OS X Mavericks na MacPro 1,1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OS X Mavericks na MacPro 1,1

28.01.2014 | 23:57
Pozdrav, nakon dugo vremena nasao sam par slobodnih dana da rijesim i osvjezim svoj MacPro 1,1
Ali sam naisao na probleme sa novog osx mavericks na njega.
Pokusao sam odraditi kako je opisano u ovome tutorialu ali mi nije uspijelo dali mi netko moze dati savjet iz prve ruke kako mi je to najjedostavnije za odraditi.

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1598176&page=2
06.02.2014 | 16:26
Evo ja sam bas nekidan odradio dvije masine. Radio sam tako da sam na prazan disk restorao image tek instaliranog 10.9.1 (bez onog inicijalnog postavljanja OS-a, dakle account, vremenska zona i to).
Onda sam na njega iz Terminala zamijenio boot.efi file na navedene dvije lokacije.
Bootao sa tog diska, preko Migration Assistanta restorao accounte i settinge sa starog diska i sve je proslo bez ikakvog problema. Kasnije sam jos imao minimalnih problema oko 3 nekompatibilne aplikacije, te nesto sitno zezancije s permissionima.
Prije sve sam naravno dignuo firmware na 2,1. Inace, minimum graficke kartice za 10.9 su GeForce 8800GT i Radeon 5770, ako imas nesto slabije od toga, zaboravi. Ak te zanima detaljnije, javi
06.02.2014 | 23:25
Imali smo tu temu, uglavnom japanska Tiamo EFI metoda radi bez greške. Naravno, uvjeti su ovi koje ti je kolega gore naveo...
26.02.2014 | 12:44
Sto se tice apdejta na 10.9.2, probao sam dici na 10.9.2 kroz normalni Software update i OS se ne dize. Naravno, probavao sam na backupu sistemskog diska. Ovo je procedura koja bi trebala raditi

10.9.2 update REMOVES tiamo's boot.efi files and renders the Mac Pro unbootable.

In order to properly update your Mac Pro (or any computer that has Mavericks installed with tiamo's boot.efi as detailed in the 1st post of the thread):

1. Do not use Software Update to apply 10.9.2
2. Backup your boot.efi to a safe location (use Terminal, su, enter password then navigate to either System/Library/CoreServices/ or usr/standalone/i386/ and cp boot.efi /Users/yourname/ or where'd you like it)
3. Download the combo updater from Apple: support.apple.com/kb/DL1726
4. Apply the updater, do not restart the computer at the very end.
5. Do not click RESTART, instead copy your backed up boot.efi (the tiamo's one) to the BOTH locations: System/Library/CoreServices/boot.efi and usr/standalone/i386/boot.efi
6. Restart now, you're OK to go.

EDIT: Ovo ipak ne radi, posto combo updater ne trazi restart nakon instalacije. Potrebno je napraviti backup OS-a na drugi disk, apdejtati primarni (koji se nece bootati), pa iz sekundarnog putem terminala ponovno podvaliti boot.efi fajlove.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 3 minuta
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava