MacBook Air Original i Kernel Task
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Air Original i Kernel Task

13.06.2014 | 11:20
Eto, nakon zadovoljstva u korištenju navedenog Air-a sa dodanim SSD-om, OSX 10.6.8
www.everymac.com/systems/apple/macbook-a...uo-1.6-13-specs.html

...iz čistog mira je počeo radikalno usporavati korištenjem VLC-a, a sada i svih ostalih aplikacija.

Dakle dovoljno je upaliti npr. Firefox i procesor skače na 100%, ventovi na max i komp je potpuno neupotrebljiv ( ne može se ni kursor pomaknuti)

U Activity Monitoru - Kernel Task pokazuje postotke procesora od oko 130-150%

Nemam instaliranih čudnovatih programa tipa Mackeepera i sličnih, a koristim Mail, Firefox, VLC, Neo Office i to je manje više to...

Ima li netko ideju šta ga ždere i gdje to vidjeti i ubiti

Hvala

edit. sad sam vidio da je tema u pogrešnom forumu, pa bih molio admine da prebace

Hvala
13.06.2014 | 11:50
1. da li ti i dalje prijavljuje istu količinu RAM-a ili upola manje? Možda ti je crkao keks RAM-a? Ili crkava.

2. odštekaj sve eventualne periferije pa vidi da li ima razlike. Što imaš sve nainstalirano od softvera koji stalno čuči nad USB-om i čeka da se nešto spoji (tipa Android File Transfer ili ono go*no od WesternDigital softvera)?

3. kažeš da ne koristiš Mackeeper. Da li koristiš neki fan control i slične go*narije?

4. pokreni console.app pa gledaj da li se, kad ga zabiješ, pojavljuje stalno jedna te ista poruka, ili se pojavljuje neki konkretan error baš od kernela

5. reset PRAM / SMC?
13.06.2014 | 19:30
hvala smayoo - lociran krivac pod točkom 2...USB điđa sa pripadajućom trećerazrednom aplikacijom

ubio..i za sada nema više problema

Inače RAM je zalotan na matičnoj i sva sreća da ne rikava (za sada)

a zadnjih par min na console ovo...najinteresantnije: "
YouView[329] What happened here?"

6/13/14 8:11:31 PM com.apple.launchd.peruser.501[199] (com.apple.Kerberos.renew.plist[224]) Exited with exit code: 1
6/13/14 8:11:31 PM com.apple.launchd.peruser.501[199] (com.apple.mrt.uiagent[223]) Exited with exit code: 255
6/13/14 8:12:00 PM System Preferences[237] *** WARNING: Method selectedRowEnumerator in class LoginItemsTableView is deprecated. It will be removed in a future release and should no longer be used.
6/13/14 8:12:23 PM com.apple.SystemStarter[29] No matching processes were found
6/13/14 8:12:30 PM com.apple.SystemStarter[29] No matching processes were found
6/13/14 8:13:24 PM com.apple.launchd[1] (com.apple.xprotectupdater[26]) Exited with exit code: 255
6/13/14 8:13:27 PM com.apple.SystemStarter[29] No matching processes were found
6/13/14 8:14:26 PM com.apple.WindowServer[101] Fri Jun 13 20:14:26 air WindowServer[101] <Error>: kCGErrorFailure: Set a breakpoint @ CGErrorBreakpoint() to catch errors as they are logged.
6/13/14 8:16:20 PM YouView[329] What happened here?
6/13/14 8:27:34 PM [0x0-0x15015].org.videolan.vlc[341] [0x10027b420] main interface error: no suitable interface module
6/13/14 8:27:34 PM [0x0-0x15015].org.videolan.vlc[341] [0x100600130] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
6/13/14 8:27:35 PM VLC[341] ERROR: <PXSourceList: 0x1143084b0>: Attempt to set unknown item as dropItem=<SideBarItem: 0x1006840b0>.
6/13/14 8:27:37 PM [0x0-0x15015].org.videolan.vlc[341] shader program 1: WARNING: vertex shader writes varying 'TexCoord1' which is not active.
6/13/14 8:27:37 PM [0x0-0x15015].org.videolan.vlc[341] WARNING: vertex shader writes varying 'TexCoord2' which is not active.
6/13/14 8:27:56 PM [0x0-0x15015].org.videolan.vlc[341] [h264 @ 0x10109b600] mmco: unref short failure
6/13/14 8:29:39 PM com.apple.SystemStarter[29] No matching processes were found
6/13/14 8:29:46 PM com.apple.SystemStarter[29] No matching processes were found
6/13/14 8:33:14 PM YouView[329] What happened here?
14.06.2014 | 09:59
Super.
Ako nije problem, napiši koja je to USB điđa odn. softver koji su ti pravili probleme. Moglo bi koristiti drugima koji susretnu sličan problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 23 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO