Mountan Lion i Windows
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mountan Lion i Windows

• iMiha
  • Posjetitelj
16.12.2012 | 22:39
Pozdrav!
Zanima me, je li moguće na laptopu instalirati Lion, a da se isto koriste i windowsi.. znam da ima neka fora da možeš imati ubuntu i winse, pa me zanima za ovo.. jer laptop nije samo moj iako ga ja većinom koristim, u 90 posto slučajeva - a meni se ipak sviđa više lion nego xp ili koji wins već imam..
btw, imam hp probook 4520s, hardver sigurno podržava..
16.12.2012 | 23:19
Ovdje nema baš puno onih koji se bave hackinoshem. Ali možda naleti netko s korisnim savjetom.

Generalno, nije neki problem imati dvije bootabilne particije na plastiši. Samo ti treba neki boot manager. Inače kad stavljaš linux, onda s njim dođe boot manager, ali ovako će ti trebati neki 3rd party. I neki alat kojim možeš napraviti resize particije "on the fly".
16.12.2012 | 23:59
Zaboravi i ne opterećuj se time. Slabo je kompatibilan tvoj hardwer za Mac. Grafička mu je najslabija točka. Na gugle upiši " osx86" pa pogledaj šta kažu.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
17.12.2012 | 00:11
jzelko kaže:
Zaboravi i ne opterećuj se time. Slabo je kompatibilan tvoj hardwer za Mac. Grafička mu je najslabija točka. Na gugle upiši " osx86" pa pogledaj šta kažu.

Ne znam baš.....ako hp probook 4530s Lion prepoznaje i prikazuje u Sys prefs kao MBP, onda bi hp probook 4520s mogao kao MB
17.12.2012 | 00:29
Pa, nek proba. Koliko sam našao na netu , ne slaže se najbolje.
17.12.2012 | 04:44
Imaš raznih distribucija za instalaciju, neke imaju sa sobom alat za instalaciju bootloader-a, većina ima instrukcije što i kako pokvačiti pri instlaciji; probaj, nemaš što izgubiti osim puuuno vremena i na kraju ćeš zaključiti da to baš i nije to jer neke sitnice ili čak bitne stvari ne rade kako treba, ako u međuvremenu isprobaš punokrvni mac koji možda po specifikacijama i zaostaje za tvojim hardverom i skužiš kako fluidno i pouzdano radi krenut ćeš u zatvaranje financija i nabavku jabučastog stroja; ili možda nisi pravi fan pa ćeš ostati entuzijast s plastišom. Ja sam nakon 3 godine instalacija isprobavanja, pipkanja i istraživanja odustao, sad imam minija s ssd-om i 8 giga memorije i sreći nema kraja. Držim ti fige za instalacije, samo naprijed.
17.12.2012 | 12:04
Pogledaj samo za grafičku iako je i ona bila u prvom miniju, ostalo od hardware je podržano. Ja sam stavio Lion (10.7.0+updatena 10.7.1)
Treba ti ovo tonymacx86.blogspot.com/2011/10/unibeast...s-x-lion-using.html.
I umjesto multibeasta prvo provuci ovo www.tonymacx86.com/hp-probook-4530s/7749...lion-hp-probook.html
Za sve probleme drži se ove podgrupe www.tonymacx86.com/hp-probook-4530s/
Ako ti nakon ovog instalera zvuk ne proradi mogu ti opisati kako sam ja uspio. Lion 10.7.1 radi dobro sve iznad mi stvara probleme, pa ako stvarno nemoš potrebe ne idi na više Ja sam na svom službenom laptopu složio i sve šljaka osim wi-fi, a zavisi koji imaš možda budeš bolje sreće. I svakako dok je win na njemu spremi si detaljni popis hardware unutra, bez toga nećeš niš moći složiti.
17.12.2012 | 12:06
E da ja sam slagao na ProBook 6560b.
17.12.2012 | 16:35
Smet kaže:
Imaš raznih distribucija za instalaciju, neke imaju sa sobom alat za instalaciju bootloader-a, većina ima instrukcije što i kako pokvačiti pri instlaciji; probaj, nemaš što izgubiti osim puuuno vremena i na kraju ćeš zaključiti da to baš i nije to jer neke sitnice ili čak bitne stvari ne rade kako treba, ako u međuvremenu isprobaš punokrvni mac koji možda po specifikacijama i zaostaje za tvojim hardverom i skužiš kako fluidno i pouzdano radi krenut ćeš u zatvaranje financija i nabavku jabučastog stroja; ili možda nisi pravi fan pa ćeš ostati entuzijast s plastišom. Ja sam nakon 3 godine instalacija isprobavanja, pipkanja i istraživanja odustao, sad imam minija s ssd-om i 8 giga memorije i sreći nema kraja. Držim ti fige za instalacije, samo naprijed.

Potpisujem sve sto je Semt rekao. Dodao bi kako sam u Hackint0sh svijetu od pocetka 2010. Slozio sam nekoliko strojeva, a i sam korisitim 2 (jedan stolni iz potpisa) i Laptop Dell D830 Latitude. Sve se to da sloziti, ali ubrzo nakon prvotnog odusevljenja, postaje tlaka. Svaki puta prije bilo kakvog update-a moras poduzeti sve mjere predostroznosti jer sto ako nekog drivera (koji ti je bio kljucan) vise nema u novoj verziji ili se tako promjenio da tvoj hw vise ne radi ili u najgorem slucaj cijeli stroj se nece dignuti. Ako ti stroj sluzi u profesionalne svrhe za sve to naprosto nemas vremena (pored sveg entuzijazma). Uspio sam skucati za novi MBP9,1 i polako gasim svoje hackint0she.
17.12.2012 | 17:36
Pa i ja sam prije nego sam nabavio Mac pokušavao s hakintošem ( od 2007g.) i to je tlaka. Za ovaj dotični model ima ovo legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?t=33418
i ako ima viška vremena može probat. Poslije nek kaže kako je prošlo.
I da, 4520s nije 4530.
  • iMiha
  • Posjetitelj
17.12.2012 | 23:11
OK, ljudi hvala svima!
Probat ću vidjeti. koliko sam čuo, na lionu nema virusa (imao sam ih dosta s winsima) - i to je jedan razlog, a posjedujem neke iUređaje pa da ih povežem s iCloud, itd.. više mi paše lion..
vidjet ću sve..
još jednom, hvala..
23.01.2013 | 20:59
Nisam mogao odolit :
24.01.2013 | 10:43
treba odmah staviti i Chrisovog starog kako prvi put koristi Maca... predobar je lik
  • mileni
  • Posjetitelj
24.01.2013 | 16:43
Vidio sam i to. Presmijesno )

No kod win8 nije pitanje samo prosjecnih korisnika PC-a. Moj prvi susret sa win8 = trebalo mi je barem 2min da nadjem gdje je shutdown. Radi na klasican nacin preko shortcuta (alt+f4) nakon klika na desktop, ali da nadjem gdje kliknuti... Mislim da je trebalo gotovo dvije minute. A 15+ godina sam na windowsima.

Metro je jednom rjecju uzasan. Odlican koncept za tablete, no ne i za desktop. Za shutdown pomocu misa potrebno je doci u donji desni kut monitora i tu pozicionirati misa (bez ikakvih klikova) gdje nema nikakvih naznaka da je bas tu shutdown. Onda malo pricekat da iskoci meni, pa na opcije, pa power pa onda shutdown i potvrditi shutdown.

Ako to nije debilizam na desetu, onda sam ja lud.
Poprilicno banalnu i jednostavnu radnju su pretvorili u cistu muku. Cijeli rad na win8 je presmijesan radi Metroa. Imam osjecaj da radim u dva razlicita OS-a. Posve bespotrebno i dizajnerski totalni fail. Sto je prava steta, jer nakon odlicnih win7 naprave (ponovno) vecu glupost od OS-a. A win8 je brzi i stabilniji od win7, samim time zalim jos vise za takvim promasajima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 27 minuta
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, tino1, Anonimci (487)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO