Snow leopard na MBair koji je stigao s Lionom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Snow leopard na MBair koji je stigao s Lionom

17.06.2013 | 15:57
Konkretan problem, koji je pomalo specifičan. Dakle, jedan program koji je dosad postojal samo za piceke (za procjenu štete na vozilima) je preseljen u domenu web preglednika. Huri, hura, poveselih se, sad bum to mogel raditi i na svojem macbook airu!
Ali, ne lezi vraže! U trenutku kad dođe do same procjene s grafikom dijelova, program traži Javu. I stvar ne radi ni na Lionu, ni na ML-u (10.8.4 sa svim updateima i javom 7-21 koja je najnovija). Na picekima radi s tom istom javom 7-21 (jasno da nije ista, jer je jedna za prozore, druga za OSX, ali isti release). Smayoo je testiral stvar kod sebe na 10.6.8 i stvar radi! Mogu to povrtditi, jer sam klincima uzel minija, na externi disk instaliral 10.6.8 i stvar šljaka!
I sad kreće moje pitanje: ima li itko konkretna saznanja i još konkretnije upute kako na MBair (thunderbolt, mid2011.) instalirati 10.6.8? Komp je isporučen s Lionom, dakle klasična instalacija ne prolazi. Probal sam dignuti 10.6.8 s onog externog diska, ali ne ide. Krene, ekran posivi i sve se zavrti, ali nakon toga pocrni; pretpostavljam da 10.6.8 ne zna za ovu grafiku i nema odgovarajući drajver za nju.
Smayoo je preporučil Virtualbox, ali veli da 10.6 retail na njemu ne bude radil. E sad, ne da mi se skidati s torrenta hackirani 10.6 jer opet nema jamstava da to bude radilo.
Dakle, ima li tko ideju kako preko virtualije ubaciti na moj mbair 10.6 koji bi normalno povukel sve update na 10.6.8?
Da, znam, mogu gore puknuti prozore, ali to ne bih činio iz xyz razloga...
Hvala unaprijed,
17.06.2013 | 16:10
evo primjer koji ti imaš.

treba externi display da bi se prošlo dalje nakon što ekran se zacrni. uključen je i pripadajući kext koji je potrebno postaviti. Dakle sve si dobro napravio samo ti treba externi display za završiti patchiranje i podmetnuti kext i to bi trebalo biti to.

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1352079
17.06.2013 | 16:25
Ok, fala! Tražil sam po netu, ali sam se previše usredotočil na virtaulbox pa mi je ovo promaklo!
17.06.2013 | 18:24
Meni je @rusty zakon!
+1 gore!
17.06.2013 | 18:42
e baš si me nasmijao @zabac. Vi ste svi meni super +11 svima (da mogu)
17.06.2013 | 18:50
+1 i od mene,mada me se ne tiče tema.Stvarno je korisnik @rusty uvjek na raspolaganju...polako se pretvara u smayoo_u
17.06.2013 | 19:04
a jaoooo gdje sam ja od ove Mac elite... ali ako mogu pomoći naravno.
17.06.2013 | 19:17
Također +1 @rusty.
Definitivno najbolja korisnička podrška
17.06.2013 | 21:05
Jbg, sad si zvjezta ovog posta.
Inaće, meni je ovaj (i/ili ovakvi) forumi super jer svi (večina) rade volonterski. Kad nema materjalne koristi (osim ovakve duhovne), tada forum (ili pomoć korisnicima) funkcionira i nitko nikoga je zaj... namjerno (možda iz neznanja, ali to brzo par vas/nas ispravi).
Ima stara: "U zemlji slijepih, jednookoi je kralj."
17.06.2013 | 21:19
To sam gledao za novog minija koji je došao sa ML, ali sam našao samo da može instalirati Server verziju SL uz malo podešavanja. Onda nativno radi na novom miniju. Nije mi se dalo igrati, ali mislim da ide i ta opcija i na MacBook i ostalo. Nisam provjeraval.
Ovo kaj veli rusty nisam našao do sada, treba probat !
17.06.2013 | 22:52
Prije dva mjeseca sam čisto radi probe s internetskih prostranstava skinuo SL 10.6.x verziju koju sam bez problema instalirao na minija iz 2011, i update na 10.6.8 je prošao potpuno glatko.
17.06.2013 | 23:21
Rusty, i od mene +1!
18.06.2013 | 14:17
Da se i ja pridružim, kad mi je trebala pomoć brzo sam ju dočekao
Rusty, i od mene +1!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.06.2013 | 14:40
Evo i od mene jubilarna 40!
18.06.2013 | 22:17
Evo tutorial za instalaciju Snow Leoparda na novi Mini. : www.fatheaddesign.com/659/installing-os-...-7-yes-its-possible/
Imam iMac sa SL pa bih mogao probati, samo moram malo proučiti da nešto ne zeznem.
18.06.2013 | 22:18
I ja sam imao sličan problem sa Javom, na kraju sam morao stavio Windowse u virtualku.
Zanima me da li se navedeni tutorial odnosi samo na MBAir ili ide i na MBPro 8,1 (2011).?
19.06.2013 | 22:06
Pa probaj. Ne moraš nužno prepeglati funkcionalni OS na glavnom disku. Uštekaj neki vanjski pa na njega napravi pokušaj instalacije.
21.06.2013 | 23:29
Čim uhvatim vremena, tamo negdje u jesen.
23.06.2013 | 23:41
rusty kaže:
evo primjer koji ti imaš.

treba externi display da bi se prošlo dalje nakon što ekran se zacrni. uključen je i pripadajući kext koji je potrebno postaviti. Dakle sve si dobro napravio samo ti treba externi display za završiti patchiranje i podmetnuti kext i to bi trebalo biti to.

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1352079

Evo, konačno sam smogao vremena i probal po uputama. Napravil sam to na onom eksternom hardu, bez drugog monitora. Tam sam ubacil one kextove, popravil permissione i onda spojil disk s airom i digel OSX. Proradilo je od prve, slika je tu. Ima nekih problema (recimo, ne poznaje trackpad kao takav, ali klik na njemu radi i onaj običan scroll; multitouch gestures ne rade), ali to je zanemarivo. I da, sad mi onaj program šljaka za procjene, tako da si me spasil!
Fala još jednom, mogu potvrditi da ovo radi.

I da je 10.6.8 zadnji pravi OSX, bojim se, ali to je za neku drugu temu!

PS. Da ne spominjem da mi je ovo otvorilo mogućnost korištenja nekih PPC aplikacija, jer 10.6 podržava rosettu!
23.06.2013 | 23:48
nice
30.12.2013 | 20:10
Ja sam imao sličan problem kao Djuro genijalac koji me izluđivao. Problem je bio u Javi 7. Na kraju sam uspio riješiti problem, pa ukoliko još nekome zatreba:
Izbrisati Java 7 iz sistema
Skinuti Java SE 6 sa ovog linka
Slijediti upute i terminal kobasice sa ovog linka

Nisam stručnjak ali meni je ovo pomoglo.
30.12.2013 | 22:19
Renzo kaže:
Ja sam imao sličan problem kao Djuro genijalac koji me izluđivao. Problem je bio u Javi 7. Na kraju sam uspio riješiti problem, pa ukoliko još nekome zatreba:
Izbrisati Java 7 iz sistema
Skinuti Java SE 6 sa ovog linka
Slijediti upute i terminal kobasice sa ovog linka

Nisam stručnjak ali meni je ovo pomoglo.

Sve navedeno vrijedi i za Mavericks. Java 6 SE (Apple) normalno radi na Mavericksu.
31.12.2013 | 09:19
Ah da, to sam i pisao za Mavericks.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 20 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, smayoo, Anonimci (470)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO