Kako kupiti/downloadati ML 10.8 ?!?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako kupiti/downloadati ML 10.8 ?!?!

06.11.2013 | 13:23
kako naslov kaže: Kako kupiti/downloadati ML 10.8 ?!?!

u App Store ga više nema, samo Maverick, a na službenim stranicama: Available to ship: 1-3 business days

tnx
06.11.2013 | 13:36
Možeš probat odavde. Skini taj sa 10.8.5 odmah da ne moraš raditi update.en.softonic.com/s/os-x-10.8-mountain-lion-free-download:mac
06.11.2013 | 14:08
Ako želiš kupiti preko Apple-a na službenoj stranici oni ti na e-mail pošalju redemption code koji ukucaš u App store i skineš sistem. To su promijenili otkad je Mavericks izašao, prije si stariji sistem mogao kupiti samo ako si direktno nazvao Apple, te su nakon telefonskog poziva slali redemption code... Znam, jer sam tako kupio Lion za stariji MacBook... Sad se sve riješava e-mailom...
06.11.2013 | 14:38
jzelko, na tvom linku mi otvara iTunse i ništa više. Očito je da tu nekaj ne štima

Borostef, nisam nikada to tako radio. Može kratki hint, jer ako idem preko njihovog weba u shopping, nemrem kupiti jer shipaju samo za USA (najvjerojatnije radim nekaj krivoga)
06.11.2013 | 14:40
Borostef kaže:
Ako želiš kupiti preko Apple-a na službenoj stranici oni ti na e-mail pošalju redemption code koji ukucaš u App store i skineš sistem. To su promijenili otkad je Mavericks izašao, prije si stariji sistem mogao kupiti samo ako si direktno nazvao Apple, te su nakon telefonskog poziva slali redemption code... Znam, jer sam tako kupio Lion za stariji MacBook... Sad se sve riješava e-mailom...

ponekad treba pročitati nešto i do kraja... skužio... tnx
06.11.2013 | 14:54
Tomek kaže:
Borostef kaže:

ponekad treba pročitati nešto i do kraja... skužio... tnx

ipak neće
06.11.2013 | 15:10
Možda da pokušaš poslati email Apple supportu? Napišeš im da si u Hrvatskoj i pitaš kako kupiti stariji sistem. Kad sam ih ja zvao bili su vrlo ljubazni, iako se i čovjek s kojim sam razgovarao morao malo zamisliti nad time kako da mi pošalje redemption kod... Naime, sve je išlo glatko dok im nisam morao reći adresu, koja je naravno u Hrvatskoj, to im je "zblesiralo" sistem, koji traži adresu ili u US ili UK... Ali i to je na kraju uspio zaobići i kod je stigao u roku od sat vremena.
06.11.2013 | 16:04
Borostef kaže:
Možda da pokušaš poslati email Apple supportu? Napišeš im da si u Hrvatskoj i pitaš kako kupiti stariji sistem. Kad sam ih ja zvao bili su vrlo ljubazni, iako se i čovjek s kojim sam razgovarao morao malo zamisliti nad time kako da mi pošalje redemption kod... Naime, sve je išlo glatko dok im nisam morao reći adresu, koja je naravno u Hrvatskoj, to im je "zblesiralo" sistem, koji traži adresu ili u US ili UK... Ali i to je na kraju uspio zaobići i kod je stigao u roku od sat vremena.

Ajde idem i to probati... Ako ne upali, zna se...
06.11.2013 | 16:14
Tomek kaže:
Borostef kaže:

Ajde idem i to probati... Ako ne upali, zna se...

Da, to "zna se" je ponekad lakše... Ja sam, kad sam htio kupiti Lion, razgovarao sa Apple podrškom toliko dugo da sam čovjeka već htio pitati da li ga mogu doći posjetiti u US... Kad se već tako dobro znamo...
06.11.2013 | 16:19
@ jbg , Tomek izgleda stari link. Ako netrebaš za firmu zbog računa, jednostavnije ti je "posudit" ga s druge strane. Kad su zakomplicirali s time.
06.11.2013 | 16:30
jzelko kaže:
@ jbg , Tomek izgleda stari link. Ako netrebaš za firmu zbog računa, jednostavnije ti je "posudit" ga s druge strane. Kad su zakomplicirali s time.

Totalno su sje... sa time... A omo što je najbolje, ja želim kupiti, ali jednostavne ne mogu... Čak sam zvao iStyle i pitao da li imaju instalaciju OS 10.8, pa je čovjek očito pao pod pank... "gospodine, to vam se više ne prodaje na medijima. Morate to skinuti s interneta..." E sa, nije mi objasnio ni gdje ni kako... Očito je bio zauzet igranjem na nekom od strojeva

Nema veze, neće mojih 20$, pa bum se ja već snašao...
06.11.2013 | 16:42
Napravi ono kaj trebaš i ne sekiraj se.
06.11.2013 | 17:09
Ljudi moji, za popizditi...

Jel ima netko 10.8 za prodat, poklonit ili bilo kaj??? Izgubio sam živce s traženjem. Kupit ne mogu, Torrenti nisu baš nekaj.... Ovo mi hitno treba pa ako mi netko može pomoći, hvala unaprijed...
06.11.2013 | 17:40
Imaš PP...
07.11.2013 | 18:48
Eto, uspio sam pribaviti i instalirati 10.8.5.
Za sad, koliko mi se čini, sve aplikacije se brže otvaraju i cijeli stroj kao da radi brže. Vidjet ćemo za dalje…
09.11.2013 | 23:03
Zašto pobogu nisi instalirao 10.9 onda? S obzirom da podržava starije strojeve?

I zašto se meni nisi javio?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 48 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO