Finder replacement
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Finder replacement

20.12.2013 | 20:34
Postoji li na Mac OS X mogućnost (a da nije neki teški i prljavi hack) da neki softver bude potpuni finder replacement. Ono - na Windowsima ima u system.ini upis "SHELL=" gdje se umjesto explorer.exe upiše bilo što i onda se windowsi bude s tim softverom kao shellom. Naravno, ako softver to ne predviđa, onda se ne može normalno windowse koristiti, nego samo tu jednu aplikaciju (što je nekad i poželjno), ali postoje programi koji su zamjenski explorer.
E, sad, koliko kužim, na OSX isto postoje zamjenski finderi (Pathfinder, Total Finder, Forklift...), ali ne kužim koja je njihova vrijednost, ako oni ne mogu funkcionirati kako potpuni nadomjestak Findera? Ili ja to ne znam upogoniti na taj način?
Naime, ako se iz terminala omogući quitanje findera pa se onda pokrene neki takav finder replacement (konkretno sam probao s forkliftom), to zapravo nije to, jer

- nema ikona na desktopu
- ne radi get info
- za otvaranje DMG opet se pokreće Finder
- za pokazivanje originala na kojeg pokazuje alias opet se pokreće finder
...

Elem, je li netko to probavao?
20.12.2013 | 22:08
Koliko znam to nije moguće jer je Finder zadužen za puno više stvari od samog file browsera.
20.12.2013 | 22:43
Jbg, onda su svi ti Finder replacementi zapravo žešći BS...
20.12.2013 | 23:14
mislim da je Path Finder ono što tražiš....
20.12.2013 | 23:28
Ima nekoliko threadova na discussions.apple.com po kojima ispada da nije.
20.12.2013 | 23:58
skineš trial, probaš, kupiš ili brišeš..... jednostavno
21.12.2013 | 00:11
Je. Kad nađem vremena. Nadao sam se da je netko to probao pa da mi ga uštedi.
21.12.2013 | 02:24
Koristim xtrafinder, na mavericksu stabilno, to dođe ko neki shell za finder, mogućnosti koje i u mavericksu finder nema.
21.12.2013 | 08:09
Path Finder ima u postavkama pod "Finder" opciju da se Finder isključi, da se Finder icona sakrije, i da se u Path Finder-u otvaraju stvari kad ih klikneš desnim klikom, to jest otvara se kontextmeni. Je li to to šta ti tražiš?
21.12.2013 | 11:55
Smet kaže:
Koristim xtrafinder, na mavericksu stabilno, to dođe ko neki shell za finder, mogućnosti koje i u mavericksu finder nema.

Također koristim XtraFinder i preporučam ako je to ono što trebaš. Ne kužim sistem rada, ali kao da preko findera stavi drugi program sa puno više mogućnosti.

I dalje pokrećeš ikonu od findera ali se otvara XtraFinder koji je i vizualno skoro identičan finderu.

Probaj
21.12.2013 | 12:42
I ja koristim XtraFinder vec skoro godinu dana. Sadrzi dosta korisnih sitnica koje obican Finder nema. Mada koliko kuzim Smayoo zeli nesto drugo, a to nisu dodatni feature-i Findera.
21.12.2013 | 14:27
Što fali Finderu?
21.12.2013 | 20:44
Već duže vrijeme koristim TotalFinder, ali iz određenih razloga sam krenuo u potragu za njegovom zamjenom.

Isprobao sam sve silne "zamjenske" findere. Path Finder mi se poprilično dopao, ima stvarno brdo mogućnosti kod kojih sam se malo i pogubio i opet se vratio na početak, t.j. TotalFinder-u. Jednostavno podešavanje postavki, dual panel, lebdeći prozor itd...

Cijena je pristupačna, podrška OK.
31.12.2013 | 01:57
Jel može netko napisati koje su dobre i loše osobine alternativa finderu i zašto konkretno ih koristiti?
nov sam mac korisnik pa bi mi dobro došlo.

pokušao sam tagove koristiti pa ne mogu odabrati drugu boju ako rabim custom tagove, ili ne mogu naći opciju?
isto, ima li bržeg i lakšeg načina za monkey znak, @, od shift+alt+2?
31.12.2013 | 12:05
Imaš program Ukelele pomoću kojeg možeš napraviti custom keyboard layout pa si stavi @ gdje god želiš.
06.02.2014 | 19:28
Ovo je oko dodatak koji ja koristim - XtraFinder , frend koristi TotalFinder
06.02.2014 | 21:27
zabac kaže:
Što fali Finderu?

Što fali Finderu?
06.02.2014 | 21:35
Svašta. Samo je pitanje da li se možeš na to naviknuti ili ne. Ja bi ga rado zamijenio nečim da može biti potpuni shell replacement. Ali ako quitaš finder, nestanu ikone s desktopa i masa drugih stvari ne radi koje nijedan finder replacement ne nadomješta. Onda ježi ga. Dva findera ne želim imati otvorena da mi zauzimaju mjesto na docku.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, matijazx, Pongy75, Riba, rusty, zoranowsky, Anonimci (12944)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO