Zabrana brisanja fajlova
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zabrana brisanja fajlova

21.12.2012 | 21:19
Imam winrar na ML i kad poželim nešto pobrisati što sam rarao,dobijem ove obavjesti.Malo sam guglao ali nisam našao ništa pametno a iz ovog s slika mogu zaključiti da je brisanje nemoguće zbog nepoznatih privilegija na tim fajlima.Mogu obrisati nakon restarta,ali neda mi se restartati OS da bi mogao nešto pobrisati!

21.12.2012 | 21:44
Meni je čudno da se nudi WinRAR (i još se zove WinRAR) kao freeware naokolo, navodi se da ga radi RARlabs, a na RARlabs siteu se niti ne spominje, a za sve ostalo vrlo jasno naglašavaju da se plaća (za "win" verzije - command line verzije su besplatne). Ja to ne bih niti instalirao, niti koristio, jer smrdi na malware.

Što se tvog problema tiče, kad ti se javi greška? Kod pokušaja prebacivanja u smeće, ili kod pokušaja pražnjenja smeća?
21.12.2012 | 21:57
ako ti ne brise iz kante....sa ovim sve brise....
www.macupdate.com/app/mac/8214/trash-it!
21.12.2012 | 23:06
Javlja mi grešku kad hoću ubaciti u kantu za smeće...mislim koristio bi ja i zip od sistema,ali tamo nemam opciju upisati password za taj fajl,ili se može a ja to neznam.
22.12.2012 | 01:35
imas ovaj free...sve otvara,i nudi opciju za pass.....
The Unarchiver
itunes.apple.com/us/app/the-unarchiver/id425424353?mt=12
22.12.2012 | 10:11
amsterdamxxx kaže:
imas ovaj free...sve otvara,i nudi opciju za pass.....
The Unarchiver
itunes.apple.com/us/app/the-unarchiver/id425424353?mt=12

Ne nudi nikakvu opciju za pass? Pretražio net nema ništa a niti mogu naći u njegovim postavkama.Znači ja ne trebam program za arhivu koji mi nudi da otvorim nešto što je zaštićeno passwordom.Ja trebam svoje fajle koje kompresiram,zaštititi s passwordom.Ima li koji drugi free program da nudi tu opciju.
22.12.2012 | 10:33
Sad sam našao program i neda mi ga ML otvoriti jer je on nepoznatih programera.Gdje ima ona opcija da mogu otvoriti programe od svih programera...znam da negdje ima al sam zaboravio?

22.12.2012 | 10:45
A LOL za popizditi,sad sam našao kako da otvorim taj program,ali on ne može kreirati arhive nego samo otvarati

Šta je SF s nekim programom napraviti nekakvu arhivu od svojih fajli i to zaštititi s passwordom.....kao s winrarom na windowsima
22.12.2012 | 10:51
Ako ti je toliko važno, kupi program koji ti radi točno ono što želiš-
22.12.2012 | 10:53
zabac kaže:
Ako ti je toliko važno, kupi program koji ti radi točno ono što želiš-

Nije problem kupiti i od tebe ne tražim lovu,ali si bar mogao navesti ime programa koji to može napraviti?
22.12.2012 | 11:16
simplyrar
22.12.2012 | 12:49
mozes i Path Finder(nisam ni znao do malopre da ima opciju za pasword....nije free...khmmkhmmm:)
cocoatech.com/pathfinder/
22.12.2012 | 15:13
www.stuffit.com/mac-stuffit.html
Ovaj može kriptirati podatke. Jedino ne znam dali ovo što navode (Create both ZIP and SITX archives, encrypted or not.) odnosi se na ZIP i SITX arhive.
22.12.2012 | 16:18
Ima za Mac command-line verzija RAR-a, besplatna, autentična, od Rarlabs, kojom se može napraviti enkripcija s passwordom. Ako koristiš tu opciju češće, može se napraviti da imaš opciju na desnoklik ili na services menu odakle pozivaš tu command line aplikaciju sa zadanim parametrima, preko applescripta.

Drugo, možeš pomoću disk utility napraviti compressed DMG s enkripcijom i passwordom. Samo što se taj ne da baš jednostavno otvoriti na windowsima.
23.12.2012 | 03:46
Evo AppleScripta. .scpt je source skripte, za one koji žele proučavati i unaprjeđivati. .app je za korištenje. Staviš ga na dock. Bilo što da odvučeš na njega, trebao bi napraviti RAR na tom istom mjestu. Usput pita za lozinku. Ako je uneseš, tražit će da je uneseš još jednom. Ako se ne podudaraju, odustat će. Ako je ne uneseš, RAR će biti bez lozinke.

Nisam puno testirao, ali trebalo bi raditi, nije bogzna kako komplicirano.

Naravno, pretpostavka je da imate command-line RAR za Mac OS X instaliran tako da se može normalno koristiti bilo odakle iz Terminala (iz bilo kojeg direktorija).

Naravno, ista skripta se može lako prilagoditi da koristi standardni gzip ili zip koji normalno dolaze s Mac OS X.

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: RarIt.zip
Veličina datoteke: 32449
03.01.2013 | 21:38
znate li zašto nemogu prebaciti mapu sa pjesmama na moj vanjski hard disk

Picture_2-a040e1b8a980f2fb94ac7952a1bb0b99.png
03.01.2013 | 21:44
Je li vanjski disk NTFS formatiran? Ako da, trebaš dodatni program - driver za NTFS. Komercijalni Paragon NTFS, ili neku od besplatnih varijanti (koje ne rade baš 100% OK).
06.01.2013 | 23:29
]Hvala!
Možete mi pojasnit kako da to rijesim i dali mogu preko piratebaya skinut ovaj paragon NTFS? hvala jos jednom evo slika pa pogledajte
Picture_1-df5d6aa3aebb8c68f650f4ddd973a59b.png
06.01.2013 | 23:37
Paragon NTFS je komercijalni program. Možeš ga kupiti, košta $20, dakle oko 120 kn. Ako ti je to skupo, prekopiraj sve s vanjskog diska privremeno nekamo pa ga preformatiraj u FATx, tako može biti proizvoljno velik, te se uredno čita i piše i na Macu, i na Win.

Sve druge varijante su krađa. Molim te da o tome ne tražiš savjete na Jabučnjaku.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 3 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, dpasaric, drlovric, Riba, rusty, Anonimci (232)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO