MacPRO 2.1 clean install problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPRO 2.1 clean install problem

12.09.2013 | 12:06
Pozdrav svima, evo vec dva dana se mucim napravit clean install na svom macpro 2.1
Naime imao sam gore 10.6.8, updejtao na 10.7 bez problema, no odlucio napravit clean instal jer cu komp dati jednoj kolegici.

I tu nastaju problemi, digao sa USB sticka 10.7 instalaciju, pobrisao particiju i napravio novu osx journaled, pokrenuo instalaciju ... i sad instalacija svaki put stane nakon desetak minuta. Pomislio sam da nije do USB sticka no s njega sam vec instalirao. Probam sa DVDa ista stvar. Probao 10.6, 10.5 10.4 .. nista nece.
Neke instalacije mi javlja cannot install osx on this computer, neke nece ni pokrenut instalaciju, a neke samo stane u pola.

Sive diskove sam naravno izgubio no nasao na netu disk image, sprzio na disk sa disk utilityem ... nece ni krenut s njih instalacija.

Pomislio sam da nije problem u HDDu ... stavio sam drugi disk. Ista stvar.

Jel itko ima ikakvu ideju u cemu bi mogao bit problem?

U kompu je sve original kako je i kupljeno osim sto je dodano 2x2GB rama prije pet godina.

thnx.
12.09.2013 | 12:41
pa sobzirom što si sve naveo, iako si RAM dodavao prije 5 godina, da probaš sa manje RAM okinuti instalaciju? Recimo sa modulima koji su naknadno dodani? Čisto kao test
12.09.2013 | 13:22
Čisto da počnemo od trivijalnih osnova (jer ne bi bilo prvi put da je u tome problem):

1. To znaš, nadam se, da nije svejedno kakav je instalacijski paket OS-a? Ako OS nije retail, onda mora biti točno onaj koji je za tvoj hardware (sivi diskovi koje si dobio s kompom).

2. Mac Pro 2,1 je dolazio još s 10.4.9 tako da ti sigurno nije u ovom problem (ali pišem radi drugih koji će imati sličan problem pa čitati ovaj post kasnije), no uvijek treba paziti na to da retail verzija OS instalacije mora biti novija od one s kojom je originalno određeni Mac dolazio. Npr. na moj Mini late 2010 ne možeš instalirati OS 10.6.0 s retail DVD-a kojeg sam kupio godinu ranije.

3. Apple Hardware Test nisi zavrtio, pretpostavljam, jer si izgubio sive diskove s kojih se on pokreće. Ali trebao bi jer možda stvarno imaš hardverski problem - na tako starom stroju je to sigurno realna mogućnost. Ne radi ti bilo koji AHT, treba ti baš taj za baš taj model. Pa ti i dalje gubi sive diskove. Jbt... Jesi kad izgubio prometnu od auta?
12.09.2013 | 14:40
Izvadio memoriju koju sam naknadno dodao i prosla instalacija.
Nevjerovatno.

Jedino sto nisam mogao instalirat 10.7 jer treba minimalno 2GB, a original je 2.1 dosao sa 1GB, pa sam stavio 10.6

Nakon instalacije vratio memoriju i sve radi ok.

A sto se tice izgubljenih sivih diskova. Imam sve od tog kompa, kutiju, uputstva, naljepnice ...sve osim diskova za koje sam definitivno siguran da sam nekome posudio a ne mogu se sjetit kome.
12.09.2013 | 15:12
Ha, jbg... Mene sprdaju što ja sve zapisujem kad nekom posudim, ali radim to baš zato da mi se više ne dogodi ovo što i tebi. Ja sam na isti način ostao bez 2-3 jako drage knjige.
12.09.2013 | 15:21
Mr_Orange kaže:
Izvadio memoriju koju sam naknadno dodao i prosla instalacija.
Nevjerovatno.

bitno da je prošlo
12.09.2013 | 18:12
smayoo kaže:
Ha, jbg... Mene sprdaju što ja sve zapisujem kad nekom posudim, ali radim to baš zato da mi se više ne dogodi ovo što i tebi. Ja sam na isti način ostao bez 2-3 jako drage knjige.

Knjige su bile drage jer ih ne možeš kupiti ili su sentimentalne prirode?
12.09.2013 | 18:22
Danas - oboje. Tada - nijedno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 44 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO