X.4.2 update PROS n CONS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

X.4.2 update PROS n CONS

14.07.2005 | 19:37
vidim da je ekipa vec pocela discuss o sranjima x.4.2 ali na forumu software.let`s talk only about 10.4.2. ja sam ga skinuo ali nisam upgradeao. x.4.1 je na G5 1.8single ok ali ima operativnih buba na spotlightu.ostalo je ok.ima netko da je stavio x.4.2 na G5 ?
14.07.2005 | 19:45
kako misliš skinuo a nisi upgredao? jesi skidao preko software updata?
14.07.2005 | 20:33
BTW ruude, updateove možeš skinuti i sa Appleovih stranica kao .dmg, a možeš ih i kao .pkg skinuti sa Software Updateom i sačuvati za kasnije.
15.07.2005 | 15:41
skidao ja sa soft updateom,ali samo download and keep package.vidim na macfixit stranici da x.4.2 ima sranja pa ne zelim zuriti.imam masu audio softa na compu i ako me zajebe system update mogu samo reinstalirati i system i sve apps ili cekat ko bedak mjesec-dva x.4.3. a nijedna opcija mi ne pase.imam bad experiences sa system updateom na jaguaru(iako nisam od onih koji se zure u novi update).
15.07.2005 | 23:03
imam ja puno iTunes pjesama i sve radi. meni zasad je sve ok (ne radim nikakve grafičke ili ikakve dizajne samo igram igre)
22.07.2005 | 17:03
znam ja vas,trulez jedna.nije da nitko nije stavio x.4.2 na comp,vec ste svi prelijeni da napisete post mamu vam...
22.07.2005 | 18:16
Dobro, dobro...

Evo, meni sve radi OK na 6 strojeva upgradeanih na 10.4.2.
22.07.2005 | 21:06
Vrlo glatko i uredno instalirana inačica 10.4.2 Combo na PowerMac G4 1.25GHz, 2GB Ram-a, 80GB HDD i iMac G4 1GHz, 768MB Ram-a, 80 GB HDD, 17” TFT flat screen. Za sada oba stroja rade bez problema.

Silvio Kosutic
23.07.2005 | 00:49
Sve radi savrseno od prvog dana. Radim po cijeli dan u Illustratoru i PS-u, i za sada sve 5+

PowerMac G5, dual 2.0, 1.5GB RAM
23.07.2005 | 01:00
10.4.2 ima neki gadni fuckup s Mail aplikacijom, ali nisam uspio skužiti uzorak. Toliko je loše da Mail stroj baci u KP. To mi se do sada dogodilo dva puta na inače besprijekornom stroju koji do 10.4.2 uopće nije znao što je to KP. Njušim da je nešto sa SSL-om jer je u oba slučaja bio njegov dialog vani. Zanimljivo, na drugoj konfiguraciji na poslu nisam primjetio problem. Sve ostalo što sam probao radi ok...

Evo dopune, malo sam pronjuškao po logu i ako dobro tumačim izgleda da sam možda Mail krivo optužio - stvar rokne negdje na nVidia driveru, ali je čudno da se to oba puta dogodilo pri skupljanju pošte. Problem je što se to dogodi toliko rijetko da je nemoguće skužiti uzrok trivijalnim metodama. Ništa, pratim dalje situaciju...
23.07.2005 | 08:17
dpasaric je napisao:
10.4.2 ima neki gadni fuckup s Mail aplikacijom, ali nisam uspio skužiti uzorak. ... Ništa, pratim dalje situaciju...

Nesto slicno se dogodilo na mom dualu G5; nakon instalcije 10.4.2, prvo sto vise nije radila Samba (iz InDesigna), nego i Mail aplikacija uopce nije vise kuzila svoje sanducice! Iako su tu, na disku ...
Resetiranje i import sanducica opet nije radio -- tad me nesto zakopkalo, nemam pojma zasto, pa sam provjerio verziju Maila ... Nije bila ista kao i na drugom stroju, koji je dozivio podjednake instalacije i tretman. Zasto? Kao da je instalacija totalno zanemarila Mail na G5-ici .. Iskopirao sam Mail.app s drugog stroja i sve je radilo okej.

No nakon toga, nekom je palo na pamet instalirati jos par pisama u Suitcase X1 .. i onda je nastao posvemasnji kaos Suitcase na Tigru je pushiona. U biti uopce ne radi kako treba.

FONT BOOK 2

Preporucam FontBook 2, koji vise ne kopira pisma posvud na disku, kao sto je to bilo na Pantheru, vec ih aktivira otamo gdje se vec nalaze!

Viva la revolucion, viva la Font Book 2! Fontbook je ispod haube TOTALNO promjenjen, iako izvana izgleda potpuno isto. Takodjer donosi par nevidljivih poboljsanja -- organiziranje pisama u Biblioteke (Libraries) a ne samo u kolekcije (Collections).

Zasto je to dobro? Jer pisma vise ne trebaju biti na disku, mogu biti i negdje na mrezi! Takodjer je i logicnije: Biblioteke mogu sadrzavati sva pisma neke slovolivnice, recimo Adobe, Linotype, Agfa, i sl. Tako sve stoje onamo gdje pripadaju, a aktiviraju s epo potrebi.

Kako stvoriti biblioteke? Klikni desnim dugmetom misha u lijevom dijelu prozora i odaberi opciju. FB2 takodjer ima i fenomenalnu stvar za eksportiranje pisama (koji su razasuti po kolekcijama, spremi ih na jedno mjesto na disku, odakle ih samo iskopiras na CD ili sl.), korisnu stvarcu svim onim dinosaurima kojima je na disku pismovni kaos a u tisak jos uvijek ne salju PDF.

Buduci da je sistemski alat, FB2 radi besprijekorno na Tigru, pod svim aplikacijama jednako, pa je tromi i spori i musicavi Suitcase napokon postao suvisan. Bogu hvala!
28.07.2005 | 16:34
Ja sam instalirao 10.4.2 pred neki dan i sve ok. Doduse, na netu sam procitao i iskoristio preporucenu proceduru za \"Upgrade\" MacOSa:

1. Bootaj sa Installation DVD-a
2. U DiskUtilityju pokreni Repair Permissions za System Volume
3. Reboot
4. Instaliraj Update putem Combo dmg-a (dakle, ne putem Software Updatea)
5. GOTO STEP 1-3; end

I sve radi kako spada....
29.07.2005 | 16:42
kod mene je na G5 1.8single isao x.4.2 bez slijedjenja bilo kakvih uputa prije navedenih,koristeci pojedinacne update i sve je za sada ok.rijesili su se neki graphic bugovi sa systema prije updatea i nijedan bug spomenut na macfixit.com did not affect my computer.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO