Lag na Mac mini-ju ( Expose)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lag na Mac mini-ju ( Expose)

07.06.2013 | 13:18
Pozdrav,

prijatelj ima mac minija i zamolio me da dodem pogledat jer mu uzasno trza expose. MIslili smo da je do rama jer se dosta mucio s 4 gb( vrtio je 3d modeling CAD sustave preko parrallelsa) pa smo zakljucili kupit jos jednu plocicu od 8 gb, nos, ubacili smo ju, i nakon upgradea je jos uvijek trzalo ( sada bez uplajenih paralelsa ni ista)

Probali smo i preko terminala smanjit brzinu animacije ali eto samno uspori/ubrza animaciju ali se lag jos uvijek osjetno primjeti.

Kakav prijedlog?

Hvala na pomoci
07.06.2013 | 14:01
Što točno znači "lag"? Pri kojoj točno operaciji (show all windows? show desktop? ...) se dogodi što (trzava animacija, ili je glatka animacija samo prođe par sekundi prije nego započne, ili...)?

Koji OS?

Activity Monitor otvori pa pogledaj kakvo je zauzeće CPU i RAM? Da li swapa RAM? Da nema Safari memory leak kao što su se već neki žalili?
07.06.2013 | 18:07
KAd je Mini u slobodnom padu. LOL
08.06.2013 | 17:02
Lag kao trzanje dok se expose odvija, odnosno prozori odmicu, kada odem do njega cu snimit mobitelom pa stavit na youtube nemam kako drugacije objasnit :/

trzava animacija ubiti

ML 10.8.4

Proguglat cu ovaj safari memory leak
08.06.2013 | 21:27
Mislim da imaš problem s memorijom,probaj izvaditi pločicu od 2 GB a ostavi samo jednu od 8 GB! Evo ti jedno moje iskustvo.Dok sam imao starog minija zamjenio sam 4 GB rama (1333Mhz) za dvije pločice od svaka po 4 GB rama.Obje su memorije bile og HP_a ali sam vidio da nisu potpuno identične.Uglavnom su bile od dvije kompanije ali su obje imale naljepnice HP_a.
Meni je slika divljala i trzala kad sam imao samo deskop upaljen,nakon toga sam zatražio da mi zamjeni bilo koju pločicu od te dvije,tako da imam dvije potpuno iste.Nakon te zamjene nisam imao problema,pa mi se čini da je mini dosta osjetljiv na različitost memorije,mada one mogu biti istih karakteristika.
Moguće da ti je prije trzala slika zbog premalo memorije za te programe,a sad ti trza jer ti tih 10 GB ne radi usklađeno.
09.06.2013 | 01:30
ok, budem probao sutra ako prodem do njega pa javim
09.06.2013 | 22:54
stefanjos kaže:
ok, budem probao sutra ako prodem do njega pa javim

Koji mini i koji monitor, tj, koja rezolucija je na njemu?

Ja kad spojim 30'' na MBP 7.1 s NVIDIA 320m isto imam problema s mission controlom i tim animacijama. Nije stvar u ramu (imam 16 GB), nego u grafickoj.
19.11.2013 | 16:24
Evo nakon vise od 5 mjeseci problem je rijesen, prijatelj je cak zapostavio mini i koristio samo ipad, ali kada je izasao mavericks mislio je da ce to rijesiti problem. Naime nije pomoglo, zapravo se pogorsalo. Ispada da sam i ja imo isti problem ali sam potpuno zaboravio. Glavni krivac bio je AUTOCAD for Mac. Nasao je neki thread gdje kaze da samo treba ukljuciti i iskljucit autocad. I eto sada radi sve kako treba. I kaze da leti
19.11.2013 | 19:08
Cisto onako iz znatizelje, sto znaci ukljuciti/ iskljuciti AutoCad? Koji postupci se kriju iza toga?
19.11.2013 | 19:14
znaci greska dode kada se radi u autocadu i neki put nesto valjda zastane, pa dobijemo uzasni lag. samo ga treb ponovno pokrnueti( ukljuciti) i quitati(izgasiti) i to se cini rijesava problem
20.11.2013 | 06:28
Meni zvuci kao da je u pitanju swap na disk jer nema dovoljno memorije dok je Autocad aktivan.
20.11.2013 | 07:29
Hm, možda treba aparate u kući paliti nekim redom da se dobije željeni efekt. LOL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 27 minuta
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?