Zašto Notifiication Centre ne javlja nove mailove?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zašto Notifiication Centre ne javlja nove mailove?

03.11.2013 | 12:01
Kupio se novi MBP (stari model, non-retina 15,4", uhvatio sam zadnju priliku) pa sam silom prilika prešao na 10.8. Za Mavericks očito još nije vrijeme pa se privikavam na ML. Evo, međutim, prvog problema:

Mail.app bi mi trebao kroz notification centre javljati bannerom kad dobijem novi mail, zar ne? Ali to se ne događa. Čujem zvuk, pojavi se badge na ikoni u docku, ali banner se ne pojavljuje. Zašto?

Evo kako mi je to podešeno:
Screen_Shot_2013_11_03_at_10.png

03.11.2013 | 14:01
A da li radi ako staviš na Alerts umjesto Banners?

I da, čestitke na stroju.
03.11.2013 | 14:32
Hvala. Stroj je zapravo posve kao i stari (naravno, brži procesor i tako to, ali to ionako nikad ne primjećujem ), do te mjere da kad stoje jedan kraj drugog - ne kužiš koji je koji dok ne zagledaš iz bližeg pa vidiš na starom "ožiljke" od 5 godina heavy duty uporabe

Ne radi ni na Alerts. Mail, to jest. Calendar radi normalno (Alerts), kako je i podešen.
03.11.2013 | 14:43
A reset Maila ?
03.11.2013 | 14:50
Smayoo - čestitke na stroju! Gdje si ga uzimao i koji model točno si uzeo? Koliko te na kraju izašao keša?
03.11.2013 | 15:01
Kako ti je podeseno New message notifications u Mail/Preferences/General?
Ja sam tu dodjelio tzv. smart folder tako da fino mogu podesavati sto ce se notificirati a sto ne.
03.11.2013 | 15:37
Kao što jmirakul kaže, pogledaj pod postavkama od maila.
03.11.2013 | 16:19
Pa eno gore postavke od Maila. Postavio sam na inbox only, jer mi tako i odgovara.

Jzelko - što znači "reset Maila"? Da sve brišem pa ispočetka podešavam? No way! 5 accounta, 160.000+ mailova, tagovi, ovo, ono... AAAAAA!!!

Tony, uzimao u Kreativnom odjelu (naravno). 11680+PDV. i7 2.3GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, diskretna grafulja.
03.11.2013 | 16:25
Sorry, ne znam za druge ali meni se gore prikazuje samo jedna slika, ona od sys pref.
03.11.2013 | 16:49
@ smayoo, mislio sam quitat, nespretno sam se izrazio. Mislio sam da budeš skužio. Isprika
03.11.2013 | 16:54
smayoo - znači da te izašao malo manje od 15 000kn? Jesam u pravu? Jel si ga uzimao preko firme pa si uzeo bez PDV-a ili si morao platiti i PDV?
03.11.2013 | 17:41
Tony.Soprano kaže:
smayoo - znači da te izašao malo manje od 15 000kn? Jesam u pravu? Jel si ga uzimao preko firme pa si uzeo bez PDV-a ili si morao platiti i PDV?

A ti kao da radis kod Linica.
03.11.2013 | 17:48
Zar se moze nesto kupiti bez PDV-a?
03.11.2013 | 17:56
Ako kupujes kao rezident na domacem trzistu, ne mozes. Prvo ga platis pa ga mozes odbiti i to samo ako si u sustavu PDV-a. BTW, ni meni ovo opisano ne radi.
03.11.2013 | 22:25
drlovric kaže:
Zar se moze nesto kupiti bez PDV-a?

Ja sam svoj mek kupio na BiH putovnicu i dobio povrat pdv-a.
Ako drzava moze krasti mogu i ja koju kunu ostaviti u pađe!
04.11.2013 | 00:03
Komp koristim uglavnom za posao pa je, normalno, kupljen kao osnovno sredstvo u firmi u kojoj radim. Plaćen je 11680+PDV, dakle 14600. Firma ga je toliko platila. Zato sam i zapamtio cijenu prije PDV jer je to za firmu bitno.

Mail je quitan više puta, komp je rebootan više puta.

Može li možda još netko uz peru69 potvrditi da to ne radi (ili da radi) kod njega/nje?
04.11.2013 | 00:12
Ja osobno nemam problema, ali koristim Postbox. Banners/zvukovi, sve radi normalno.
04.11.2013 | 00:18
Na laptopu sa ML radi ok na Alerts. Mogu prebaciti na Banners pa mi pošalji mail, da vidim radi li na njemu.
Doduše to je Dell ali dobro radi. Kako vidim na SL nema te opcije, pa mogu i uključiti vanjski disk sa Mavericksom da vidim i na njemu.
Pričekaj par minuta.
MOŽE: I Maveriksa sam stavio na Banner.
04.11.2013 | 00:35
" Pokorno javljam" na oba se pojavi notifikacija i zvuk (Banners). Rade oba maila .
04.11.2013 | 00:42
Hvala.
04.11.2013 | 12:38
smayoo kaže:

....
Mail je quitan više puta, komp je rebootan više puta.

Može li možda još netko uz peru69 potvrditi da to ne radi (ili da radi) kod njega/nje?

Kod mene na istom MBP i ML (Mail.app) Notifikacije rade bez obzira izaberem li Inbox Only ili posebno konfigurirani Smart Mailbox.
04.11.2013 | 14:18
Promijenio sam kod sebe u Mailu sa Inbox Only na All mailboxes i čini mi se da mi sad javlja banner za svaki mail kojeg mail rules automatski prebacuju u neke druge foldere (potvrde da je moj mail pročitan i sl. gluposti za koje mi obavijest ni ne treba), ali ono što dolazi u inbox - ne.
04.11.2013 | 14:27
Ispravak. Izgleda da ipak prikazuje banner za sve dolazne mailove. Samo ne prikaže banner retroaktivno (ako sam ga probudio iz sleepa i mail kapne u inbox dok ja još utipkavam password na logon ekranu, neće mi pokazati banner nakon logona).
04.11.2013 | 14:55
Obzirom da imam dosta IMAP foldera na serveru i isto tako raznih filtera koji automatski sele iz inboxa u neke druge foldere, slozio sam si smart mailbox gdje sam odabrao samo odredjene server foldere (uz naravno Inbox) za koje me zanima Notifikacija. To mi dobro radi.
04.11.2013 | 22:55
Kod mene ne radi kako bi trebalo i smatram da jos treba peglati te notifikacije. Bolje to radi cak i na Windows masinama (new e-mail notifikacija).
04.11.2013 | 23:01
Da, kilavi to. Kod mene radi samo ako je u Mail.app podešeno "all mailboxes". Ni u jednom drugom slučaju. Možda ima veze s tim što imam definirane inbox rules...
04.11.2013 | 23:43
Ne bi smijelo imati veze. Pogotovo jer na iOS-u to uredno radi, a cine sve da potpuno unificiraju ta dva sustava.
Inace, neobicno za Apple, ali ajmo reci da je to "minority issue" sve dok nema vecih problema. Vjerojatno ce to popraviti u jednoj od slijedecih zakrpa.
04.11.2013 | 23:49
Kojoj sljedećoj zakrpi? Govorimo o 10.8.5. On je EOL. Hoćeš reći da je isti problem ostao i na 10.9?
05.11.2013 | 00:15
Aha, ti i nisi na Mavericksu nego na ML, sorry ne stignem sve pratiti.

Da, ali eto sada sam se pozabavio time ( s obzirom da kod drugih to nije problem pa me to kopkalo) pa sam dosao do ovog zakljucka:

- notifikacija sljaka bez problema na yahoo i gmail servisima, no ne i na exchange servisu (obicne imap i pop accounte nisam jos testirao)
- izgleda da je problem u sinkanju sa exchange serverom jer novi mailovi stizu sa delayem (testirao istovremeno na svim uredjajima), cudno je to da na iosu sync sa exchangeom sljaka izvanredno
- kakogod napravio sam filter za exchange da mi javlja notifikaciju i to sada sljaka ali sa delayem ( pola minute nakon sto iphone i MS Outlook zazvoni da je primio mail, javi se i Apple MAC mail)
05.11.2013 | 00:22
Sada radi i na Exchange-u (za one koji to koriste)...i u notifikacijama i banneri se pojavljuju na ekranu u desnom gornjem uglu. Vjerojatno je isti problem i sa nekim drugim servisima..
Problem delay-a pristiglih poruka ostaje.

Da ti nisi napisao da te to hebe, ja to ne bih ni primijetio....
Screen_Shot_2013_11_04_at_23.png
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 14 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?