Iphoto mi nije povukao sve slike sa photo stream-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphoto mi nije povukao sve slike sa photo stream-a

02.06.2013 | 13:04
totalni sam novak u mac svijetu i jucer sam pokusao prebaciti preko I Photo slike sa mobitela u mac mini,međutim povukao je samo 14 slika od njih preko 150, ima tko ideju zasto?
02.06.2013 | 16:47
navodno photo stream skuplja i prebacuje samo slike koje su napravljene u zadnjih 30 dana...bezveze...
02.06.2013 | 17:22
Ja nisam nikad uključuo tu opciju jer mi je bezveze. Kad trebam prebaciti slike na Maca spojim iPhone ili ubacim SD karticu iz fotoaparata i slike prebacim sa Image Capture aplikacijom. Može se i direktno sa iPhoto, zavisi što se želi. Ja prvo prebacim slike, pa ih selektiram i obradim i tek onda ubacim u iPhoto.
02.06.2013 | 17:22
to je točno. Dakle Stream zadržava slike ne straije od 30 dana i/ili ne više od 1000 kom. Sa kojeg točno mobitela prebacuješ slike? Ako ti je povukao samo 14 od njih 150 to nema veze sa datumima ili koliko su stare slike.

Objasni točno što si radio i koji je mobitel u igri pa ćemo i lakše odrediti gdje je evenutualno nastao problem.
02.06.2013 | 18:31
Da vidio sam da nejde preko 1000 slika,samo na iPhone imam 1000 a na iPhoto u miniju 865 slika? Na airu imam isto 1000 slika,kao i na iPadu?
02.06.2013 | 20:18
imam Iphone 4
i htio bi slike prebaciti u mac mini ali da mi ostanu i dalje u mobitelu...jer sam cuo da se lako moze zeznut i ostat bez slika
02.06.2013 | 20:44
šta je ljudima toliko problem napisati malo opširnije problem koji imaju? Mihael ajde malo detaljnije napiši kakva ti je trenutno situacija. Da li si već prebacio slike pa sada radiš nadopunu ili što? Da li imaš složeno sve to po albumima, ili eventima ili kako već? Da li si pustio dovoljno dugo da se sve sa Strema povuče lokalno u iPhoto? Da li si probao odabrati "import from iPhone" opciju i što se dogodi u tom trenutku? Da li to radiš preko wifi-a ili kabelom?

Što misliš zašto je tako malo odgovora na ovu temu? Zato jer ne daješ dovoljno informacija kako bi opisao problem, pa ispada da te boli ona stvar, a onda i drugi na taj način reagiraju nazad.

6 postova do sada a sve skupa cca 60 riječi u dva topic na forumu. Ajde se malo potrudi pa možda i riješimo ovaj problem.
02.06.2013 | 21:20
napisao sam u prvom postu da mi je iphoto povukao jako malo slika...cca 10 od 150...a htio bi sve slike iz Iphone 4 staviti u komp...a posto imam mac mini tek 5-6 dana molio bih da imas malo vise obzira posto mi je sve ovo spansko selo

hvala ti
02.06.2013 | 21:50
na skoro sva pitanja si mogao odgovoriti, ali nisi niti na jedno. 10-150 slika je povukao kako, kabelom, wifi? u mobitelu te slike imaš gdje u Camera roll ili si već napravio neke albume (ne vjerujem jer to radiš preko iPhoto, ali svejedno pitam)?

Znam da ti je špansko selo, a ja imam obzira koliko hoćeš, ali ti i dalje ne daješ dovoljno informacija. Misliš da bi ti odgovarao i nastojao pomoći da nemam obzira i da nam nije svima u interesu pomoći novim apple korisnicima?

Nemoj se uvrijediti ali ti samo pokušavam pomoći
02.06.2013 | 21:55
kako?pa upalio sam photo stream i samo se prebacilo....preko wifi
imam slike i u camera roll i photo stream jos 3 foldera(albuma)
02.06.2013 | 22:07
Klikni u docku na launchpad(ima sliku rakete) tad klikni na other kao na ovoj slici

Onda kad ti se otvori novi prozor klikni na image capture i s njim prebaci sve na mini.

02.06.2013 | 22:21
Ako samo hočeš prebaciti s photo stream,onda ti treba vremena da se slike preko wi fi prebace.Slika ima oko 2-3 mb a sve zavisi kako ti je brz wi fi.Ako si vidio 14 slika u photo streamu,onda pogledaj tamo ponovo nakon 15 minuta i vidjet češ da ih je više.Ne gasi wi fi konekciju na iPhone dok se sve slike ne prebace.
02.06.2013 | 22:34
definitivno treba pustiti da photo stream na iphonu pokupi sve slike iz Camera roll. Sve što je u streamu će se kroz neko vrijeme "spustiti" u iPhoto stream, te ćeš nakon toga moći bez problema to raspodijeliti u albume u koje želiš.
02.06.2013 | 22:36
cariblanco kaže:
Klikni u docku na launchpad(ima sliku rakete) tad klikni na other kao na ovoj slici

Onda kad ti se otvori novi prozor klikni na image capture i s njim prebaci sve na mini.

ovaj nacin mi se svidja...jer to kao da radi "copy paste"

a nebi htio da ostanem bez slika u mobitelu

a sto se tice photo stream...cijeli dan je upaljen i mob i wifi i prebacile su se samo te slike....
02.06.2013 | 22:58
Zatvori iPhoto i spoji iPhone s minijem preko usb kabla.Kad se iPhone spoji trebao bi se dići i iPhoto,ako se ne digne,podigni ga ručno.Tad će iPhoto pročitati sve slike koje imaš na telefonu a nisu u iPhoto i bude ti ponudio import.Klikni na import a kad bude prijenos slika gotov,bude te pitao iPhoto da li želiš te slike na telefonu zadržati ili obrisati...ti odaberi keep photos i to je sva mudrost.
03.06.2013 | 00:08
tnx...sutra javim kako je proslo.....
03.06.2013 | 18:28
savrseno urađeno...hvala svima na pomoći
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 3 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds