Mavericks da ili ne mbwhite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mavericks da ili ne mbwhite?

05.01.2014 | 19:54
Kao sto naslov kaže imam mbwhite unibody 2Gb RAM na kojem je trenutno 10.6.8 koja bi bila vaša preporuka ugrade ili ne? Mislim sto se tiče brzine i stabilnosti oce li se šta promjeniti na gore? Inače komp koristim za surfanje i tu i tamo filmove ne za posao? Hvala
05.01.2014 | 20:00
Mislim da ti onda RAM ne bi bio dovoljan. Na tvom mjestu bih to ostavio.Ako bi išao gore na najviše 10.8 jer je 10.9 još gladniji. Uspio sam probati na starom iMacu prvi alu iz 2007g. čut ćuš još komentara i od drugih.
05.01.2014 | 20:07
Ma nekako sam tako to i mislio ako ima netko da je probao bas na ovom modelu da kaže mišljenje ako ništa ionako mislim da je vrijeme za još malo RAM a i možda ssd nebi bilo loše
05.01.2014 | 20:15
Sto bi rekli "nahrani kerove i nista ne diraj"

Kilavo ce ti to raditi vjeruj mi...
05.01.2014 | 20:22
Vrtim Mevericks bas na njemu, ali imam 8GB rama. radi kao podmazan. Na macbook pro masini iz 2008 takodje vrtim Mevericks, a ima samo 3GB rama. Radi uredno poslove koje ti ocekujes. Macbook pro late 2008, 2.4 C2D 3GB rama.LP
05.01.2014 | 20:29
Pa Ram dobro dođe u svakom slučaju. I ja bih ga digao do 8 ili barem 6 a SSd ako financije dozvoljavaju. Bio bi osjetno brži. Sreća je da za tvoj model kad dodaš ram, možeš probati dignuti s tim da napraviš prije backup da se možeš vratiti na 10.6 ako hoćeš. Kod novih nema nazad na dole.
05.01.2014 | 20:37
10.6.8 je definitivno najbolji OS X kojeg je Apple napravio. Sve poslije toga je nizbrdo. Ne brljaj po tome, uživaj i koristi dokle god možeš.
05.01.2014 | 21:07
Hvala svima na odgovorima, mislim da ću prvo RAM nadograditi a tek onda upgradati odnosno ne mislim već znam
@smayoo slažem se da je 10.6 najbolji OS ali bi ipak htio koristiti neke nove feature ali definitivno ću za sada ostati gdje jesam
05.01.2014 | 23:58
Vjeruj mi da ćeš veće koristi imati od ugradnje SSDa (možeš ako ne koristiš DVD na njegovo ugradit SSD) nego od Mavericksa. Slažem se sa Smayoom da je 10.6.8. iznimno dobar OS X. Nije Mavericks škovaca, ali vjeruj mi da ćeš puuuno više uživat u SSDu nego u Mavericksu.

E sad, Mavericks je džaba a SSD košta, al gušti su gušti... ma bolje me pušti
06.01.2014 | 21:16
Ja imam MB White zadnji koji je uopće napravljen.
Ubacio sam 8 GB RAM-a i ssd. Gore je Mavericks i radi ko avion.

Kako bi bilo bez toliko RAM-a i ssd-a neznam.
06.01.2014 | 21:33
Za samo 2 GB RAM najbolji je Snow Leopard. Ne diraj ništa. Kada budeš imao 8 GB razmišljaj o Mavericksu. Ako ti baš ful treba zbog nečega, onda bi prošao i na 4 GB.
07.01.2014 | 18:37
Ma definitivno moram prvo RAM riješiti. Nisu neki novci a 2gb je odavno premalo . Ima NETKO preporuku koji RAM da kupim? Nisam neki znalac jel mogu sam ugraditi RAM (nikad prije nisam radio)
08.01.2014 | 12:49
RAM definitivno sam ugradiš bez problema za cca 5 minuta.

A što se izbora RAM-a tiče, ja sam uzimao preko OWC-a kao što je ovdje već puno puta sugerirano, mislim da si najsigurniji.
08.01.2014 | 13:32
Ja sam isto uzimao od OWC-a RAM, i za MacBook white i za MacMinija, sve radi bez ikakvih problema...
08.01.2014 | 13:58
Složio bih se s john_st. Prije nekog vremena sam bio u dubiozi između RAM-a i SSD-a, ali prevagnulo je na ovo drugo. Uzeo sam Samsung EVO 840 i mogu ti reći da sam sve do nedavno bio u stanju šoka. Drastično se sve ubrza.
08.01.2014 | 15:18
Uzimao sam za white obični RAM od Kingstona i radi uredno. Ima ga u našim dućanima, dakle bez narudžbi i čekanja i kompliciranja.
I ne znam kome nije dosta 5 god gar.

SSD također preporučljivo ugraditi, moja preporuka Intel
28.02.2014 | 09:56
Samo da nadodam ako još nisi kupio RAM za MB white, ja sam upravo stavio u njega od OWC-a 16GB (2x8GB ) i prezadovoljan sam.
Mislim da ti više od 16 GB neće tako skoro trebati za ništa na kompu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 40 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, Ender, Gjuroo, Riba, smayoo, Anonimci (1027)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO