Classic Environment
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Classic Environment

• User
  • Posjetitelj
16.07.2005 | 23:32
Dakle... classic environment u Pantheru 10.3.0 se dize beskonacno dugo... prodje cijeli boot i taman kad bi trebo zatvorit onaj \"Starting classic environment\" prozor on na samom kraju stane. Ostavio sam ga tako sat - sat i pol vremena i nista... Inace u classicu ima dosta fontova, jel bi to mogao biti problem? Molim vas ak imate kakvih iskustava pisite jer mi classic treba zbog 2 aplikacije a bez njih ne mogu, a zbog njih mi se ne da restartat u OS 9... Donedavno je i classic environment radio, ali mislim da od tada nista u OS 9 nije instalirano. Masina je slot-loading iMac G3, 384MB RAM, RAGE 128 16MB, plavi .

P.S. kad restartam u OS 9 preko \"Startup Diska\" onda sve radi tip-top!
  • ozren
  • Posjetitelj
17.07.2005 | 23:37
meni isto na 10.4 , s tim da sam si dao truda i instalirao novi Classic koji takodjer nije radio nego se ponasao isto. Premjestio sam taj Classic na drugi Mac i tamo radi savrseno, tako da sam dosao do zakljucka da nije stvar u Classicu vec u X-u. Rijesenje nisam nasao do danas, a neda m mi se reinstalati stroj
  • User
  • Posjetitelj
18.07.2005 | 00:07
Kod mene je stos da classic ne smijem dirat jer sluzi za posao, ali na X-u su mi razrijesene ruke . Probat cu updateat panther na visi od 10.3.0 ili ga obrisat i onda clean install... Kao sto rekoh, classic je prije radio. Mozda ce se na friskom X-u bolje ponasat...
  • ozren
  • Posjetitelj
18.07.2005 | 00:37
uvjek zaboravim najbanalnijku stvar , vidjet na applovom support web-u i nasao sam ovo:

alright...i may have found an answer...i went to an apple store and they fixed my problem. once again, my problem was that i would start classic and it would get to the \"Mac OS 9.2\" startup screen and it would stop working...it would take up all of my processor power and about 1.15gb of virtual memory. what they did, was (if you use or have ever used DivX) go to the hard disk on desktop (usually named Macintosh HD) and go to the \"library\" folder. then go to the \"application support\" folder and move the \"DivXNetwork\" folder out of the \"application support\" folder. (dont delete because it might need it if you still use divx.) it should boot right up. try that. good luck

i sad sve radi ok
  • User
  • Posjetitelj
18.07.2005 | 00:58
Hmmm... Pogledat cu to sutra... No ne sijećam se da sam instalirao DivX, možda je ostao iz starog Jaguara na neki meni nepojmljiv način(jer sam obrisao i \"Library\" i \"System\" foldere kada sam micao Jaguara). Uglavnom, pogledat cu...

Thanx na pomoci i sto si se sjetio supporta
  • User
  • Posjetitelj
18.07.2005 | 21:16
Pogledo sam i od DivX-a ni D, ni I, ni V, ni X... Nisam ga ni imao na kompu! Blago tebi kad si rijesio problem, ali izgleda da meni ne gine reinstalacija
18.07.2005 | 21:39
jesi probao dić classic bez extensionsa? probaj bacit preferences folder iz classic system foldera.
  • User
  • Posjetitelj
19.07.2005 | 10:29
Hmmm... Sad sam vec maknuo OS X, pa ako ne uspije nakon instalacije panthera onda cu to probat
  • User
  • Posjetitelj
19.07.2005 | 13:25
Sa zadovoljstvom javljam da RADI!
  • dovraga
  • Posjetitelj
08.12.2005 | 21:20
ja trebam nesto offtopic ali tice se classica na Xu.... naime imam clean install na g4 stroju i sad, naravno, trebam classic zbog par starih utilitija koji rade pod os9. kako da to izvedem? particija je samo jedna (nisam primjetio da me x kod instalacije igdje pitao sta zelim napraviti sa diskom osim formata) tako da cu morati jedno preko drugoga, ili sam u krivu? aj molim neki quick tutorial dodavanja os9 na postojeci x.
hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 10 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO