iMail (osx 10.8.2) - pretraživanje po gmail acc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMail (osx 10.8.2) - pretraživanje po gmail acc

08.02.2013 | 18:56
Situacija:
U Mail app imam konfiguriran Gmail acc.
U lijevom dijelu (okomiti dio sa ikonama) ispod Mailboxes stoji
Inbox,
VIPs,
Flagged,
Drafts,
Sent
Kad proširim Sent, piše
gmail acc1
gmail acc2

Ako sam pozicioniran na Sent (za oba gmail acc-a) i u gore desno polju upišem neki pojam za search, iMail ne pronalazi poslani gmail sa jednim od tih accounta.

Ako se dalje po tom okomitom dijelu pozicioniram baš na
Gmail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Gmail
--> Sent Mail
tada isto gore-desno search polje uspijeva naći poslani email.

Je li to tako normalno i namijenjeno ili nešto krivo koristim? Ne bi li cijeli Sent trebao "zapamtiti" sve poslane emailove sa bilo kojeg gmail acc1, dodatnog pop, dodatnog exchange acca, apsolutno sve?

Ovako moram baš acc po acc, prvo se prebaciti na pojedini gmail acc a onda pretražiti u sent items baš tog acca, je li tu email koji tražim. Nadam se da nije tako već da kao što Inbox sve može pretražiti za više acc-ova, zašto tako i Sent ne pretražuje za više acc-ova? Možda nešto u postavkama?
08.02.2013 | 19:26
Eh da, i gmail je poslan baš iz Mail app imaca gdje radim i pretraživanje, sa gmail_acc1. Drugi put sa gmail_acc2. Samo slanje radi, pretraživanje kad sam pozicioniran na Sent (sve poslano) ne radi tj ne pronalazi poslano.

Nadam se da sam dovoljno jasan.
08.02.2013 | 19:35
To je baš tako zamišljeno. Ako želiš da ti pronađe mailove baš samo u ta dva sent foldera i ne odgovara ti da ti pronađe mailove u svim folderima, onda koristi Smart Mailbox. Kreiraj novi Smart Mailbox i u njemu definiraj kriterije da se mail mora nalaziti u tom ili u ovom folderu i da mora zadovoljavati to i to i to.
08.02.2013 | 19:39
Interesantno,
sad kad sam jednom našao baš pretraživanjem u Sent Mail baš konkretnog gmail acc, sad pronalazi i klikanjem samo na Sent. Izgleda da je nešto do keširanja-može li se nekako reći Mailu da redovno povlači sve foldere sa Gmaila?
Jer vidim pod Gmail
All Mail
Bin
Drafts
Important
Sent Mail
Spam
Starred

Može li nekako Mail app tipa svakih 5min dohvatiti sve sa Gmaila? Pa ako pošaljem preko iUređaja neki gmail, da se za 5min taj poslani gmail nađe i keširan u Mail app i dostupan za pretraživanje?

Ovako mi se čini da Mail app ipak ne kešira sve sam već tek kad se klikne na Sent Mail, e onda će dohvatiti poslane emailove koje već nije dohvatio.
08.02.2013 | 19:41
smayoo kaže:
To je baš tako zamišljeno. Ako želiš da ti pronađe mailove baš samo u ta dva sent foldera i ne odgovara ti da ti pronađe mailove u svim folderima, onda koristi Smart Mailbox. Kreiraj novi Smart Mailbox i u njemu definiraj kriterije da se mail mora nalaziti u tom ili u ovom folderu i da mora zadovoljavati to i to i to.

Ne, ja bih da Sent pronalazi uvijek za sve accounte u toj Mail aplikaciji u svim sent folderima, neku poslanu poruku. Nije mi bitno odvojiti 2 gmail acca, od npr poslanog emaila sa pop accounta ili trećeg.
08.02.2013 | 19:44
aaaa, evo otkrio sam nešto novo - Sent prvo ne nađe, no pojavi se Search in all mailbox i onda pronalazi

Eh, samo malo više pažnje i sve se može. I sve lijepo piše, samo treba čitati, sa pažnjom i razumijevanjem
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 5 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO