MacPRO 2.1 clean install problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPRO 2.1 clean install problem

12.09.2013 | 12:06
Pozdrav svima, evo vec dva dana se mucim napravit clean install na svom macpro 2.1
Naime imao sam gore 10.6.8, updejtao na 10.7 bez problema, no odlucio napravit clean instal jer cu komp dati jednoj kolegici.

I tu nastaju problemi, digao sa USB sticka 10.7 instalaciju, pobrisao particiju i napravio novu osx journaled, pokrenuo instalaciju ... i sad instalacija svaki put stane nakon desetak minuta. Pomislio sam da nije do USB sticka no s njega sam vec instalirao. Probam sa DVDa ista stvar. Probao 10.6, 10.5 10.4 .. nista nece.
Neke instalacije mi javlja cannot install osx on this computer, neke nece ni pokrenut instalaciju, a neke samo stane u pola.

Sive diskove sam naravno izgubio no nasao na netu disk image, sprzio na disk sa disk utilityem ... nece ni krenut s njih instalacija.

Pomislio sam da nije problem u HDDu ... stavio sam drugi disk. Ista stvar.

Jel itko ima ikakvu ideju u cemu bi mogao bit problem?

U kompu je sve original kako je i kupljeno osim sto je dodano 2x2GB rama prije pet godina.

thnx.
12.09.2013 | 12:41
pa sobzirom što si sve naveo, iako si RAM dodavao prije 5 godina, da probaš sa manje RAM okinuti instalaciju? Recimo sa modulima koji su naknadno dodani? Čisto kao test
12.09.2013 | 13:22
Čisto da počnemo od trivijalnih osnova (jer ne bi bilo prvi put da je u tome problem):

1. To znaš, nadam se, da nije svejedno kakav je instalacijski paket OS-a? Ako OS nije retail, onda mora biti točno onaj koji je za tvoj hardware (sivi diskovi koje si dobio s kompom).

2. Mac Pro 2,1 je dolazio još s 10.4.9 tako da ti sigurno nije u ovom problem (ali pišem radi drugih koji će imati sličan problem pa čitati ovaj post kasnije), no uvijek treba paziti na to da retail verzija OS instalacije mora biti novija od one s kojom je originalno određeni Mac dolazio. Npr. na moj Mini late 2010 ne možeš instalirati OS 10.6.0 s retail DVD-a kojeg sam kupio godinu ranije.

3. Apple Hardware Test nisi zavrtio, pretpostavljam, jer si izgubio sive diskove s kojih se on pokreće. Ali trebao bi jer možda stvarno imaš hardverski problem - na tako starom stroju je to sigurno realna mogućnost. Ne radi ti bilo koji AHT, treba ti baš taj za baš taj model. Pa ti i dalje gubi sive diskove. Jbt... Jesi kad izgubio prometnu od auta?
12.09.2013 | 14:40
Izvadio memoriju koju sam naknadno dodao i prosla instalacija.
Nevjerovatno.

Jedino sto nisam mogao instalirat 10.7 jer treba minimalno 2GB, a original je 2.1 dosao sa 1GB, pa sam stavio 10.6

Nakon instalacije vratio memoriju i sve radi ok.

A sto se tice izgubljenih sivih diskova. Imam sve od tog kompa, kutiju, uputstva, naljepnice ...sve osim diskova za koje sam definitivno siguran da sam nekome posudio a ne mogu se sjetit kome.
12.09.2013 | 15:12
Ha, jbg... Mene sprdaju što ja sve zapisujem kad nekom posudim, ali radim to baš zato da mi se više ne dogodi ovo što i tebi. Ja sam na isti način ostao bez 2-3 jako drage knjige.
12.09.2013 | 15:21
Mr_Orange kaže:
Izvadio memoriju koju sam naknadno dodao i prosla instalacija.
Nevjerovatno.

bitno da je prošlo
12.09.2013 | 18:12
smayoo kaže:
Ha, jbg... Mene sprdaju što ja sve zapisujem kad nekom posudim, ali radim to baš zato da mi se više ne dogodi ovo što i tebi. Ja sam na isti način ostao bez 2-3 jako drage knjige.

Knjige su bile drage jer ih ne možeš kupiti ili su sentimentalne prirode?
12.09.2013 | 18:22
Danas - oboje. Tada - nijedno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 2 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO