Mavericks da ili ne mbwhite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mavericks da ili ne mbwhite?

05.01.2014 | 19:54
Kao sto naslov kaže imam mbwhite unibody 2Gb RAM na kojem je trenutno 10.6.8 koja bi bila vaša preporuka ugrade ili ne? Mislim sto se tiče brzine i stabilnosti oce li se šta promjeniti na gore? Inače komp koristim za surfanje i tu i tamo filmove ne za posao? Hvala
05.01.2014 | 20:00
Mislim da ti onda RAM ne bi bio dovoljan. Na tvom mjestu bih to ostavio.Ako bi išao gore na najviše 10.8 jer je 10.9 još gladniji. Uspio sam probati na starom iMacu prvi alu iz 2007g. čut ćuš još komentara i od drugih.
05.01.2014 | 20:07
Ma nekako sam tako to i mislio ako ima netko da je probao bas na ovom modelu da kaže mišljenje ako ništa ionako mislim da je vrijeme za još malo RAM a i možda ssd nebi bilo loše
05.01.2014 | 20:15
Sto bi rekli "nahrani kerove i nista ne diraj"

Kilavo ce ti to raditi vjeruj mi...
05.01.2014 | 20:22
Vrtim Mevericks bas na njemu, ali imam 8GB rama. radi kao podmazan. Na macbook pro masini iz 2008 takodje vrtim Mevericks, a ima samo 3GB rama. Radi uredno poslove koje ti ocekujes. Macbook pro late 2008, 2.4 C2D 3GB rama.LP
05.01.2014 | 20:29
Pa Ram dobro dođe u svakom slučaju. I ja bih ga digao do 8 ili barem 6 a SSd ako financije dozvoljavaju. Bio bi osjetno brži. Sreća je da za tvoj model kad dodaš ram, možeš probati dignuti s tim da napraviš prije backup da se možeš vratiti na 10.6 ako hoćeš. Kod novih nema nazad na dole.
05.01.2014 | 20:37
10.6.8 je definitivno najbolji OS X kojeg je Apple napravio. Sve poslije toga je nizbrdo. Ne brljaj po tome, uživaj i koristi dokle god možeš.
05.01.2014 | 21:07
Hvala svima na odgovorima, mislim da ću prvo RAM nadograditi a tek onda upgradati odnosno ne mislim već znam
@smayoo slažem se da je 10.6 najbolji OS ali bi ipak htio koristiti neke nove feature ali definitivno ću za sada ostati gdje jesam
05.01.2014 | 23:58
Vjeruj mi da ćeš veće koristi imati od ugradnje SSDa (možeš ako ne koristiš DVD na njegovo ugradit SSD) nego od Mavericksa. Slažem se sa Smayoom da je 10.6.8. iznimno dobar OS X. Nije Mavericks škovaca, ali vjeruj mi da ćeš puuuno više uživat u SSDu nego u Mavericksu.

E sad, Mavericks je džaba a SSD košta, al gušti su gušti... ma bolje me pušti
06.01.2014 | 21:16
Ja imam MB White zadnji koji je uopće napravljen.
Ubacio sam 8 GB RAM-a i ssd. Gore je Mavericks i radi ko avion.

Kako bi bilo bez toliko RAM-a i ssd-a neznam.
06.01.2014 | 21:33
Za samo 2 GB RAM najbolji je Snow Leopard. Ne diraj ništa. Kada budeš imao 8 GB razmišljaj o Mavericksu. Ako ti baš ful treba zbog nečega, onda bi prošao i na 4 GB.
07.01.2014 | 18:37
Ma definitivno moram prvo RAM riješiti. Nisu neki novci a 2gb je odavno premalo . Ima NETKO preporuku koji RAM da kupim? Nisam neki znalac jel mogu sam ugraditi RAM (nikad prije nisam radio)
08.01.2014 | 12:49
RAM definitivno sam ugradiš bez problema za cca 5 minuta.

A što se izbora RAM-a tiče, ja sam uzimao preko OWC-a kao što je ovdje već puno puta sugerirano, mislim da si najsigurniji.
08.01.2014 | 13:32
Ja sam isto uzimao od OWC-a RAM, i za MacBook white i za MacMinija, sve radi bez ikakvih problema...
08.01.2014 | 13:58
Složio bih se s john_st. Prije nekog vremena sam bio u dubiozi između RAM-a i SSD-a, ali prevagnulo je na ovo drugo. Uzeo sam Samsung EVO 840 i mogu ti reći da sam sve do nedavno bio u stanju šoka. Drastično se sve ubrza.
08.01.2014 | 15:18
Uzimao sam za white obični RAM od Kingstona i radi uredno. Ima ga u našim dućanima, dakle bez narudžbi i čekanja i kompliciranja.
I ne znam kome nije dosta 5 god gar.

SSD također preporučljivo ugraditi, moja preporuka Intel
28.02.2014 | 09:56
Samo da nadodam ako još nisi kupio RAM za MB white, ja sam upravo stavio u njega od OWC-a 16GB (2x8GB ) i prezadovoljan sam.
Mislim da ti više od 16 GB neće tako skoro trebati za ništa na kompu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO