osx lion brisanjw trasha koji sa externog diska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

osx lion brisanjw trasha koji sa externog diska

30.12.2012 | 15:46
dakle kad prikljucim externi disk u trashu mise pojavi 4200 fajli
koje ne mogu obrisat

pokusao sam ih brisat:

kroz terminal--nista
sa trashit.app ---nista (navodno ne radi na lionu)
secure empty ---- nista
option+empty---nista

lood sam ko svinjica...

znam da bi ga kao trebo spojit na winsoze i jesnotavno obrisat .Trash folder koji je hidden..ali nemam vindoze i ne da mi ih se postavljat zbog ovog

jel ima netko mozda da je imao taj problem i postoji li rjesenje.

hvala
30.12.2012 | 23:22
Kako si točno to radio kroz terminal?

smeće koje imaš na vanjskom disku nalazi se u .Trashes folderu na vanjskom disku, a ne u tvom home folderu.

Dakle:

cd /Volumes/imevanjskogdiska/.Trashes
rm -r

ali prije nego to napraviš, prvo je pitanje *ZAŠTO* ne želi isprazniti smeće? Kakvu grešku prijavi? Jer ako su fajlovi bačeni u smeće na drugom Macu, onda su vlasništvo drugog korisnika i neće ni ovo iz terminala kako sam gore napisao raditi, nego treba

sudo rm -r

pa, ako ni to ne radi, onda, NAKON cd-anja u .Trashes dir vanjskog diska

sudo chmod -R tvojekratkokorisnickoime *

pa nakon toga

rm -r
30.12.2012 | 23:25
VAŽNO VAŽNO VAŽNO!!!

Ako ne razumiješ TOČNO što rade komande koje sam ti napisao, i ako ti nije POSVE jasno kako funkcionira Unix shell i kakve odgovore možeš i trebaš očekivati od tih komandi kad je sve u redu, ne upuštaj se u ovaj zahvat, jer je potencijalno jako destruktivan i ako napraviš jedan krivi korak, a ne primjetiš da ti to učinio, možeš napraviti OGROMNU ŠTETU svojim podacima.

S tim upozorenjem na umu, dalje nastavi na vlastitu odgovornost!
01.01.2013 | 12:57
smayoo hvala ti

naime, ono sto me izludjuje je to sto ne javlja nikakvu gresku.

nego nakon sto ja kazem empty trash cuje se zvukic guzvanja papira, ali recycle bin icona jos uvijek nije prazna nego je oznaena kao da ima smeca u njoj.

znam mi se cak desit i to da ikonica se isprazni, otvorim trash window koji je prazan, pricekam sekundu, i opet mi se prikaze 4000 fajli za brisanje

fora je da taj .Trashes folder na vanjskom disku ne vidim dok ga ne spojim na windoze. ako ga tam obrisem onda je sve 5 ali namam vindoze i ocu znat zasto je tome tako.

ja sam na OSX lionu, znam lame sam i upgradat cu, i korisitm Paragon ntfs for mac da bi mogo pisat na vanjki disk.
01.01.2013 | 13:31
To je bitan faktor kojeg si potpuno ispustio spomenuti. Problem može biti u samom paragonu, odnosno u podešenjima pisanja na taj disk. Javi se paragon supportu i neka ti to rješavaju. Kao salamunsko rješenje, možeš jednokratno uništiti .trashes dir na vanjskom disku (rmdir iz terminala, ili iz windowsa istom komandom) i onda kreirati dummy file istog imena (npr. sa ls > .Trashes). Nakon toga fajle s tog diska više nikad ne možeš bacati u smeće, nego samo direktno nepovratno brisatj.
01.01.2013 | 13:55
thnx
01.01.2013 | 22:33
Čekaj, čekaj, ko je tu lud? Što će ti NTFS? Nemaš vindoze, formatiraj u Mac OS Extended i uživaj. Ovako i onako je NTFS mušićav na Mac-u.
02.01.2013 | 10:27
eto jebi ga sad sam i lud zato kaj nemam drugi disk od 3tb na koji bi trebo beckupirat stvari s ovog diska od 3tb prije formatiranja...

dakle nisam bas skrozz noobara, da ne znam da bi trebo preformatirat disk..ali trenutno nemoguce
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 34 minuta
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

baka, iAnte, jmirakul, jura22, marioart, Riba, rkoren5, Anonimci (495)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO