Cudan problem sa MacPro i Lan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cudan problem sa MacPro i Lan

24.03.2013 | 21:11
desava mi se zadnjih dana,da mi odjednom blokira Net....i kad proverim u Network,uredno prikazuje da sam konektovan,i posle klika na 'Renew DHCP Lease'ostane mi ista Ip adresa,i net odmah proradi....da dodam da su mi za to vreme par uredjaja uredno na netu,i na njima nema blokada....
25.03.2013 | 20:46
Interesantno,godinu dana sam na jabučnjaku i prvi put čujem da netko ima problema s Lan_on,s wi-fi se nađe pokoja tema,ali mislim da je ovo prva gdje čitam problem na Lanu_u!
25.03.2013 | 21:42
Blokira baš sve ili samo web? Što se događa ako upišeš fiksne dnsove? Npr. 8.8.8.8 i 8.8.4.4?
25.03.2013 | 22:44
to sam danas uradio....za sad je sve Ok...
Smajo,predpostavljam da tu promenu treba samo da uradim u podesavnju za DNS na Lan,od Mac-a...ne diram nista na Ruteru......?
juce kad je jednom puko Net....proverio sam da li Mac vidi Nas server,i Sat Risiver....sve normalno radi....znaci nije frka sa Lan karticom.....
@cariblanko...sto Lan ne moze da vrisne,ili nesto da ga blokira....!!!.....
imas na Googlu milion tema o problemima sa lan ,na raznim Makovima......tako da.....
25.03.2013 | 22:57
U podešenju na LAN, od Maca, ne na routeru.
25.03.2013 | 22:59
Ok,tako sam i uradio....Hvala...
ima li neko objasjenje,zasto se to desava....tj pocelo pre par dana....da li je to do opterecenja mog Telekoma......da li moze i sam Os na Mac-u nesto da zeza.....recimo Sat Risiver,za sve to vreme radi,a takodje vuce malo net,zbog Card Sharing linija...
26.03.2013 | 15:40
Jedino koliko-toliko logično objašnjenje koje ja mogu dati je da su papci koji rade kod tvog ISP-a - lijena i indolentna stoka kojima se ne da optimirati svoj sustav. Tako da se svaki DNS upit kojeg šalješ propagira preko 20-30 DNS servera dok napokon ne dođe do onog koji zna adresu. I onda neka samo jedna od tih veza u lancu nešto zakašlje i tebi najednom ne radi pristup do svih ili do nekih adresa na internetu.

8.8.8.8 i 8.8.4.4 su Google DNSovi koji gotovo nijedan upit ne propagiraju dalje, nego imaju sve u vlastitoj bazi. Tako da ti je svaki DNS upit kojeg generiraš (a to je prvi korak svake internetske veze) gotov u jednom koraku.

Zašto ti sateltski prijemnik radi - ne znam. Možda nema upisanu simboličku adresu servera (npr. www.server.com), nego fizičku IP adresu (npr. 11.12.13.14) pa mu ne treba DNS uopće.

To je samo moje tumačenje. Nisam siguran da je to zaista tako.
26.03.2013 | 15:58
Vrlo moguce da si u pravu....
za Sat Risiver je varijanta da se kaci na odredjeni privatni server,odakle mu non stop stizu informacije tj kljucevi za Sat kanale....
a kad se desavalo da pukne net ,tog momenta,mi odmah pukne par omiljenih sajtova,koji su stalno otvoreni,i takodje prsne veza na Skype.....
e sad danas se desilo i jednom sa ovim Googlovim DNS adresama.....i posle toga sam uradio fabricki reset rutera(ne gasenjem,nego cackalicom na onu malu rupicu pozadi..)...za sad je sve Ok.....sacekacu malo.....pa ako se opet desi...probacu Lion koji je na fireware Hardu,da vidim kako ce se on ponasati.....
Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 2 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO