oko otvorenih prozora i minimiziranja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

oko otvorenih prozora i minimiziranja

13.01.2013 | 15:22
naime problem koji mi ide na zivce vec dulje vremena(2 god il tako neso i sad mi je bas da poludim), uz google nisam uspio pronaci odgovor.

dakle ovako, nemam nijedan program otvoren. cista radna povrsina. npr otvorim safari, surfam tralala... kliknem MINIMIZE zutu ikonicu, prozor mi se minimizira i sakrije u dock dolje s desne strane, i super.

onda otvorim npr firefox (ili bilo koji drugi program) radim nesto u njemu, kliknem cmd-q zatvorim program a on mi ristora safari moji je i dalje dolje minimizian i otvori ga preko ekrana.

e sad... ja zelim ono sto sam minimiziro bilo jedan ili 2-3 programa da ostanu minimizirani i dalje dolje u docku s desne strane sve do onog trena dok ja misem ne kliknem na njega da se restora i otvori.

sta se treba upaliti u opcijama da to ne radi sto radi? ....ili? neka pomoc?

nadam se da ste skontali problem.
13.01.2013 | 15:52
NAsao sam da jos ljudi ima takav problem, ja ne jer cekam iMac 27" koji je narucen, ah nadam se da cu uskoro imati taj problem, trenutno sam na SL:

Uglavnom nasao sam ovo kao preporuku

Don't close the application. Use Cmd-W to close the window and Cmd-N or click on the application icon to open a new window to its home page.

With virtual memory and behaving applications (that use no CPU when they aren't active) there is no reason to close the application. Closing applications is so 20th Century!
13.01.2013 | 15:53
Mislim da te jesam razumio, ali ne mogu ponoviti problem kod sebe.

Meni se, kad quitam aplikaciju, focus uvijek vraća na Finder (ali ako Finder ima minimizirane prozore, neće se pri tom povećati, samo mi se menu bar prebaci na Finder). Da nisi nešto prčkao s tim - instalirao neki alternativni GUI shell umjesto Findera?
13.01.2013 | 15:56
dejson kaže:
Uglavnom nasao sam ovo kao preporuku

Don't close the application. Use Cmd-W to close the window and Cmd-N or click on the application icon to open a new window to its home page.

With virtual memory and behaving applications (that use no CPU when they aren't active) there is no reason to close the application. Closing applications is so 20th Century!

Ma ne mogu vjerovati. Zapravo mogu. To je "rješenje" kakvo bi Davor napisao.
Kad ugasite motor na vašem Audiju A8 više ga ne možete upaliti? Rješenje je jednostavno - ne gasite motor. To je ionako zastario pristup!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.01.2013 | 16:32
Probao sam i ja na mom virtualnom SL i isto nisam uspio ponoviti problem. Kad zatvorim npr. Firefox sa cmd+Q fokus mi se čak i vrati na Safari, ali prozor ostane u docku. Sve su mi postavke još uvijek one originalne koje su postavljene nakon instalacije na čisto.

No ni na ML mi se to ne događa, osim što mi se zna premjestiti sa desktopa na kojem sam zatvorio program, na onaj desktop di sam bio prije. Naime ja imam uvijek postavljenih 6 desktopa u Mission controlu, pa se između otvorenih programa na raznim desktopima šetam sa gestom s tri prsta na magic Trackpadu.
13.01.2013 | 17:42
Ponašanje prozora i programa koje opisuješ nije normalno.
Normalno je:
⌘ + Q = gasi program
⌘ + W = zatvara prozor
⌘ + M = minimizira prozor tj. sprema prozor u dock

Kod mene na svim sistemima koje koristim: 10.5, 10.6 i 10.8 sve radi normalno. Iz kojeg razloga se tvoj sistem ponaša drugačije, ne znam.
Provjeri tipkovničke prečace u System Prefernces! Na istom mjestu provjeri Universal Access! Ovo drugo posebno. Možda si i nehotice nekad nešto pritisnuo pa se promijenilo normalno ponašanje sistemskih komandi.
13.01.2013 | 18:55
smayoo kaže:
Meni se, kad quitam aplikaciju, focus uvijek vraća na Finder (ali ako Finder ima minimizirane prozore, neće se pri tom povećati, samo mi se menu bar prebaci na Finder). Da nisi nešto prčkao s tim - instalirao neki alternativni GUI shell umjesto Findera?

Mozda si testirao s Finderom pa ti je tako, ali meni vraca prijasnju aktivnu aplikaciju. Isto ju ostavi u stanju u kakvom je i bila, samo promijeni u menu baru.
13.01.2013 | 21:28
@kre10,evo ja sam sad napravio upravo ono što si ti opisao u svom postu.Kad s cmd+q zatvorim program,ostali programi mi i dalje ostaju mimizirani u docku.Imam ML 10.8.2
15.01.2013 | 09:21
ovako

picek (jabuka) od prvog dana ima 10.6.2 gore... kupljena je s tim, redovito updejtovi su radjeni.... sada ima gore 10.8.2. taj problem imam jos od 10.6.2, ali mi je sad bas poceo smetati, u biti od prvog dana mi smeta tako ponasanje prozora..... ali sam presutio, inace sam navikao kada odradim nesto da kliknem minimize dok mi ne zatreba ili sl. dok u medjuvremenu nesto odradim, ali kad izadjem kao sto rekoh, restora mi, osim ako nije ko sto ste rekli cmd-w.

ovaj problem nisam primjetio kada prozor otvorim i kliknem cmd-h tj. da sakrijem prozor, znaci isljucivo minimize kad koristim. s tim mi onda nema smisla imat dock taj desni sastrane kod minimize (jer no aktivan program mi ima tockicu dolje da je upaljen) ali to mi nije minimize.

nisu nikaki dodatni programi bili naknadno instalirani za sucelje tako da mi se nije to moglo zbrckat jer kazem od 10.6. sam to zamjetio, ali eto.... sada sam htio "objaviti rat" pa da zgotovim taj problem, ... cini se da cu ga izgubiti

ak jos netko slucajno zna to rijesiti, neka vice, ima pivkana
15.01.2013 | 11:28
Da bi znali o čemu pričamo najprije nam reci da li je picek (hackintosh) ili jabuka?
15.01.2013 | 11:44
ja ne kontam cemu minimiziranje? ja dosad nisam nikad program minimizirao. koristim mission control, napravio sam sebi 8 spaces i u svakom grupisao odredjene programe. nemam potrebe nesto minimizirati.
15.01.2013 | 11:57
Svakom po guštu. Ja isto ponekad minimiziram. Mission control, odnosno Spaces - nikad nisam koristio, to mi previše komplicira.
15.01.2013 | 12:22
A šta se događa ako staviš da se minimizira u ikonu od programa?
System Preferences - Dock - Minimize windows into application icon.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.01.2013 | 14:01
Meni je Mission Control sa desktopima u kombinaciji sa Magic Trackpadom fenomenalna stvar. Gestama se lagano kretati između desktopa i na njima otvorenim programima, tako da vrlo rijetko koristim minimize. Sa Magic Trackpadom čak je i Launchpad dobio smisao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 8 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, IgorD, m@xym, Piko, Riba, tehnik, temeljnik, Anonimci (385)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO