Keychain problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Keychain problem

31.10.2013 | 08:43
Bok ljudi.
Imam problem sa Keychainom na 10.9, desetak aplikacija traži me lozinku za pristup "Local items" u Keychainu. Iz nekog razloga mi je je taj Keychain zaključan, a ne prihvaća mi login password. Probao sam First Aid i verify i repair Keychain i ništa. Nakon toga sam pokrenuo Recovery tamo resetirao Admin password ali ježi ga kad u Keychainu treba onaj stari password. Resetirao sam Keychain ali ništa se nije promjenilo.
Moje pitanje je što će se dogoditi ako pobrišem filove u
Home-Library-Keychain?
Ako napravim novog Usera i preselim sve što mi treba preko Shared foldera na taj novi account kakve su šanse da cu imati frku sa permissions?
31.10.2013 | 09:27
Općenit odgovor je - možda sve bude u redu, a možda use*eš motku nepovratno. Ovisi što si to točno radio da te traži keychain access za pristup lokalnim fajlama. Jesi li koristio filevault?
31.10.2013 | 10:16
Nisam, nemam potrebu za Filevaultom.
EDIT: ja kao User mogu normalno pristupati svemu, ali me traži Safari recimo traži tu lozinku, Messages itd.
31.10.2013 | 12:27
Dakle, prije ti je sve normalno radilo, a otkad si napravio upgrade na 10.9 traži te keychain access za pokretanje tako nekih aplikacija?
Da li je korisnik kojeg koristiš - administrator na stroju?
Da li se isti problem događa i s novim korisnikom kojeg kreiraš? Ako novi korisnik jest admin? A ako nije?
31.10.2013 | 13:10
Aplikacije same od sebe traže Password za "Local items". Par dana mi je sve ok radilo na 10.9 i onda je počelo zafrkavati, sa napomenom da sam u tih par dana koristio Mac možda ukupno 3 sata.

Da li je korisnik kojeg koristiš - administrator na stroju?

Je.

Da li se isti problem događa i s novim korisnikom kojeg kreiraš?

Ne, sve je ok na novom korisniku i kod supruge (postojeći user).

Kao jedina opcija mi se sad čini da prebacim sve preko Shared foldera na novog usera kao admina i ovog starog pobrišem. Tak ću vjerojatno izbjeć problem sa permissionima ili?
31.10.2013 | 14:03
ZA početak pokušaj nešto manje radikalno. Pokreni Disk Utility pa napravi repair permissions
31.10.2013 | 14:34
To sam prvo napravio.
31.12.2013 | 02:07
totalno me zanima keychain, jel može neko malo pojasniti,
koristim 1assword za sve passove čuvati, ali mi ovo djeluje jednostavnije i sigurnije, pogotovo što puno radim s ios ipadom i iphonom pa bi i to pomoglo za brže logiranje po svuda (osim u windozama).
31.12.2013 | 12:06
Keychain ne služi tome, odnosno ne možeš u njega spremati web passworde. Tamo su ti pohranjeni svi passwordi i identiteti od npr. maila, AFP remote diskova i sl.
31.12.2013 | 15:36
smayoo kaže:
Keychain ne služi tome, odnosno ne možeš u njega spremati web passworde. Tamo su ti pohranjeni svi passwordi i identiteti od npr. maila, AFP remote diskova i sl.

Ako se ne varam, od 10.9 i iOS7 keychain je i za te rabote...
31.12.2013 | 15:42
Aha, sorry, to nisam znao. Ja sam na 10.8. A i to silom. Da mogu, bio bi na 10.6.8 i dalje...
31.12.2013 | 19:57
Ja na starijem MacBook-u imam 10.7, svi web passwordi su tamo spremljeni, uključujući i onaj od Jabučnjaka…
31.12.2013 | 22:16
Aha, ali to samo ako koristiš Safari?
31.12.2013 | 22:27
paaa
meni je safari dosta lijep i efikasan na Macu.

Inače kjoristim na iOS uređajima 1password, a integrirano rješenje poput keychaina za generiranje i čuvanje apssova mi se jako sviđa.

ima neko neki tutorial i ima li neke garancije sigurnosti za čuvanje sveg?
naime, noćna mora mi je da zaboravim master password....

Da li novi iphone5S omogućava otključavanje keychaina s otiskom?
31.12.2013 | 22:33
smayoo kaže:
Aha, ali to samo ako koristiš Safari?

Tako je, samo ako koristiš Safari će spremati web passworde... U zadnje vrijeme sam malo isprobavao Chrome i primjetio sam da, iako ne sprema passworde, zna točno gdje su oni stvoreni u Safariju. Odem na neku stranicu, naprimjer Jabučnjak, i Chrome mi ponudi opciju da ubaci password iz keychaina... Taj Google sve "izšpijunira"...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 7 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?