mailom PDF

I sto se na koncu dogodilo?
Je li tiskara bila sretna, klijenti takodjer?
23.01.2006 | 10:35
Nakraju se pri pokretanju Entouragea sve srušilo pa se morao sistem reinstalirat i gle čuda ničim izazvan odjednom u MX sve šljaka sa FS fontovima (i prikaz i covert to paths) i još divnije čudu čak i u CS-u (na neki čudan način u CS ponekad šljaka ponekad ne?!) - jedina razlika koju sam uočio u odnosu na prije je u System pref u International-Formats da mi za razliku od prošlog instaliranog sistema daje mogućnost - Hrvatski za razliku od prije kada mi je bilo nekaj tipa Croatian, ali i sada i tad zapravo ne prikazuje dobro datume (ne piše koji je dan za razliku od srpskog i slovenskog). S tim da kada sam upalio comp prvi put u tim postavkama je bilo selektirano sljedeće Croatian (computer) i ljepo je pisalo i četvrtak i sve međutim čim sam dodao hrvatski u Languages toga je nestalo? pa jedino kaj mi je preostalo sam stavio hrvatski.
Daq li se zna kaj treba napraviti da normalno prikazuje dane u tjednu i datume kako spada kada se stavi \"hrvatski\"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Riba, tino1, Anonimci (381)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO