Problem sa dizanjem sistema os X 10.4.11
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa dizanjem sistema os X 10.4.11

30.12.2012 | 11:23
Poz svima,od skoro sam vlasnik jednog veoma simpaticnog iBook G4,koji mi od pre 2 dana pravi probleme.

Instalirao sam na njega os X 10.4 Panter i podigao ga na 10.4.11...

Ponudio mi je novih 5 update i kada sam to instalirao sistem vise nije hteo da se podigne.

Desava se:

Dodje do dela gde se logujem,ukucam sifru i pass i on umesto u sistem udje ovde (slika ispod)

Zna li neko resenje ovog problema?
30.12.2012 | 23:29
Ovako ad hoc ne znam. Ali prije nego krenem istražiti, da provjerimo jedno: 10.4 je Tiger, a 10.3 je Panther. Kojeg, dakle, imaš? Tiger ili Panther (10.4 ili 10.3)?

Kad dođeš do dijela gdje unosiš username i pass, to je na grafičkom ekranu (prozor, miš, sličica i ime korisnika, kućica za passwd) ili na ovom crnom kojeg si uslikao?
01.01.2013 | 14:19
Izvinjavam se,u pitanju je OS X 10.4 Tiger (PowerPC) sistem.

Sistem se dize do dela gde se inace unosi User i pass.Sve normalno,slicica,moje ime samo da upisem pass i da se logujem.

Kada se logujem,pocne da ucitava (vrti se sarena loptica)i nakon pola minuta-minut umesto da se pogigne sistem on udje u taj Darwin kao na slici (Kao DOS na windowsu).

Tu mi takodje trazi da ukucam User i pass,i kada to uradim on ispise "Welcome to Darwin",tada dobijam pristup da unosim kodove.

Da dodam...Kada dzim tastere Alt+Jabuka+O+F pri podizanju sistema,udjem u Open Firm ware.Mozda problem moze odatle da se resi pa da napomenem.
01.01.2013 | 15:02
Kada drzim Command (Apple)+ S ili V pri dizanju sistema nece da udje u single-user mode ili verbose mode.
01.01.2013 | 15:40
Samo da javim da sam uspeo da resim problem.

Uradio sam sledece:

- Posto nikako nisam mogao da boot-ujem sistem sa DVD-a,drzao sam C i ostale dugmice pri paljenju...

-Upalio sam iBook i drzao taster ALT dok se na ekranu nije pojavilo polje z logovanje i katanac
- kucanje mog korisnickog password-a nije pomagalo,ali sam srecom poslusao svoju devojku i ukucao Password koji mi je dao prosli vlasnik laptopa i konacno sam dobio pristup hard disku i instalacionom DVD-u i sada vec radim reinstal sistema.

Verovatno je pass koji sam ja odabrao bio samo moj korisnicki pass,a ovaj sto sam dobio pri kupovini laptopa glavni admin pass...

Nadam se da ce ovo pomoci jos nekome da i on resi svoj problem,hvala vam ljudi na savetima i srecna vam nova godina !!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 19 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO