Zašto Notifiication Centre ne javlja nove mailove?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zašto Notifiication Centre ne javlja nove mailove?

03.11.2013 | 12:01
Kupio se novi MBP (stari model, non-retina 15,4", uhvatio sam zadnju priliku) pa sam silom prilika prešao na 10.8. Za Mavericks očito još nije vrijeme pa se privikavam na ML. Evo, međutim, prvog problema:

Mail.app bi mi trebao kroz notification centre javljati bannerom kad dobijem novi mail, zar ne? Ali to se ne događa. Čujem zvuk, pojavi se badge na ikoni u docku, ali banner se ne pojavljuje. Zašto?

Evo kako mi je to podešeno:
Screen_Shot_2013_11_03_at_10.png

03.11.2013 | 14:01
A da li radi ako staviš na Alerts umjesto Banners?

I da, čestitke na stroju.
03.11.2013 | 14:32
Hvala. Stroj je zapravo posve kao i stari (naravno, brži procesor i tako to, ali to ionako nikad ne primjećujem ), do te mjere da kad stoje jedan kraj drugog - ne kužiš koji je koji dok ne zagledaš iz bližeg pa vidiš na starom "ožiljke" od 5 godina heavy duty uporabe

Ne radi ni na Alerts. Mail, to jest. Calendar radi normalno (Alerts), kako je i podešen.
03.11.2013 | 14:43
A reset Maila ?
03.11.2013 | 14:50
Smayoo - čestitke na stroju! Gdje si ga uzimao i koji model točno si uzeo? Koliko te na kraju izašao keša?
03.11.2013 | 15:01
Kako ti je podeseno New message notifications u Mail/Preferences/General?
Ja sam tu dodjelio tzv. smart folder tako da fino mogu podesavati sto ce se notificirati a sto ne.
03.11.2013 | 15:37
Kao što jmirakul kaže, pogledaj pod postavkama od maila.
03.11.2013 | 16:19
Pa eno gore postavke od Maila. Postavio sam na inbox only, jer mi tako i odgovara.

Jzelko - što znači "reset Maila"? Da sve brišem pa ispočetka podešavam? No way! 5 accounta, 160.000+ mailova, tagovi, ovo, ono... AAAAAA!!!

Tony, uzimao u Kreativnom odjelu (naravno). 11680+PDV. i7 2.3GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, diskretna grafulja.
03.11.2013 | 16:25
Sorry, ne znam za druge ali meni se gore prikazuje samo jedna slika, ona od sys pref.
03.11.2013 | 16:49
@ smayoo, mislio sam quitat, nespretno sam se izrazio. Mislio sam da budeš skužio. Isprika
03.11.2013 | 16:54
smayoo - znači da te izašao malo manje od 15 000kn? Jesam u pravu? Jel si ga uzimao preko firme pa si uzeo bez PDV-a ili si morao platiti i PDV?
03.11.2013 | 17:41
Tony.Soprano kaže:
smayoo - znači da te izašao malo manje od 15 000kn? Jesam u pravu? Jel si ga uzimao preko firme pa si uzeo bez PDV-a ili si morao platiti i PDV?

A ti kao da radis kod Linica.
03.11.2013 | 17:48
Zar se moze nesto kupiti bez PDV-a?
03.11.2013 | 17:56
Ako kupujes kao rezident na domacem trzistu, ne mozes. Prvo ga platis pa ga mozes odbiti i to samo ako si u sustavu PDV-a. BTW, ni meni ovo opisano ne radi.
03.11.2013 | 22:25
drlovric kaže:
Zar se moze nesto kupiti bez PDV-a?

Ja sam svoj mek kupio na BiH putovnicu i dobio povrat pdv-a.
Ako drzava moze krasti mogu i ja koju kunu ostaviti u pađe!
04.11.2013 | 00:03
Komp koristim uglavnom za posao pa je, normalno, kupljen kao osnovno sredstvo u firmi u kojoj radim. Plaćen je 11680+PDV, dakle 14600. Firma ga je toliko platila. Zato sam i zapamtio cijenu prije PDV jer je to za firmu bitno.

Mail je quitan više puta, komp je rebootan više puta.

Može li možda još netko uz peru69 potvrditi da to ne radi (ili da radi) kod njega/nje?
04.11.2013 | 00:12
Ja osobno nemam problema, ali koristim Postbox. Banners/zvukovi, sve radi normalno.
04.11.2013 | 00:18
Na laptopu sa ML radi ok na Alerts. Mogu prebaciti na Banners pa mi pošalji mail, da vidim radi li na njemu.
Doduše to je Dell ali dobro radi. Kako vidim na SL nema te opcije, pa mogu i uključiti vanjski disk sa Mavericksom da vidim i na njemu.
Pričekaj par minuta.
MOŽE: I Maveriksa sam stavio na Banner.
04.11.2013 | 00:35
" Pokorno javljam" na oba se pojavi notifikacija i zvuk (Banners). Rade oba maila .
04.11.2013 | 00:42
Hvala.
04.11.2013 | 12:38
smayoo kaže:

....
Mail je quitan više puta, komp je rebootan više puta.

Može li možda još netko uz peru69 potvrditi da to ne radi (ili da radi) kod njega/nje?

Kod mene na istom MBP i ML (Mail.app) Notifikacije rade bez obzira izaberem li Inbox Only ili posebno konfigurirani Smart Mailbox.
04.11.2013 | 14:18
Promijenio sam kod sebe u Mailu sa Inbox Only na All mailboxes i čini mi se da mi sad javlja banner za svaki mail kojeg mail rules automatski prebacuju u neke druge foldere (potvrde da je moj mail pročitan i sl. gluposti za koje mi obavijest ni ne treba), ali ono što dolazi u inbox - ne.
04.11.2013 | 14:27
Ispravak. Izgleda da ipak prikazuje banner za sve dolazne mailove. Samo ne prikaže banner retroaktivno (ako sam ga probudio iz sleepa i mail kapne u inbox dok ja još utipkavam password na logon ekranu, neće mi pokazati banner nakon logona).
04.11.2013 | 14:55
Obzirom da imam dosta IMAP foldera na serveru i isto tako raznih filtera koji automatski sele iz inboxa u neke druge foldere, slozio sam si smart mailbox gdje sam odabrao samo odredjene server foldere (uz naravno Inbox) za koje me zanima Notifikacija. To mi dobro radi.
04.11.2013 | 22:55
Kod mene ne radi kako bi trebalo i smatram da jos treba peglati te notifikacije. Bolje to radi cak i na Windows masinama (new e-mail notifikacija).
04.11.2013 | 23:01
Da, kilavi to. Kod mene radi samo ako je u Mail.app podešeno "all mailboxes". Ni u jednom drugom slučaju. Možda ima veze s tim što imam definirane inbox rules...
04.11.2013 | 23:43
Ne bi smijelo imati veze. Pogotovo jer na iOS-u to uredno radi, a cine sve da potpuno unificiraju ta dva sustava.
Inace, neobicno za Apple, ali ajmo reci da je to "minority issue" sve dok nema vecih problema. Vjerojatno ce to popraviti u jednoj od slijedecih zakrpa.
04.11.2013 | 23:49
Kojoj sljedećoj zakrpi? Govorimo o 10.8.5. On je EOL. Hoćeš reći da je isti problem ostao i na 10.9?
05.11.2013 | 00:15
Aha, ti i nisi na Mavericksu nego na ML, sorry ne stignem sve pratiti.

Da, ali eto sada sam se pozabavio time ( s obzirom da kod drugih to nije problem pa me to kopkalo) pa sam dosao do ovog zakljucka:

- notifikacija sljaka bez problema na yahoo i gmail servisima, no ne i na exchange servisu (obicne imap i pop accounte nisam jos testirao)
- izgleda da je problem u sinkanju sa exchange serverom jer novi mailovi stizu sa delayem (testirao istovremeno na svim uredjajima), cudno je to da na iosu sync sa exchangeom sljaka izvanredno
- kakogod napravio sam filter za exchange da mi javlja notifikaciju i to sada sljaka ali sa delayem ( pola minute nakon sto iphone i MS Outlook zazvoni da je primio mail, javi se i Apple MAC mail)
05.11.2013 | 00:22
Sada radi i na Exchange-u (za one koji to koriste)...i u notifikacijama i banneri se pojavljuju na ekranu u desnom gornjem uglu. Vjerojatno je isti problem i sa nekim drugim servisima..
Problem delay-a pristiglih poruka ostaje.

Da ti nisi napisao da te to hebe, ja to ne bih ni primijetio....
Screen_Shot_2013_11_04_at_23.png
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 44 minuta
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO