Lag na Mac mini-ju ( Expose)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lag na Mac mini-ju ( Expose)

07.06.2013 | 13:18
Pozdrav,

prijatelj ima mac minija i zamolio me da dodem pogledat jer mu uzasno trza expose. MIslili smo da je do rama jer se dosta mucio s 4 gb( vrtio je 3d modeling CAD sustave preko parrallelsa) pa smo zakljucili kupit jos jednu plocicu od 8 gb, nos, ubacili smo ju, i nakon upgradea je jos uvijek trzalo ( sada bez uplajenih paralelsa ni ista)

Probali smo i preko terminala smanjit brzinu animacije ali eto samno uspori/ubrza animaciju ali se lag jos uvijek osjetno primjeti.

Kakav prijedlog?

Hvala na pomoci
07.06.2013 | 14:01
Što točno znači "lag"? Pri kojoj točno operaciji (show all windows? show desktop? ...) se dogodi što (trzava animacija, ili je glatka animacija samo prođe par sekundi prije nego započne, ili...)?

Koji OS?

Activity Monitor otvori pa pogledaj kakvo je zauzeće CPU i RAM? Da li swapa RAM? Da nema Safari memory leak kao što su se već neki žalili?
07.06.2013 | 18:07
KAd je Mini u slobodnom padu. LOL
08.06.2013 | 17:02
Lag kao trzanje dok se expose odvija, odnosno prozori odmicu, kada odem do njega cu snimit mobitelom pa stavit na youtube nemam kako drugacije objasnit :/

trzava animacija ubiti

ML 10.8.4

Proguglat cu ovaj safari memory leak
08.06.2013 | 21:27
Mislim da imaš problem s memorijom,probaj izvaditi pločicu od 2 GB a ostavi samo jednu od 8 GB! Evo ti jedno moje iskustvo.Dok sam imao starog minija zamjenio sam 4 GB rama (1333Mhz) za dvije pločice od svaka po 4 GB rama.Obje su memorije bile og HP_a ali sam vidio da nisu potpuno identične.Uglavnom su bile od dvije kompanije ali su obje imale naljepnice HP_a.
Meni je slika divljala i trzala kad sam imao samo deskop upaljen,nakon toga sam zatražio da mi zamjeni bilo koju pločicu od te dvije,tako da imam dvije potpuno iste.Nakon te zamjene nisam imao problema,pa mi se čini da je mini dosta osjetljiv na različitost memorije,mada one mogu biti istih karakteristika.
Moguće da ti je prije trzala slika zbog premalo memorije za te programe,a sad ti trza jer ti tih 10 GB ne radi usklađeno.
09.06.2013 | 01:30
ok, budem probao sutra ako prodem do njega pa javim
09.06.2013 | 22:54
stefanjos kaže:
ok, budem probao sutra ako prodem do njega pa javim

Koji mini i koji monitor, tj, koja rezolucija je na njemu?

Ja kad spojim 30'' na MBP 7.1 s NVIDIA 320m isto imam problema s mission controlom i tim animacijama. Nije stvar u ramu (imam 16 GB), nego u grafickoj.
19.11.2013 | 16:24
Evo nakon vise od 5 mjeseci problem je rijesen, prijatelj je cak zapostavio mini i koristio samo ipad, ali kada je izasao mavericks mislio je da ce to rijesiti problem. Naime nije pomoglo, zapravo se pogorsalo. Ispada da sam i ja imo isti problem ali sam potpuno zaboravio. Glavni krivac bio je AUTOCAD for Mac. Nasao je neki thread gdje kaze da samo treba ukljuciti i iskljucit autocad. I eto sada radi sve kako treba. I kaze da leti
19.11.2013 | 19:08
Cisto onako iz znatizelje, sto znaci ukljuciti/ iskljuciti AutoCad? Koji postupci se kriju iza toga?
19.11.2013 | 19:14
znaci greska dode kada se radi u autocadu i neki put nesto valjda zastane, pa dobijemo uzasni lag. samo ga treb ponovno pokrnueti( ukljuciti) i quitati(izgasiti) i to se cini rijesava problem
20.11.2013 | 06:28
Meni zvuci kao da je u pitanju swap na disk jer nema dovoljno memorije dok je Autocad aktivan.
20.11.2013 | 07:29
Hm, možda treba aparate u kući paliti nekim redom da se dobije željeni efekt. LOL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 17 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, IgorD, m@xym, Riba, smayoo, ZeljkoB, Anonimci (336)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO