OS 10.5.8 i browseri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OS 10.5.8 i browseri

04.09.2013 | 14:36
Imam vjerojatno jednostavan problem, koji neznam riješiti

radim na Macbook-u, i imam OS 10.5.8, i koristim Safari. Na nekom web-u ima glitch, i nešto ne radi u Safari-ju, pa su mi savjetovali da koristim Operu, Mozillu ili Googlechrome - od kojih ni jedan ne radi. Zapravo, instalirao sam Operu i Mozillu Firefox, oboje za 10.5.8. i kod pokretanja kaže ' nemere ', end quote

Molio bih za preporuku browsera koji bi mogao raditi, ili savijet kako da riješim stvar...

hvala
04.09.2013 | 14:39
A šta ne radi u Safariu?
04.09.2013 | 14:40
Jeli Macbook PPC ili Intel?
04.09.2013 | 14:45
@ Borostef na stranici odesk.com ne prolazi apliciranje za posao, javlja error for xy member... kažu da je glitch, koji probaju riješiti... sumnjam da se time pretjerano bave...

@ jmirakul 2.2 GHz Intel Core 2 Duo
04.09.2013 | 14:58
A sta ti tocno napise kad pokusas pokrenuti Mozillu ili operu? Opisi malo taj "Nemere..."
04.09.2013 | 15:20
evo, prikaže ovo dole...
Picture_2-bf2f5b078b5061428f5d69d467588aa4.png
04.09.2013 | 15:35
ja ne bi baš rekao da je ovo problem browsera, mislim da oni moraju malo prilagoditi na svojem kraju komatibilnost sa svim verzijama browsera.

dakle isti error u svim vrstam browsera?
04.09.2013 | 15:43
rusty kaže:
ja ne bi baš rekao da je ovo problem browsera, mislim da oni moraju malo prilagoditi na svojem kraju komatibilnost sa svim verzijama browsera.

dakle isti error u svim vrstam browsera?

da, to su i oni rekli... no, kako problem očito postoji već neko vrijeme čini mi se da taj problem neće riješiti tako brzo, i zato su mi i predložili da koristim neki drugi browser ( Google Chrome ili Mozilla ).
Probao sam instalirati Mozillu i Operu, i iako piše da će raditi na 10.5.8 - javlja da ' you cannot use this version of Firefox with this version of os '
Picture_3-588c6d8e126f6ebedff478ff15c60908.png
04.09.2013 | 15:48
Meni na 10.6.6 radi bez problema sa Safarijem. Možda bi trebao dići na 10.6 SL. Dosta stvari i to novijih, vidim po forumima, radi samo od 10.6 na više.
04.09.2013 | 15:57
jzelko kaže:
Meni na 10.6.6 radi bez problema sa Safarijem. Možda bi trebao dići na 10.6 SL. Dosta stvari i to novijih, vidim po forumima, radi samo od 10.6 na više.

ok, kako da upgrade-am sistem ?
nadam se da mi postojeće aplikacije neće prestati raditi, niti da ih trebam ponovo instalirati...
04.09.2013 | 16:06
to provo dobro provjeri da li sve provjereno radi. Napravi snapshoot (backup) cijelog postoječeg stanja na disku i tek onda idi na 10.6+ upgrade.

Ako razmišljaš o upgradeu sada dolazi na red pitanje koji macbook imaš? Treba vidjeti da li je komatibilan za rad sa SLom (10.6)
04.09.2013 | 17:59
cekaj,ako je MacBook,onda sigurno ide Snow,cak i Lion(min 2Gb rama-a)..ako neces da menjas Os(mada ne znam sto ne bi:)..probaj browser 'iCab'(zadnja verzija od 02.09.2013)...ja ga obozavam na starom PowerBook G4....,a radi i na Intel Mac odlicno...
www.icab.de/dl.php
04.09.2013 | 18:55
Provjerio na njihovim stranicama i radi od Tigra 10.4. Prema tome vjerovatno imaš neku blokadu za određene stranice.
Pišu da je kompatibilan sa Chromeom, ali meni radi i Safari i Firefox.
05.09.2013 | 12:58
jzelko kaže:
Provjerio na njihovim stranicama i radi od Tigra 10.4. Prema tome vjerovatno imaš neku blokadu za određene stranice.
Pišu da je kompatibilan sa Chromeom, ali meni radi i Safari i Firefox.

zapravo bi bilo najlakše ako je do neke blokade kod mene... pogledati ću u postavkama Safarija...
također, probati ći instalirati Chrome... prije nego počnem prčkati po upgradeima...

da, i probati ći iCab

hvala, javim jel riješeno
05.09.2013 | 13:43
upravo probao sa iCab, isto
05.09.2013 | 16:00
jbg...a zasto lepo ne zgazis taj MB sa Snow Leopardom,ili Lionom...i sve ces da resis....
05.09.2013 | 16:52
vjerojatno je dobra ideja, ali nemam pojma kako se instalira os
pretpostavljam da se disk mora formatirati, i sve aplikacije će otići u vjetar... ili kroz prozor...

amsterdamxxx kaže:
jbg...a zasto lepo ne zgazis taj MB sa Snow Leopardom,ili Lionom...i sve ces da resis....
05.09.2013 | 17:21
Ma ne. Nisu ti to windoze. Nije zgoreg da napraviš time machine backup na vanjski disk, za svaki slučaj, ali u principu kod instalacije 10.6 samo odaberi opciju upgrade (ne clean install) i peglaj. Nakon što se instalira 10.6, možda će ti neke aplikacije odbiti pokrenuti dok ih ne ažuriraš pa eventualno za neke koje su ti baš važne provjeri prije nego kreneš u to da li su 10.6 kompatibilne, ili imaju update koji je 10.6 kompatibilan.
09.09.2013 | 20:47
smayoo kaže:
Ma ne. Nisu ti to windoze. Nije zgoreg da napraviš time machine backup na vanjski disk, za svaki slučaj, ali u principu kod instalacije 10.6 samo odaberi opciju upgrade (ne clean install) i peglaj. Nakon što se instalira 10.6, možda će ti neke aplikacije odbiti pokrenuti dok ih ne ažuriraš pa eventualno za neke koje su ti baš važne provjeri prije nego kreneš u to da li su 10.6 kompatibilne, ili imaju update koji je 10.6 kompatibilan.

hvala ti za savjet, tako ću i napraviti
23.09.2013 | 14:54
evo, problem riješen hvala za savijete
frend mi je instalrao 10.6, i sad je dignut na 10.6.8
nisam još stigao probati s browserima, javiti ću kad probam što i kako radi...

u procesu updrade-a frend je primjetio da mi je baterija napuhnuta, i savjetovao je da ju pod hitno izvadim jer navodno ima slučajeva da eksplodira

sad tražim zamjensku ( A1185, 55 Wh ) na ebay-u... pogledat ću i ovdje oglase, i na njuškalu
23.09.2013 | 15:00
uuu to definitivno sredi asap
23.09.2013 | 15:41
Ne kupij bateriju s Njuškala jer nemaš nikakve garancije, a skuplja je nego ista takva na e-bayu barem duplo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 44 minuta
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO