Pomoć :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć :)

11.11.2013 | 23:31
Isprika što otvaram temu koja je vjerojatno već otvorena. (ako postoji tema gdje je napisan postupak, moze link)

Imam Macbook Pro, davno prije napravio sam boot camp. Trenutno su na njemu Windowsi i Leopard.To mi je najveća greška što sam napravio.

Molio bih ako mi netko može dati upute kako da obrišem cijeli Mac i na njega ponovo stavim samo mac OS-x.

Hvala.
12.11.2013 | 00:33
Ne moraš gaziti cijeli Mac OS X samo da bi maknuo Bootcamp. Da li želiš samo maknuti bootcamp i vratiti diskovni prostor Mac OSu, ili baš želiš pregaziti sve?
12.11.2013 | 10:21
Htio bi da imam samo OS X, tako da vrati cijeli prostor. ali sam mislio da ponovo napravim cijelu instalaciju OS X-a, jer sadašnji mi nešto šteka, jako sporo radi.
12.11.2013 | 10:31
Dakle riječ je o MacbookPro sa Leopardom? Imaš instalacijski medij? Ako da onda jednostavno napravi boot sa CDa i prati wizard koji će ti pomoći u procesu instalacije.
12.11.2013 | 11:12
Kada sam kupio Mac dobio sam sa njim CD, al sam naknadne verzij kupovo online petem app stora, tako da nemam cd od zadnje verzije (Leopard).
12.11.2013 | 11:21
Ok nešto ne kužim tu. Dakle kada si kupio Maca dobio si CD s njim (koja verzija OS je to). To što si naknadno skidao verzije ne znači da si zagubio CD ili?

Ovo " zadnje verzije (Leopard)" to mi nije jasno. Zadnja verzija je Mavericks (10.9) i ona dolazi isključio preko Store-a. Zadnja verzija OSa koja je dolazila na fizičkom DVD mediju je bila 10.6 (Snow Leopard).

Dakle koju ti točno verziju želiš?
12.11.2013 | 11:29
Možda čovjek misli na Update 10.5. pa 1,2,3 itd. sve do 10.5.8?

No te nadogradnje se preuzmu naknadno kroz Software Update nakon što se s DVDa instalira osnovna inačica OS Xa (Leopard je 10.5).
12.11.2013 | 13:38
da može i to biti, ali kada sam vidio "kupovo online putem app storea" mislio sam da je baš radio upgrade na nove verzije. Vidjeti ćemo uskoro kada dobijemo malo više informacija
13.11.2013 | 02:18
Isprika što nisam odgovaro cijeli dan. nisam bio kod kompa.

Verzija koja mi piše na cd je Mac OS 10.6.3.

Ako sam dobro razumio, trebam ubaciti cd i pratiti wizard. Nakon što sve odradim normalno se prijavim sa svojim podacima na app store i skinem Maverick?
13.11.2013 | 08:26
dakle ti trenutno imaš Snow Leopard verziju, točnije 10.6.3 kako si napisao. Ako želiš na Mavericks onda ti je minimum 10.6, dakle u biti spreman si. Ono što sam ja shvatio je da ti prvo želiš sve preformatirati i krenuti iz nule.

Dakle kako sam ti rekao nabavi DVD od 10.6 verzije u ovom slučaju, bootaj s njega i napravi čistu instalaciju. Nakon toga se prijavi u App Store i skini Mavericks.

Ukoliko nemaš 10.6 DVD onda je procedura jednaka za 10.5 verziju, ali ćeš nju. odati prvo dignuti na 10.6 (koju ne možeš skinuti s app storea). Dakle moj savjet ti je kreni odmah sa 10.6 i nakon toga upgrade na 10.9.
15.11.2013 | 01:25
Pozdrav, evo mene opet, pokušavam danas cijeli dan napraviti Mac ali ne ide.

Ovo prvi put radim, moze li mi neko napisati korak po korak, ako nije problem.

Konkretno da ponovim, imam OS X i bootcamp (windows) . Sad neznam kako da oslobodim taj prostor gdje su windowsi, tj da spojim da mi bude jedan cijeli prostor i da mi na njemu bude samo OS X.

Hvala.
15.11.2013 | 01:44
Kad budeš instalirao OS ispočetka, pri installu pokreneš Disk Utility, odabereš taj disk i kreiraš na njemu samo jednu particiju ( ili koliko već hoćeš).
I dalje nastaviš install
15.11.2013 | 01:59
Kakav korak po korak? Rekao si da želiš sve pregaziti, zar ne?

1. ubaci install DVD i resetiraj, drži alt na tipkovnici PRIJE nego se čuje ton, odaberi DVD kad ti ponudi s čega da boota,

2. kad se probudi do stupnja da ti ponudi dijalog za početak instalacije, gore imaš menu pa pod Utilities odaberi Disk Utility

3. Pobriši na HDD obje particije i kreiraj novu particiju tipa HFS + (odaberi GUID partition table)

4. pokreni instalaciju i odaberi novokreiranu particiju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, dperec, Ender, m@xym, Riba, smayoo, Anonimci (856)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO