X.4.2 update PROS n CONS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

X.4.2 update PROS n CONS

14.07.2005 | 19:37
vidim da je ekipa vec pocela discuss o sranjima x.4.2 ali na forumu software.let`s talk only about 10.4.2. ja sam ga skinuo ali nisam upgradeao. x.4.1 je na G5 1.8single ok ali ima operativnih buba na spotlightu.ostalo je ok.ima netko da je stavio x.4.2 na G5 ?
14.07.2005 | 19:45
kako misliš skinuo a nisi upgredao? jesi skidao preko software updata?
14.07.2005 | 20:33
BTW ruude, updateove možeš skinuti i sa Appleovih stranica kao .dmg, a možeš ih i kao .pkg skinuti sa Software Updateom i sačuvati za kasnije.
15.07.2005 | 15:41
skidao ja sa soft updateom,ali samo download and keep package.vidim na macfixit stranici da x.4.2 ima sranja pa ne zelim zuriti.imam masu audio softa na compu i ako me zajebe system update mogu samo reinstalirati i system i sve apps ili cekat ko bedak mjesec-dva x.4.3. a nijedna opcija mi ne pase.imam bad experiences sa system updateom na jaguaru(iako nisam od onih koji se zure u novi update).
15.07.2005 | 23:03
imam ja puno iTunes pjesama i sve radi. meni zasad je sve ok (ne radim nikakve grafičke ili ikakve dizajne samo igram igre)
22.07.2005 | 17:03
znam ja vas,trulez jedna.nije da nitko nije stavio x.4.2 na comp,vec ste svi prelijeni da napisete post mamu vam...
22.07.2005 | 18:16
Dobro, dobro...

Evo, meni sve radi OK na 6 strojeva upgradeanih na 10.4.2.
22.07.2005 | 21:06
Vrlo glatko i uredno instalirana inačica 10.4.2 Combo na PowerMac G4 1.25GHz, 2GB Ram-a, 80GB HDD i iMac G4 1GHz, 768MB Ram-a, 80 GB HDD, 17” TFT flat screen. Za sada oba stroja rade bez problema.

Silvio Kosutic
23.07.2005 | 00:49
Sve radi savrseno od prvog dana. Radim po cijeli dan u Illustratoru i PS-u, i za sada sve 5+

PowerMac G5, dual 2.0, 1.5GB RAM
23.07.2005 | 01:00
10.4.2 ima neki gadni fuckup s Mail aplikacijom, ali nisam uspio skužiti uzorak. Toliko je loše da Mail stroj baci u KP. To mi se do sada dogodilo dva puta na inače besprijekornom stroju koji do 10.4.2 uopće nije znao što je to KP. Njušim da je nešto sa SSL-om jer je u oba slučaja bio njegov dialog vani. Zanimljivo, na drugoj konfiguraciji na poslu nisam primjetio problem. Sve ostalo što sam probao radi ok...

Evo dopune, malo sam pronjuškao po logu i ako dobro tumačim izgleda da sam možda Mail krivo optužio - stvar rokne negdje na nVidia driveru, ali je čudno da se to oba puta dogodilo pri skupljanju pošte. Problem je što se to dogodi toliko rijetko da je nemoguće skužiti uzrok trivijalnim metodama. Ništa, pratim dalje situaciju...
23.07.2005 | 08:17
dpasaric je napisao:
10.4.2 ima neki gadni fuckup s Mail aplikacijom, ali nisam uspio skužiti uzorak. ... Ništa, pratim dalje situaciju...

Nesto slicno se dogodilo na mom dualu G5; nakon instalcije 10.4.2, prvo sto vise nije radila Samba (iz InDesigna), nego i Mail aplikacija uopce nije vise kuzila svoje sanducice! Iako su tu, na disku ...
Resetiranje i import sanducica opet nije radio -- tad me nesto zakopkalo, nemam pojma zasto, pa sam provjerio verziju Maila ... Nije bila ista kao i na drugom stroju, koji je dozivio podjednake instalacije i tretman. Zasto? Kao da je instalacija totalno zanemarila Mail na G5-ici .. Iskopirao sam Mail.app s drugog stroja i sve je radilo okej.

No nakon toga, nekom je palo na pamet instalirati jos par pisama u Suitcase X1 .. i onda je nastao posvemasnji kaos Suitcase na Tigru je pushiona. U biti uopce ne radi kako treba.

FONT BOOK 2

Preporucam FontBook 2, koji vise ne kopira pisma posvud na disku, kao sto je to bilo na Pantheru, vec ih aktivira otamo gdje se vec nalaze!

Viva la revolucion, viva la Font Book 2! Fontbook je ispod haube TOTALNO promjenjen, iako izvana izgleda potpuno isto. Takodjer donosi par nevidljivih poboljsanja -- organiziranje pisama u Biblioteke (Libraries) a ne samo u kolekcije (Collections).

Zasto je to dobro? Jer pisma vise ne trebaju biti na disku, mogu biti i negdje na mrezi! Takodjer je i logicnije: Biblioteke mogu sadrzavati sva pisma neke slovolivnice, recimo Adobe, Linotype, Agfa, i sl. Tako sve stoje onamo gdje pripadaju, a aktiviraju s epo potrebi.

Kako stvoriti biblioteke? Klikni desnim dugmetom misha u lijevom dijelu prozora i odaberi opciju. FB2 takodjer ima i fenomenalnu stvar za eksportiranje pisama (koji su razasuti po kolekcijama, spremi ih na jedno mjesto na disku, odakle ih samo iskopiras na CD ili sl.), korisnu stvarcu svim onim dinosaurima kojima je na disku pismovni kaos a u tisak jos uvijek ne salju PDF.

Buduci da je sistemski alat, FB2 radi besprijekorno na Tigru, pod svim aplikacijama jednako, pa je tromi i spori i musicavi Suitcase napokon postao suvisan. Bogu hvala!
28.07.2005 | 16:34
Ja sam instalirao 10.4.2 pred neki dan i sve ok. Doduse, na netu sam procitao i iskoristio preporucenu proceduru za \"Upgrade\" MacOSa:

1. Bootaj sa Installation DVD-a
2. U DiskUtilityju pokreni Repair Permissions za System Volume
3. Reboot
4. Instaliraj Update putem Combo dmg-a (dakle, ne putem Software Updatea)
5. GOTO STEP 1-3; end

I sve radi kako spada....
29.07.2005 | 16:42
kod mene je na G5 1.8single isao x.4.2 bez slijedjenja bilo kakvih uputa prije navedenih,koristeci pojedinacne update i sve je za sada ok.rijesili su se neki graphic bugovi sa systema prije updatea i nijedan bug spomenut na macfixit.com did not affect my computer.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, skunic, Anonimci (600)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO