Ja bi radije bila korisniCA :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ja bi radije bila korisniCA :)

15.04.2009 | 07:52
Veli mi jabucnjak da sam dragi korisnik, a ja, glavom i bradom, korisnica
Moze li se urediti pa da bude korisnik/ca a ne sve u muskom rodu?
Hvala lijepo
15.04.2009 | 10:42
meni to npr opce ne smeta iako sam i ja korisniCA.

stovise, mislim da se nekad malo pretjeruje s tim izgovaranjem cegavec u zenskom rodu i ne osjecam se ni malo diskriminirano sto mi na diplomi npr pise: profesor, a ne profesorica.

svi smo mi osobe, bilo zenske ili muske, pa smo onda i korisniCI kao takvi.

but thats just me
15.04.2009 | 11:44
Stavljeno je na To Do listu ispravaka i poboljšanja! Hvala na komentarima!
15.04.2009 | 13:27
Lenoxx je napisao:
Veli mi jabucnjak da sam dragi korisnik, a ja, glavom i bradom, korisnica
Moze li se urediti pa da bude korisnik/ca a ne sve u muskom rodu?
Hvala lijepo

Prokleti zahtjevan hrvatski jezik...

Svojedobno sam tražio dobro rješenje kojeg čini se nema. "Korisnik/ica" mi se nekako čini nezgrapno, no sve je podložno raspravi. Ispravno rješenje bi bilo da svaki korisnik (ica! ) u svojem profilu mora odrediti kojeg je spola i onda bi na osnovu toga mogao prikazivati ispravan naziv, no moguće je da su to već podaci koje većina ne želi objavljivati.
Možda kao eksperiment staviti tu postavku, ali ne kao obaveznu. Tko je postavi poštivat će se a tko ne biti će smatran muškarcem.

Imam nevjerojatnu sposobnost sebi uvaliti posao!
15.04.2009 | 13:52
A da stavimo da je po defaultu žena?

Zapravo... kad ti već tovarimo posao, možeš otići korak dalje, testirati zadnje slovo imena i ako je "a", pretpostaviti (ne nužno ispravno!) da je u pitanju korisnica. "Saša" će (primjerice) uvijek nadrljati, ali kod takvih imena i tako nema načina za "pogoditi" spol (na bazi riječi) pa je prihvatljivo korištenje jednostavnog algoritma koji će u 98% slučajeva automatski riješiti stvar.
15.04.2009 | 14:02
Mogli ste za one koji ne zele dati tu informaciju ostaviti opciju da bude korisnik/ica a onda ako netko zeli odrediti "sto je" da ima izbor izmedju dva "poznata nam" roda.
Bolje nego da bilo koji bude po defaultu.
15.04.2009 | 14:17
U danasnje vrijeme ima i puno previse podvrsta,
predlazem borgovsko rjesenje: "drone",
bez spolova uopce, otpor je uzaludan,
svi su dio kolektiva i gotovo!
15.04.2009 | 14:52
je al jeli drone ili droneica?
16.04.2009 | 13:18
Dronfulja valjda.
16.04.2009 | 13:32
Ako je obvezno staviti ime i prezime, kako onda postoji mogučnost skrivanja spola?
16.04.2009 | 15:05
a što je (s nama) dvospolcima?
16.04.2009 | 18:15
lex je napisao:
Ako je obvezno staviti ime i prezime, kako onda postoji mogučnost skrivanja spola?

Dobro pitanje!
Pretpostavljam da onda moj prijedlog drzi vodu, i vrijeme je da odem kod doktora da mi malo pogleda glavu.
16.04.2009 | 22:53
Kad već nabijamo mak na konac moglo bi se i vrijeme ostavljanja komentara iz pred 4 h, 29 m promijeniti u prije 4 h, 29 m. Ne pred, nego prije. Nisam puritanac, ali eto neka bude po standardu
17.04.2009 | 00:25
Komentar je na mjestu, promijenjeno je. Mislim da se ne radi o puritanstvu, vec o pravilnom pisanju, a tu mjesta za poboljsanje uvijek ima.
18.04.2009 | 09:04
Ma samo stavi "user" i sve riješeno
18.04.2009 | 09:28
rkrosl je napisao:

slazem se
18.04.2009 | 09:34
možda ipak userica
18.04.2009 | 13:46
Hm!
Ovo mi liči na tihi prelazak na engleski, ili ti bi se moglo nazvati asimilacijom.
Govorim više jezika, pa ako zažmirimo na gramatiku, naš je kao Esperanto, ali ga premalo ljudi (globalno) koristi i zna se rezultat,
Borgovi nas polako preuzimaju:( !?? Imamo li šanse ???
19.04.2009 | 00:33
hal9000 je napisao:
možda ipak userica

Userka!
  • User
  • Posjetitelj
19.04.2009 | 03:45
rkrosl je napisao:

Onda bi meni pisalo

User user
19.04.2009 | 10:10
pa tko ti kriv kad si bio neiventivan kod smisljanja nika

to je kao kad si u WoWu npr gnom mage da ime: Littlemage:silly:
  • User
  • Posjetitelj
19.04.2009 | 17:08
flare je napisao:
pa tko ti kriv kad si bio neiventivan kod smisljanja nika

A vec je godinama tu taj nick na jabucnjaku i prati me jos od osnovne

Tradicija hehe.
26.04.2009 | 20:22
flare je napisao:
meni to npr opce ne smeta iako sam i ja korisniCA.

stovise, mislim da se nekad malo pretjeruje s tim izgovaranjem cegavec u zenskom rodu i ne osjecam se ni malo diskriminirano sto mi na diplomi npr pise: profesor, a ne profesorica.

svi smo mi osobe, bilo zenske ili muske, pa smo onda i korisniCI kao takvi.

but thats just me

Ne osjecam se ni ja diskriminirano. Nije u tome stvar. Nego sto je tocno, tocno je... a to je da sam korisnica.

Eh da, meni napisali u diplomi prof. Ljudi rijesili problem skracivanjem. Voila!
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.04.2009 | 20:42
onda nije ni problem da kažemo da si k. al bi to bilo malo glupasto..
  • User
  • Posjetitelj
02.05.2009 | 09:57
A da se jednostavno makne da ne pise nista i to je to?
02.05.2009 | 13:51
Ovo je još i najbolji prijedlog, s obzirom da nam je cilj ukloniti sve što je suvišno, mislim da nema razloga to ne maknuti. Svatko tko nije admin ili moderator (što je još korisna informacija) je i tako korisnik.../ica
02.05.2009 | 13:56
Rečeno-učinjeno! Odlično, tnx na ideji.
02.05.2009 | 14:33
Pozdravljam riješenje ... ovo ostalo je nekako sve kompromisno bilo ...
Imamo avatar=imena i thats it!!!
  • User
  • Posjetitelj
03.05.2009 | 10:55
Nema na chemu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 2 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?