Cudan problem sa MacPro i Lan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cudan problem sa MacPro i Lan

24.03.2013 | 21:11
desava mi se zadnjih dana,da mi odjednom blokira Net....i kad proverim u Network,uredno prikazuje da sam konektovan,i posle klika na 'Renew DHCP Lease'ostane mi ista Ip adresa,i net odmah proradi....da dodam da su mi za to vreme par uredjaja uredno na netu,i na njima nema blokada....
25.03.2013 | 20:46
Interesantno,godinu dana sam na jabučnjaku i prvi put čujem da netko ima problema s Lan_on,s wi-fi se nađe pokoja tema,ali mislim da je ovo prva gdje čitam problem na Lanu_u!
25.03.2013 | 21:42
Blokira baš sve ili samo web? Što se događa ako upišeš fiksne dnsove? Npr. 8.8.8.8 i 8.8.4.4?
25.03.2013 | 22:44
to sam danas uradio....za sad je sve Ok...
Smajo,predpostavljam da tu promenu treba samo da uradim u podesavnju za DNS na Lan,od Mac-a...ne diram nista na Ruteru......?
juce kad je jednom puko Net....proverio sam da li Mac vidi Nas server,i Sat Risiver....sve normalno radi....znaci nije frka sa Lan karticom.....
@cariblanko...sto Lan ne moze da vrisne,ili nesto da ga blokira....!!!.....
imas na Googlu milion tema o problemima sa lan ,na raznim Makovima......tako da.....
25.03.2013 | 22:57
U podešenju na LAN, od Maca, ne na routeru.
25.03.2013 | 22:59
Ok,tako sam i uradio....Hvala...
ima li neko objasjenje,zasto se to desava....tj pocelo pre par dana....da li je to do opterecenja mog Telekoma......da li moze i sam Os na Mac-u nesto da zeza.....recimo Sat Risiver,za sve to vreme radi,a takodje vuce malo net,zbog Card Sharing linija...
26.03.2013 | 15:40
Jedino koliko-toliko logično objašnjenje koje ja mogu dati je da su papci koji rade kod tvog ISP-a - lijena i indolentna stoka kojima se ne da optimirati svoj sustav. Tako da se svaki DNS upit kojeg šalješ propagira preko 20-30 DNS servera dok napokon ne dođe do onog koji zna adresu. I onda neka samo jedna od tih veza u lancu nešto zakašlje i tebi najednom ne radi pristup do svih ili do nekih adresa na internetu.

8.8.8.8 i 8.8.4.4 su Google DNSovi koji gotovo nijedan upit ne propagiraju dalje, nego imaju sve u vlastitoj bazi. Tako da ti je svaki DNS upit kojeg generiraš (a to je prvi korak svake internetske veze) gotov u jednom koraku.

Zašto ti sateltski prijemnik radi - ne znam. Možda nema upisanu simboličku adresu servera (npr. www.server.com), nego fizičku IP adresu (npr. 11.12.13.14) pa mu ne treba DNS uopće.

To je samo moje tumačenje. Nisam siguran da je to zaista tako.
26.03.2013 | 15:58
Vrlo moguce da si u pravu....
za Sat Risiver je varijanta da se kaci na odredjeni privatni server,odakle mu non stop stizu informacije tj kljucevi za Sat kanale....
a kad se desavalo da pukne net ,tog momenta,mi odmah pukne par omiljenih sajtova,koji su stalno otvoreni,i takodje prsne veza na Skype.....
e sad danas se desilo i jednom sa ovim Googlovim DNS adresama.....i posle toga sam uradio fabricki reset rutera(ne gasenjem,nego cackalicom na onu malu rupicu pozadi..)...za sad je sve Ok.....sacekacu malo.....pa ako se opet desi...probacu Lion koji je na fireware Hardu,da vidim kako ce se on ponasati.....
Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 43 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO