Problem s .plist datotekom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s .plist datotekom

25.11.2013 | 13:34
Moj problem seže u doba Liona i traje sve do maverica.
Dešava mi se se da iMac počne usporavati do te mjere da ga moram ručno restartati, nakon toga paljenje krene sa vodoravnom ajmo reć živom koja se puni do pola i opet se mac restarta. Sad sam ga ušemio tako da bootam sa externog diska Snow Leopard i u disk untility odaberem prvo provjeru diska ,na što mi odmah izbaci ovu poruku da se disk ne može popraviti, da bekapiram sve, tada napravim provjeru permission , i pronađe grešku.
Kada popravim tu grešku s repair permission bude sve ok.
Ali to ne traje dugo, par dana, čak i kraće, dok ponovno ne zablokira. Tada ponovno ponavljam proces. Ovo je za ispaliti.
Da li netko zna kako se trajno riješiti ovog problema, bez da radim clean instal?

www.dropbox.com/s/4zwpqrs2n10w6c8/BCP_4781.jpg
www.dropbox.com/s/bbafly1tp44qcfm/BCP_4783.jpg
www.dropbox.com/s/06518on25lbn2yj/BCP_4782.jpg
BCP_4781.jpg
25.11.2013 | 14:23
Da li je uvijek problem na istim datotekama ili svaki put na drugima?
25.11.2013 | 15:58
Uvijek istim
25.11.2013 | 17:35
Da ti mozda disk ne odlazi?
25.11.2013 | 17:45
@Riba, to sam i ja mislio, ali nije.
Nakon šta popravim disk sve leti kako i treba.
25.11.2013 | 19:33
Ja mislim da je tebi nešto temeljno u filesystemu polomljeno i da bez clean reinstalla to neće ići.
25.11.2013 | 23:23
Imam backup preko TM. Kada budem povlačio zadnji backup, da li sistem isto ide ( ovaj zadnji koji je bio) ili će ostati ovaj novi friško instaliran?
Šta mislite?
I da li mora nakon pročešljanog diska (ako je sve u redu)pisati zelenim slovima da je disk OK?
Meni sada ne piše to
26.11.2013 | 09:48
Ja bi probao sa Disc Warriorom on popravlja šta drugi ne mogu. Ako i on ništa nema za popraviti onda ti je sa 70% Disc u odlaženju.
26.11.2013 | 10:52
Nije Disc Warrior baš tako svemoguć. Samo što će on točnije znati upozoriti u čemu je problem. Po mom iskustvu, to sve skupa jednostavno košta previše vremena (čak i ako točno znaš što treba raditi).
BigMac, da li će ti TM vratiti i sistem, ili samo korisničke podatke i podešenja, to ovisi na koji način ćeš ga vraćati. Ako napraviš clean install OS-a pa povlačiš podatke migration assistantom s TM-a, onda ćeš imati novi OS. Ako napraviš boot s install medija pa odabereš "restore from TM backup", onda će ti vratiti stari OS.
26.11.2013 | 13:05
Može, probat ću s migration asistant.
Od kako sam napustio snow leopard stalno neki problem. Sveti SL
26.11.2013 | 14:08
S ovim se moram složiti sto dvajspet tisuća posto.
Čak se vrlo ozbiljno bavim mišlju da iskopam neki hackintosh način da natjeram ovaj novi MBP da radi na 10.6.8 pa da se vratim...
26.11.2013 | 21:33
@ smayoo, malo prekopaj po netu. Ima toga kao ovo : administrivia.zendesk.com/hc/en-us/artic...-Snow-Leopard-10-6-8 , vjerujem da ćeš nešto naći.
26.11.2013 | 22:44
smayoo kaže:
Ako napraviš clean install OS-a pa povlačiš podatke migration assistantom s TM-a, onda ćeš imati novi OS.

Navedeno iznad sam napravio na novom rMBP, sve od rijeci do rijeci, a sa TM backupa stare masine (via Migration Assistant). Nakon toga jos za svaki slucaj reinstall Mavericksa iz recovery mode-a. Zasad sve radi savrseno i nisam primijetio niti jednu jedinu dubiozu. Dakle, ne trebam brinuti da sam povukao neka permission ostecenja i ostala sranja iz 4Y starog sistema?
26.11.2013 | 22:54
Pobrkane permissione si sigurno povukao ako si ih imao na zadnjem TM backupu, ali oni nisu problem. Ovaj problem što ima BigMac nije problem pobrkanih permissiona, nego neke puno ozbiljnije greške u filesystemu.
26.11.2013 | 23:04
OK, da ne bi bilo da opet spamam krivu temu, da zakljucimo, reinstall Mavericks sa recovery particije + perm. repair vjerojatno je rijesio problem koji navodis.
27.11.2013 | 00:04
Skužio sam da mi i TM radi veći backup, nego šta bi trebao.
Npr. ubacim par GB materijala, a on kopira nekoliko desetaka GB
E da, ova druga particija (recovery)na mavericu, kako s nje reinstalirati glavni OS?
27.11.2013 | 00:20
Ja sam radio ovako (premda su upute za Liona, vrijedi i za Mavericks) sa time da racunas da ce ga prvo downloadati ( a to moze potrajati), jednom kada ga downloada, sam proces reinstall-a ide brzo.

support.apple.com/kb/PH3878
04.12.2013 | 09:26
Update....nažalost izgleda da je ipak hard disk u pitanju,
šit, srećom još je pod garancijom, pa ću ga reklamirati.
Probao sam ga sinoć s disk warriorom, nema mu spasa.
04.12.2013 | 10:43
Da, diskovi su kao šoder. U zadnje vrijeme sam u garanciji promijenio dva od 2.5" za lap. Jedan Corsair SSD od 60GB i jedan WD 320GB. SSD radi navećer ujutro mrtav. WD usporio do neupotrebljivosti. Zamjene za sada rade OK.
04.12.2013 | 10:48
BigMac kaže:
Update....nažalost izgleda da je ipak hard disk u pitanju,
šit, srećom još je pod garancijom, pa ću ga reklamirati.
Probao sam ga sinoć s disk warriorom, nema mu spasa.

Ugradi si SSD i to kvalitetniji.
04.12.2013 | 14:11
Janko ne mogu vjerovati i da SSD odlaze
@pero69 to si i mislim, neka preporuka?
04.12.2013 | 14:27
Pogledaj na OWC ! Kupiš od njih ili ih tu potražiš, ovisi o razlici cijene.
04.12.2013 | 15:48
Zašto ne bi mogao vjerovati da SSD odlazi? Sve tehničko se kvari. HDDi krepavaju ko muhe jer je to tehnologija na zalazu. Cijena je srokana do dna, kvalitete više nema, samo jeftilen. A SSDi krepavaju jer je to još uvijek nova i nestabilna tehnologija koja pati od dječjih bolesti i tehničkih nesavršenosti.
04.12.2013 | 19:18
BigMac kaže:
Janko ne mogu vjerovati i da SSD odlaze
@pero69 to si i mislim, neka preporuka?

Na rMBP-u sada imam genericiki SSD, na stare PC-eve u firmi smo ugradjivali SSD-ove, te su performanse istih znacajno poboljsane i produljen im je amort. vijek.
Preporuku neka radije daju kolege sa foruma koji su ugradjivali SSD u tvoj model kompa.
Sto se tice vjerojatnosti da i SSD rikne, vjerojatno postoji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 5 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, grgaa, jura22, m@xym, Riba, yawn pong, Anonimci (386)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO