Cudan problem sa MacPro i Lan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cudan problem sa MacPro i Lan

24.03.2013 | 21:11
desava mi se zadnjih dana,da mi odjednom blokira Net....i kad proverim u Network,uredno prikazuje da sam konektovan,i posle klika na 'Renew DHCP Lease'ostane mi ista Ip adresa,i net odmah proradi....da dodam da su mi za to vreme par uredjaja uredno na netu,i na njima nema blokada....
25.03.2013 | 20:46
Interesantno,godinu dana sam na jabučnjaku i prvi put čujem da netko ima problema s Lan_on,s wi-fi se nađe pokoja tema,ali mislim da je ovo prva gdje čitam problem na Lanu_u!
25.03.2013 | 21:42
Blokira baš sve ili samo web? Što se događa ako upišeš fiksne dnsove? Npr. 8.8.8.8 i 8.8.4.4?
25.03.2013 | 22:44
to sam danas uradio....za sad je sve Ok...
Smajo,predpostavljam da tu promenu treba samo da uradim u podesavnju za DNS na Lan,od Mac-a...ne diram nista na Ruteru......?
juce kad je jednom puko Net....proverio sam da li Mac vidi Nas server,i Sat Risiver....sve normalno radi....znaci nije frka sa Lan karticom.....
@cariblanko...sto Lan ne moze da vrisne,ili nesto da ga blokira....!!!.....
imas na Googlu milion tema o problemima sa lan ,na raznim Makovima......tako da.....
25.03.2013 | 22:57
U podešenju na LAN, od Maca, ne na routeru.
25.03.2013 | 22:59
Ok,tako sam i uradio....Hvala...
ima li neko objasjenje,zasto se to desava....tj pocelo pre par dana....da li je to do opterecenja mog Telekoma......da li moze i sam Os na Mac-u nesto da zeza.....recimo Sat Risiver,za sve to vreme radi,a takodje vuce malo net,zbog Card Sharing linija...
26.03.2013 | 15:40
Jedino koliko-toliko logično objašnjenje koje ja mogu dati je da su papci koji rade kod tvog ISP-a - lijena i indolentna stoka kojima se ne da optimirati svoj sustav. Tako da se svaki DNS upit kojeg šalješ propagira preko 20-30 DNS servera dok napokon ne dođe do onog koji zna adresu. I onda neka samo jedna od tih veza u lancu nešto zakašlje i tebi najednom ne radi pristup do svih ili do nekih adresa na internetu.

8.8.8.8 i 8.8.4.4 su Google DNSovi koji gotovo nijedan upit ne propagiraju dalje, nego imaju sve u vlastitoj bazi. Tako da ti je svaki DNS upit kojeg generiraš (a to je prvi korak svake internetske veze) gotov u jednom koraku.

Zašto ti sateltski prijemnik radi - ne znam. Možda nema upisanu simboličku adresu servera (npr. www.server.com), nego fizičku IP adresu (npr. 11.12.13.14) pa mu ne treba DNS uopće.

To je samo moje tumačenje. Nisam siguran da je to zaista tako.
26.03.2013 | 15:58
Vrlo moguce da si u pravu....
za Sat Risiver je varijanta da se kaci na odredjeni privatni server,odakle mu non stop stizu informacije tj kljucevi za Sat kanale....
a kad se desavalo da pukne net ,tog momenta,mi odmah pukne par omiljenih sajtova,koji su stalno otvoreni,i takodje prsne veza na Skype.....
e sad danas se desilo i jednom sa ovim Googlovim DNS adresama.....i posle toga sam uradio fabricki reset rutera(ne gasenjem,nego cackalicom na onu malu rupicu pozadi..)...za sad je sve Ok.....sacekacu malo.....pa ako se opet desi...probacu Lion koji je na fireware Hardu,da vidim kako ce se on ponasati.....
Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 3 minuta
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO