17.06.2013 | 15:57
Konkretan problem, koji je pomalo specifičan. Dakle, jedan program koji je dosad postojal samo za piceke (za procjenu štete na vozilima) je preseljen u domenu web preglednika. Huri, hura, poveselih se, sad bum to mogel raditi i na svojem macbook airu!
Ali, ne lezi vraže! U trenutku kad dođe do same procjene s grafikom dijelova, program traži Javu. I stvar ne radi ni na Lionu, ni na ML-u (10.8.4 sa svim updateima i javom 7-21 koja je najnovija). Na picekima radi s tom istom javom 7-21 (jasno da nije ista, jer je jedna za prozore, druga za OSX, ali isti release). Smayoo je testiral stvar kod sebe na 10.6.8 i stvar radi! Mogu to povrtditi, jer sam klincima uzel minija, na externi disk instaliral 10.6.8 i stvar šljaka!
I sad kreće moje pitanje: ima li itko konkretna saznanja i još konkretnije upute kako na MBair (thunderbolt, mid2011.) instalirati 10.6.8? Komp je isporučen s Lionom, dakle klasična instalacija ne prolazi. Probal sam dignuti 10.6.8 s onog externog diska, ali ne ide. Krene, ekran posivi i sve se zavrti, ali nakon toga pocrni; pretpostavljam da 10.6.8 ne zna za ovu grafiku i nema odgovarajući drajver za nju.
Smayoo je preporučil Virtualbox, ali veli da 10.6 retail na njemu ne bude radil. E sad, ne da mi se skidati s torrenta hackirani 10.6 jer opet nema jamstava da to bude radilo.
Dakle, ima li tko ideju kako preko virtualije ubaciti na moj mbair 10.6 koji bi normalno povukel sve update na 10.6.8?
Da, znam, mogu gore puknuti prozore, ali to ne bih činio iz xyz razloga...
Hvala unaprijed,