Reparticioniranje diska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Reparticioniranje diska

12.01.2006 | 17:50
Moja situacija je slijedeca; na x86 kanti imam instaliran 10.4.3, a particija na kojoj je ima nekih 90-tak GB, ja bih ju htio podijeliti na dvije manje, ne bi li na drugoj cuvao podatke \"akodonecegadodje\". E sad, iso ja preko instalacijskog diska raditi \"te\" radnje, kad ono Disk utility mi rece da cu prilikom istih izgubiti podatke na disku ??
Sta on to za ozbiljno...?!? Pa kako sad, da li postoji neki alat s kojim prilikom reparticioniranja i resize-anja particija ne'cu izgubiti podatke ???
  • Anonimac
  • Posjetitelj
12.01.2006 | 18:10
Da, on to ozbiljno, imas iPartition, al nece ako ti je to sys particija s koje si booto komp...uglavnom banana, zaboravi ili kupi jos jedan disk
13.01.2006 | 02:00
ozren je napisao:
Da, on to ozbiljno, imas iPartition, al nece ako ti je to sys particija s koje si booto komp...uglavnom banana, zaboravi ili kupi jos jedan disk

Ha, pa mogao bi napraviti dodatnu instalaciju, pa onda promijeniti ovu glavnu iz nje, no da li je u Mac OSX-u moguce jednostavno kopirati sistemske fajlove i onda pokrenuti tu skopiranu particiju,kao sto je to bilo moguce u recimo 8-mici ?

BTW, mislim da mi napajanje ne bi podnjelo jos jednog potrosaca kanta je doslovno puna... monstrum ima skoro ako ne i preko 20Kg
Ima gore tri diska, no stvar je u particiji od 90 GB, koja je nekako praznjikava i neiskoristena jer imam tendenciju podatke stavljati po drugim diskovima od sistemskog, ne znam koliko je to na MacOS-u potrebno, no nakon gubljenja nekih podataka na jednom drugom OS-u te navike se tesko rijesavam...

kasnije iste noci...
...Mislim da sam pronasao ono sto trebam... Carbon Copy Cloner
...idem probat jel radi....
  • Anonimac
  • Posjetitelj
13.01.2006 | 11:30
direktno kao u 8 ili 9 systemu, ali CCC je rjesenje koje isprobano radi
03.03.2006 | 15:25
probaj diskstudio(micromat).koristim njihov diskwarrior i diskstudio.nikad sranja do sada.diskstudio radi particije
03.03.2006 | 23:33
gosinisha je napisao:
probaj diskstudio(micromat).koristim njihov diskwarrior i diskstudio.nikad sranja do sada.diskstudio radi particije

Uspio sam pod Rosetom sa carbon copy clonerom napraviti kopiju sistema na drugoj particiji, a posto je stvar o kanti, na disku ima jos i ntfs particija, zbog koje je raparticioniranje bilo nezgodno, no izvedeno je sa partition magicom i diskpartom pod windozama sa switchem \"id=af\" da bi MacOS mogao gore nakalemiti HFS+.
Nisam probao diskstudio, no kad si vec spomenuo diskwarrior, on mi je spasio disk jednom davno na sistemu 8, sto norton i jos neki drugi nisu uspjeli, DW se uspjesno snasao sa crosserrorima na disku, ne znam kakvo stanje je s njim sad na MacOS X-u, no na starijim sistemima je bio nezamjenjiv...
04.03.2006 | 14:40
ja optimiziram G5 macX samo sa samo sa warriorom i nikad sranja.preporucam.a diskstudio mi je kao i tebi trebao i napravio particije i sve ok.sve su verzije zadnje,ako igra ulogu.ali napomena...sve je bootano sa vanjskog systema(eDrive ili BootCD).to je uvijet
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 51 minuta
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO