antivirus za macbook air?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

antivirus za macbook air?

23.05.2014 | 13:30
Pozdrav,jučer sam kupila macbook air i nemam iskustva s time pa me zanima trebam li instalirati neki antivirus ili slicno da mi macbook ostane brz i neopterecen? Molim vas,pomocc
23.05.2014 | 13:46
Ne treba!!
23.05.2014 | 14:10
Sofi, dobrodošla i čestitam ti na kupnji.
Antivirus niti *IŠTA* slično (naročito ne ono s*anje od MacKeepera!!!) ti *SIGURNO* ne treba. Mac je pod haubom Unix. Unix ne dozvoljava da se neki virus naseli, tj. općenito da se nešto mijenja na sistemskom dijelu stroja, a da te prije toga ne pita korisničku lozinku od administratora stroja. Dakle, *OBAVEZNO* stavi password na admin account (ako ti to nije praktično, kreiraj poseban admin account s lozinkom, a za svakodnevni rad koristi drugi account bez lozinke) i kad god ti skoči prozorčić koji traži username i pass od administratora, stani i razmisli zašto se to dogodilo i da li je to očekivano u tom trenutku. Ako nisi sigurna, *PITAJ* (ovdje, ako nemaš koga drugog) *PRIJE* nego nastaviš. I jamačno ti nikad neće trebati nikakav antivirus.
23.05.2014 | 14:24
Hvala puno!
04.10.2014 | 19:50
I vezano uz najnovije prijetnje: iWorm method of infection found!

"On this user’s PirateBay page, I found installers for a number of different commercial products, such as Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Microsoft Office and Parallels... The very first thing that happened when I opened the app was that I was asked for my admin password. I provided it, and an official-looking Adobe installer started up, but by then the damage was done. The instant I provided the password, the iWorm malware was installed."
04.10.2014 | 20:04
Tko traži seks po "red light district" kvartovima, dobije triper prije ili kasnije. Ako ne i nešto gore.
05.10.2014 | 17:30
28.12.2019 | 20:48
Ako netko već ima triper, šta bi trebao napraviti?

S desne strane ekrana mi izbacuje male prozorčiće jedan ispod drugog i sad se toga ne mogu riješit. Ne znam šta je točno

Htio sam instalirat neki program da mi bude free, potvrđivao sam allow i eto sad..
28.12.2019 | 21:01
Bravo, majstore. Sad stani pred ogledalo i lupaj sam sebi vritnjake.
Daj screenshot da vidimo točno o čemu se radi. cmd+shift+3. Naći ćeš na desktopu sliku koja se zove "screenshot... .png" koju možeš uploadati ovamo.
28.12.2019 | 21:28
Ok, ok.. kak je tak je. Odma mi bilo sumnjivo, reko nek ti bude

Evo, nije htjelo nešto.... ne mogu ovo sad zarotirat nikak.. dovoljno je da se vidi šta je.....
Prilozi:
28.12.2019 | 21:41
I? Što sad? Gdje je screenshot?
29.12.2019 | 00:32
Ma moguće da si samo pokupio neku skriptu za browser, a ne trojanca, oni su na Macu izuzetno rijetki i tih par koji postoje prepoznati su na razini OS-a.
29.12.2019 | 01:02
Ja bih na tvom mjestu najprije (zauvijek) maknuo Chrome sa stroja jer je to najgori spyware kojeg možeš imati. Ovdje su neke upute:
www.lifewire.com/uninstall-google-chrome-mac-4581498
Iako se bojim da to nije dovoljno. Ali probaj.
Nakon toga reboot, moja je preporuka za browser - Firefox. Pa se javi ako problemi nastave.
Osnovna načela su - ne dozvoljavaj ništa ničem za što nisi točno siguran što radi i čemu služi. To vrijedi i za www stranice za koje te FireFox upozorava da te žele slijediti ili slati ti informacije ili znati tvoju geografsku lokaciju.
29.12.2019 | 15:20
Nije nikakva skripta, mislim da je dozvolio određenim stranicama obavijesti.
U postavkama Chrome mora negdje biti mogućnost isključivanja.
29.12.2019 | 16:07
Kao što kaže Smayoo, makni Chrome ako ti aposlutno nije neophodan radi nečega. Ako i je, onda ga koristi samo za to nešto. Safariju i Firefoxu ništa ne fali, a dobra je i Opera.
30.12.2019 | 22:27
Hvala na odgovorima. Ti prozorčići mi izlaze samo kad je Chrome uključen.

Jedino još na Safariju se nekad pojavi poruka, da je neočekivano prestao radit, i onda mogu odabrat Ignore, Report i Cancel valjda.

Isprobao antivirus i malware i dr. programe i nije pomoglo.

Hoću da sve bude kako treba pa ću stavit Yosemite (reinstalirat OS), sad sam na Mavericksu i radi vrlo dobro, tako da ću napravit mali korak naprijed i vjerujem da neće nešto zapinjat software.

iMac je iz 2008., ssd sam stavio, 2.4 ghz, 4 GB RAM-a 800 mhz, dosta star ali meni za net i više nego dobar...
30.12.2019 | 23:43
Ne stavljaj Yosemite, Mavericks je bolji. Ako možeš (mislim da ne možeš), onda eventualno odi na El Capitan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 minuta
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO